Immár 11. évét kezdi meg a Mozdulj Nyíregyháza!

Immár 11. évét kezdi meg a Mozdulj Nyíregyháza!

A város 24 pontján, több mint 28 féle mozgásforma, heti 43 foglalkozás keretében.

Visszatekintve az elmúlt 10 évre, a szervezők számára is sokszor meglepő statisztikai adatok bizonyították, hogy a 2013. november 4-én dr. Kovács Ferenc polgármester úr támogatásával indított, országosan is egyedülálló önkormányzati programsorozat kezdetektől nagy népszerűségnek örvendett és hétről hétre egyre több nyíregyházit mozgatott meg. A visszapillantót és a most induló félév ajánlását Hornyák Enikő Városi sportreferenstől kértük.

 Az első mozgásrendben a heti 12 foglalkozással induló Mozdulj Nyíregyháza! otthona a BUSZACSA (felújítást követően Continental Aréna) volt, ahol a gerinctornára, a zumbára és a jógára járók rendszeresen megtöltötték a csarnok küzdőterét. Ezen foglalkozások népszerűsége a mai napig töretlen.

Egyre több foglalkozás és helyszín

A foglalkozásokon tapasztalt egyre növekvő lakossági igénynek való megfelelés céljából a mozgásprogram folyamatosan bővült új mozgáselemekkel és új helyszínekkel, így mára szinte a város minden körzetében elérhető valamelyik foglalkozás. A felújított iskolai tornatermek mellett a Continental Aréna, az Atlétikai Centrum, a Városi Uszoda és a Bujtosi Városliget modern körülmények között több foglalkozás számára is állandó otthont biztosított.

Kortól, nemtől függetlenül

A program kezdeti célja, hogy kortól, nemtől függetlenül, mindenki számára biztosítsa az ingyenes mozgás lehetőségét teljes mértékig teljesül, hiszen a korosztálytól független foglalkozások mellett, a gyermekek számára szervezett Mozduljka programok és a délelőtti senior foglalkozások is mára már a hét minden napján elérhetőek.

Sztárok az Arénába: 2018 tavaszától fitt-események is beépítésre kerültek a kínálatba és évente több alkalommal látogat városunkba és tart ingyenes edzést Rubint Réka, Béres Alexandra és Katus Attila és töltik meg az Aréna küzdőterét.

Online sem állt meg

A 2020-as év különösen emlékezetes a szervezők számára, hiszen a koronavírus járvány miatt a foglalkozásokat a tornatermekből az online térbe szervezték át. Ezáltal néhány mozgásforma igaz kimaradt az online órarendből, de a legnépszerűbb foglalkozások továbbra is elérhetőek voltak és biztosították a mindennapos otthoni mozgás lehetőségét.

A január 29-én induló mozgásrenddel a város 24 különböző pontján, több mint 28 féle mozgásforma, összesen heti 43 foglalkozás keretében nyújt sportolási lehetőséget.

Apa-fia Boksz, Kölyök tenisz

Az eddig is igen gazdag kínálat tovább bővült és új helyszínként a Városi Stadion egyes létesítményei is bekapcsolódtak, hiszen szombatonként Apa-fia Box, majd áprilistól Kölyök Tenisz gyerekfoglalkozással színesedett a program. Ismét a mozgásrend részét képezi a korábbi években is már sikeres Családi kori, melyen a Sportcentrum oktatói március végéig várják a korcsolya és a műkorcsolya alapjait elsajátítani vágyókat. A rendszeres foglalkozások mellett az első félév során 6 szabadidősportos nagyrendezvénnyel várják a Szervezők a mozogni vágyókat.

Saját weboldala lett

Újabb lépés, hogy szintén január 29-től elérhető a programsorozat saját weboldala, a www.mozduljnyiregyhaza.hu  oldal, ahol megtalálható a részletes mozgásrend a foglalkozások leírásával, oktatók és helyszínek megjelölésével. Az oldalra látogatók tájékozódhatnak továbbá az aktuális hírekről és a hírlevélre történő feliratkozással lehetőséget kapnak direkt e-mailes tájékoztatásra. A szervezők folyamatosan bővítik majd a weboldal kínálatát is ezért javasoljuk, látogassanak el a portálra és értesüljenek első kézből a városi programsorozatról, valamint egyéb, sporthoz kapcsolódó hírekről, eseményekről!

#kapcsolódó

Helyszíni bejárás – A polgármester a Szélsőbokori út felújításának munkálatainál tájékozódott

Helyszíni bejárás – A polgármester...

A Kertvárosban zajló építési munkák egyike a Szélsőbokori út, mely a város...

Indul a jelentkezés az önkormányzat nyári napközis táboraiba

Indul a jelentkezés az önkormányzat...

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint minden évben, idén is lehetőséget...