Indul a Berenát, a Fürdő és az Ószőlő út teljes felújítása!

Indul a Berenát, a Fürdő és az Ószőlő út teljes felújítása!

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata értesíti a T. Lakosságot, hogy a „TOP_PLUSZ-1.3.2-23-NY1-2024-00001 azonosítószámú, Belterületi utak fejlesztése Nyíregyházán I. ütem” című pályázat keretében 620 millió forint, 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg a Berenát utca, a Fürdő utca, valamint az Ószőlő utca padka- és útfelújítási, illetve egyéb kapcsolódó kivitelezési munkálatait.

Forgalomkorlátozások az értintett útszakaszokon:

Berenát utca

A kivitelező tájékoztatása szerint 2024. március 4-én (hétfőn) megkezdődik a Berenát utca felújítása a Kemecsei úttól összesen 590,49 méter hosszon.

A jóváhagyott ideiglenes forgalomtechnika alapján hétfőn kezdődnek a táblázási munkálatok, március 5-től (keddtől) pedig a meglévő szegélyek bontási munkálatai, amely során a kapubejárók szükség szerinti visszabontása is megtörténik.

Fürdő utca

2024. március 5-én (kedden) elkezdődik a Fürdő utcának a felújítása is a Kemecsei út és a Venyige utca közötti szakaszon mintegy 1543,49 méter hosszon. A munkavégzéssel érintett útszakaszon fél sávon haladhat majd a forgalom. 2024. március 7-től (csütörtöktől) pedig várhatóan elkezdődnek a meglévő szegélyeknek a bontási munkálatai is, amely során szintén megvalósul a kapubejárók szükség szerinti visszabontása.

Ószőlő utca

2024. március 4-én (hétfőn) tervezetten megkezdődik az Ószőlő utcának a felújítása is, – a Garibaldi utca és a Csaló köz közé eső szakaszon mintegy 882,38 méter hosszon. A jóváhagyott ideiglenes forgalomtechnika alapján a táblázási munkálatok mellett egyirányúsítják az utcát a Garibaldi utca felől a Csaló köz irányába. Az egyirányúsítás bevezetése az úttesten való parkolás megszüntetésével jár (azokon a szakaszokon, ahol munkavégzés zajlik majd). A kivitelező kéri, hogy a jelzéseket figyelembe véve NE parkoljanak az érintett útszakaszon! 2024. március 5-től (keddtől) itt is elkezdődik a kiemelt szegélyek bontása. A kivitelezéseket a Colas Út Zrt. végzi és a munkálatok mindhárom útszakasz esetében tervezetten 2024 júniusára fejeződnek be. A munkavégzés során felmerülő kellemetlenségekért, illetve az esetleges közlekedési nehézségekért szíves elnézésüket kérjük. A cél az elkövetkezendő években továbbra is az, hogy önkormányzati tulajdonú belterületi közutak megújuljanak, s megvalósuljon a közlekedésbiztonsági célú fejlesztésük a lakóterületekkel való kapcsolatok javításával, a meglévő belterületi úthálózat minőségénék növelésével.

#kapcsolódó

Fontos az összefogás a jövőbeli munkavállalókért

Fontos az összefogás a jövőbeli munkavállalókért

Tóth Csaba nyilatkozott a Nyíregyházi Befektetésösztönzési Konferencia után.

Bringaváros – Újra kerékpárra ül Nyíregyháza szeptember 30-án

Bringaváros – Újra kerékpárra ül Nyíregyháza...

Újra kerékpárra ül Nyíregyháza szeptember 30-án a 6. Bringavároson.