Kettészakad az ország időjárása: hazánk egyik felében havazással, a másikban napsütéssel indult a hét

Kettészakad az ország időjárása: hazánk egyik felében havazással, a másikban napsütéssel indult a hét

Az ország északi, északnyugati felében napközben átmenetileg csökken a felhőzet és hosszabb időre kisüt a nap, míg másutt egész nap jobbára erősen felhős, borult idő lesz, majd kezdetben vegyes csapadék is eshet.

Főként hazánk déli felében számíthatunk csapadékra, ott az eső mellett kezdetben vegyes csapadék is eshet (havas eső, átmeneti ónos eső reggel), majd délutántól egyre inkább havazásba vált a halmazállapot. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél az ország északi felében megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul. Késő estére -5 és +2 fok közé hűl le a levegő – írják a HungaroMet oldalán.

Hétfő délután várható időjárás. (Fotó: met.hu)

Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd az összefüggő felhőzet dél, délkelet felé levonul, és reggelre hazánk nagyobb részén kiderül az ég. Főként délnyugaton hajnalban köd, rétegfelhőzet képződhet. A déli vármegyékben havazás (kora este néhol még eső, havas eső) várható, majd fokozatosan csökken a csapadékhajlam, és hajnalra mindenütt megszűnik a csapadéktevékenység. Főként a délnyugati, déli határvidéken fehéredhet ki a táj. Az északnyugati, északi szelet élénk, az északi tájakon néhol erős, a hegyekben viharos lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -6 és -1 fok között alakul, de a szélárnyékosabb részeken ennél alacsonyabb értéket is mérhetünk.

Hétfő este várható időjárás. (Fotó: met.hu)

#kapcsolódó

Nyitrai Zsolt: A kormány továbbra is számít a polgárőrökre

Nyitrai Zsolt: A kormány továbbra is...

Magyarországon több mint 65 ezer polgárőr teljesít szolgálatot.