Nyári tábor – A múzeumfalu is megnyitotta kapuit a táborozók előtt

Nyári tábor – A múzeumfalu is megnyitotta kapuit a táborozók előtt

Elkezdődött a gyermektábor a Sóstói Múzeumfaluban, melyet a nyíregyházi önkormányzat és a NYÍRVV Nonprofit Kft. szervezett.

A táborban a szezon során négy turnusban közel 400 gyerek töltheti el kellemesen, hasznosan és biztonságosan a nyarat a skanzenben.

A Sóstói Múzeumfalu nyári gyerektábora idén is megnyitotta kapuit, és négy turnusban várja az alsó tagozatos iskolásokat. A nyíregyházi önkormányzat és a NYÍRVV Nonprofit Kft. szervezésében közel 400 gyermek vehet részt a négy hétig tartó napközis táborban, ahol öt csoportvezető gondoskodik róluk.

„Holp Rézinek hívnak, 8 és fél éves vagyok.  Itt a bázisunk van, egy bunker, amit minden évben meg szoktunk építeni. Mi mindennap kicseréljük a tetőről a levelet, hogy ne legyen száraz” – mondta el az Arany János Gimnázium és Általános Iskola Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Tagintézmény tanulója.

 

Holp Rézi a testvérével és egy barátjukkal együtt vesz részt a táborban. Éppen egy fazekas szakkörön voltak, amikor a Nyíregyházi Televízió ellátogatott a skanzenbe. A szervezők elmondták, hogy igyekeznek a hely jellegzetességeit beépíteni a programba. Kácsor-Ignácz Gabriella, a Sóstói Múzeumfalu rendezvényszervezője elmondta, hogy általában alsó tagozatos gyerekek érkeznek hozzájuk, de szerencsére vannak nagyobbak is, akik újra ezt a tábort választják a szünidőben.

„Mi egy falusi tábort szervezünk, ahol előfordulhat, hogy a gyerekek lába egy kicsit koszosabb, a homlokuk izzadtabb lesz, és több csípést is szereznek. Úgy gondoljuk azonban, hogy ezek az élmények számát és értékét is növelik. Nagy örömünkre szolgál, hogy visszatérő vendégeink választanak minket, különösen a gyerekek. A Sóstói Múzeumfalut is megismertetjük velük, tárlatvezetéseket tartunk egy meghatározott órarend szerint. Ebben külsős meghívottak, múzeumpedagógusaink és néprajzkutatóink is részt vesznek, ők nyolc órán keresztül szórakoztatják a gyerekeket. Természetesen emellett tízórait, ebédet és uzsonnát is biztosítunk, hiszen ez a napközis tábor kötelező eleme. Emellett gondoskodunk a védelemről is: két védőnő folyamatosan kenegeti a gyerekeket megfelelő kenőcsökkel a különböző csípések ellen” – emelte ki Kácsor-Ignácz Gabriella, a Sóstói Múzeumfalu rendezvényszervezője.

Kácsor-Ignácz Gabriella hozzátette, hogy a péntek délután mindig különleges, hiszen meglepetés műsorokkal készülnek a gyerekeknek. Ezek közé tartozik a tűztánc show, a fizika show, valamint Naninski és Figaro műsora. A négy hét során ezek a programok színesítik a tábori élményeket. A táborozókból összeállt csapatok a népi parasztolimpián mérik össze tudásukat, ahol különböző népi játékokat próbálnak ki. A hét folyamán mindenki részt vesz egy ilyen foglalkozáson, majd péntek délután kiderül, melyik csapat nyeri az olimpiát.

Szerző: Szabó Gabriella

#kapcsolódó

A régi Magyarország ízei a Sóstói Múzeumfaluban

A régi Magyarország ízei a Sóstói Múzeumfaluban

Káposztás finomságok, ruszin ételek, sütemények, és egyéb gasztronómiai különlegességek...

Lendületet vett az ipari park fejlesztése, melynek alapja a közgyűlés által egyhangúlag elfogadott Befektetésösztönzési Stratégia

Lendületet vett az ipari park fejlesztése,...

Szerkesztőségünk a Nyíregyháza Most című műsorban kérdezte június első felében...