Egyre népszerűbb a Mozdulj Nyíregyháza! szépkorúakra szabott táncfoglalkozása

Egyre népszerűbb a Mozdulj Nyíregyháza! szépkorúakra szabott táncfoglalkozása

Az őszi évad utolsó szenior örömtánc foglalkozását tartották ma a Váci Mihály Kulturális Központban. A Mozdulj Nyíregyháza! program, szépkorúaknak szánt ingyenes táncfoglalkozásához bárki csatlakozhat, aki a kíméletes testedzést, a koreográfiák lépéseinek megtanulását remek memóriatréninggel szeretné párosítani.

Nyugat-Európában 40 éve hódít, hazánkban napjainkban kezd ismertté és kedveltté válni az a tánc, amely még a legkomolyabb időskori mentális betegségekkel is felveszi a harcot. A kimondottan az idősebb korosztály számára kitalált, forradalmian új, közösségi mozgásforma igazodik az időskori szervezet sajátosságaihoz, miközben az agy működésére is kiváló hatást gyakorol. Számos pozitív tulajdonsága miatt egyre több szépkorú választja mozgásos tevékenységként.

– Nagyon sok pozitív, jótékony tulajdonsággal rendelkezik. Életenergia, ettől vagyok én ilyen életerős, a közösség, az összetartó erő, a szeretet, az öröm, a boldogság, mert benne van a nevében, hogy mozgás, öröm, agytorna a szenior örömtánc mottója

– mondta Juhászné Marika szenior örömtánc-oktató.

Hasznos időtöltés, kíméletes testedzés, könnyű koreográfia és zene, remek memóriatréning, egymást támogató, összetartó közösség. Így lehetne röviden jellemezni a nyíregyházi csoport szenior örömtáncát. Az egyedi filozófiájú táncstílus hozzájárul a demencia megelőzéséhez és 76%-ban késlelteti az Alzheimer-kórt. A Nyíregyházán 5 éve indult, agytornaként is emlegetett kíméletes sporttevékenység segít fitten tartani az idősödő szervezetet, ezért mindenki számára nagyon ajánlott.

– Egészséges vagyok hála Istennek, ezt a táncnak köszönhetem és a sok mozgásnak, mert az embert mozgásra teremtette a jó Isten nem azért, hogy otthon üljön a tévé előtt. A foglalkozásokon általában 40–50 fő vesz részt, mindig nagyon szuper a hangulat

– tette hozzá az oktató.

Az események sikere és a város szenior lakói bizonyították, hogy az örömtánc nemcsak egy mozgásforma, hanem egy élettel teli élmény és közösségi kapcsolatok forrása. A szépkorúak közötti összetartozás és a pozitív energia olyan atmoszférát teremt, ahol mindenki otthon érezheti magát. A Mozdulj Nyíregyháza! ingyenes sportfoglalkozásai között bárki megtalálhatja az edzettségének és érdeklődési körének megfelelőt, érdemes élni a lehetőséggel!

Szerző: Boros Rita

#kapcsolódó

Új EKG-készülék a kardiológián – Könnyebben feltárják a rejtett ritmuszavarokat

Új EKG-készülék a kardiológián – Könnyebben...

Holter EKG-készülékkel bővült a Nyíregyházi Jósa András Tagkórház Kardiológiai...