Díszítik a karácsonyi retró járatot

Díszítik a karácsonyi retró járatot

Már javában díszítik a karácsonyi retró járatot. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálai Dolgozók szakszervezetének nyíregyházi tagjai így kívánják hangulatosabbá tenni az ünnepi készülődést városunkban.

A busz a tavalyi adventi időszakban is közlekedett, de idén tovább gondolták a dekorációt, szerették volna még hangulatosabbá tenni a belső és külső részt. Szerkesztőségünk a díszítés folyamatának első részébe nyert bepillantást, így számunkra is meglepetés, hogy milyen lesz a végeredmény.

Fényfüzérek, szelfipontok, ünnepi matricák. Ilyen lesz belülről a karácsonyi retro busz. Az idei évben egy 23 éves Ikarus C80 típusú autóbusz lesz az advent mozgó látványossága, mely díszítése az elmúlt évhez képest sokkal részletgazdagabb, számos különleges dekorációs elemet tartalmaz, amelyet a közel 150 méter LED fényfüzér tesz igazán hangulatossá. A járat advent első vasárnapjától fog közlekedni a város különböző pontjain, heti 5 alkalommal.

„Én azt gondolom, hogy az ünnepi hangulat, az ünnepi ráhangolódás mindenkinek nagyon fontos a karácsonyi időszakban. És mi, A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének a nyíregyházi városházán, a polgármesteri hivatalban működő szakszervezeti alapszervezet tagjai úgy döntöttünk, hogy most adunk egy kis ajándékot a karácsony jegyében, és egy olyan dolgot hozunk létre, ami még nem volt, hiszen ez a retró busz ugyan közlekedett tavaly is az adventi időszakban, de nem ilyen szép díszítéssel. Most egy kicsit ezt tovább gondoltuk. Egy kicsit otthonosabbá, hangulatosabbá próbáltuk tenni a városlakók, az utazók számára” – mondta el dr. Kása Brigitta az MKKSZ Nyíregyháza Polgármesteri Hivatalban működő Alapszervezetének elöke.

A busz még nincsen teljesen készen, hiszen nem csak az utastér varázsol majd karácsonyi hangulatot. Hiányzik a piros orr meg az agancsok, így lesz a járat egy száguldó rénszarvas. Az oldalán az ünnepekhez illő matricák teszik majd vidámabbá a hétköznapokat. A díszítés egy igazi összefogás keretében valósult meg.

„A busz díszítését szakszervezetünk tagjai  – akik egyébként a polgármesteri hivatal dolgozói is – díszítették, de meg kell említenem a helyi vállalkozókat is, hiszen anyagbeszerzés közben, amikor megtudták, hogy mi egy adventi busz felkészítésére készülünk, kérés nélkül is támogattak minket és az általuk forgalmazott termékekből ajándékoztak nekünk” – tette hozzá a szakszervezeti elnök.

A vállalkozók többek között a zöld szőnyegborítást, a pirosra festett kapaszkodókat, illetve a kamerákat biztosították. A járaton a téli szünet végéig lehet majd közlekedni. Kása Brigitta hozzátette, szakszervezetük ezzel a gesztussal kíván kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új évet a nyíregyháziaknak.

Az autóbusz az elmúlt évben megszokott módon hétvégén, ünnepnapokon, és a téli szünetben Belváros és Sóstógyógyfürdő térségében közlekedik majd a 8-as, 11-es, 20-as és 55-ös vonalakon. Tanítási időszakban valamennyi külső városrész iskoláját is érinti majd egy-egy délután, lehetőséget biztosítva az Adventi Forgatag rendezvényére érkezni. Így eljut a Nyírszőlőst, Sóstóhegyet, Orost, Rozsrétet, Butykasort, és a Kertvárost érintő vonalakra is. Az autóbusz idei évben is menetrend szerinti járaton közlekedik, normál díjszabással. Az eseti utazásokhoz iskoláknak, családoknak ajánljuk a csoportos 24 órás jegy megvásárlását, mellyel 5 személy utazhat korlátlan számban 24 órán át Nyíregyháza valamennyi helyi autóbusz járatán. Az autóbusz kialakításából adódóan az alacsonypadlós szolgáltatás ezeken a járatokon nem biztosított.

 

nyiregyhaza.hu

 

Végezetül álljon itt köszönetképpen azoknak a nyíregyházi vállalkozóknak, szervezeteknek a listája, akik támogatták a busz díszítését:

 

CAPRICOLORS Kft.

DIEGO Nyíregyháza

Dunapack Zrt.

ELKISZ Kft.

Römi-Tex Rövidáru-Méteráru Üzlet

Város-Kép Nonprofit Kft.

Mobilissimus Kft.

MKKSZ Nyíregyháza MJV Polgármesteri Hivatal Szakszervezete

 

Szerző: Kemecsei Fanni

#kapcsolódó

Ablak a világra: kiknek ajánlott angol nyelvű egyetemi képzésre jelentkezni itthon?

Ablak a világra: kiknek ajánlott angol...

Milyen előnyei vannak, ha valaki idegen nyelven szerez diplomát?

Tájékoztatás földi szúnyoggyérítésről

Tájékoztatás földi szúnyoggyérítésről

2023. június 6-án (kedden) a napnyugtát követő órákban.