Üdítővel dobálta a tanítónőt

Üdítővel dobálta a tanítónőt

A Nyíregyházi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja azt a 25 éves nőt, aki idén márciusban bement az első osztályos kisfia osztálytermébe, és a tanítónőt hibáztatva, az uzsonnára kapott üdítővel dobálta meg őt.

A sértett 2022. március 07-én napközis tanárként látta el feladatát az egyik vidéki iskola 1. és 3. osztályos tanulói között. A délután folyamán rossz magaviselete miatt többször szóban figyelmeztette a vádlott első osztályos gyermekét, majd a tanítási nap végén a gyermek a pedagógus többszöri felszólítása ellenére, a neki járó uzsonna nélkül távozott az osztályból, ezért azt a testvérének adta oda.

 

Kis idő elteltével a tanuló édesanyja feldúltan érkezett a tanterembe, ahol a pedagógust szidalmazta, majd számon kérte azért, mert az uzsonnát nem adta oda gyermekének.

 

A vádlott a szóváltással egyidejűleg magához vette az uzsonnára kiosztott 2 dl-es papírdobozos üdítőt, és azt a sértett felé dobta, aki a dobás elől kitért, majd a tanári asztal mögé bújt. A feldúlt nő az üdítőt a földről felvette, és ismét célzott, de az asztal megvédte a sértettet.

 

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének kísérletével vádolja a nőt, aki megbánta tettét, és vele szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

 

 

Dr. Borsodi-Buss Emese

helyettes sajtószóvivő

Nyíregyházi Járási Ügyészség

#kapcsolódó

Pásztorforgatagra várja látogatóit a Sóstói Múzeumfalu

Pásztorforgatagra várja látogatóit...

A Sóstói Múzeumfalu idén is izgalmas programokkal várja látogatóit a pásztorhagyományokat...