Ne dobd ki az iskolatáskád! – Megkönnyítik a rászoruló gyermekek iskolakezdését

Ne dobd ki az iskolatáskád! – Megkönnyítik a rászoruló gyermekek iskolakezdését

Idén sem marad el a Ne dobd ki az iskolatáskád adománygyűjtési akció, mellyel szeretnék összegyűjteni a másoknak már nem szükséges iskolaszereket.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. az akcióval a rászoruló gyermekek iskolakezdését szeretné megkönnyíteni.

Használt táskák, tolltartók, írószerek, mappák – mindössze néhány dolog azokból, melyekkel a felajánlók segíthetik az olyan családokban élő gyermekek iskolakezdését, akik sajnos nem rendelkeznek tanszerekkel. Petró Árpádtól megtudtuk: ez az adománygyűjtő akció több szempontból is fontos számukra.

– Az egyik cél teljesen a hulladékgazdálkodásról szól, az újrahasználatnak a prioritását szorgalmazzuk. Ez azt jelenti, hogy az olyan tárgyak, amelyek valamilyen formában funkciójukat veszítették, ne kerüljenek a szemétbe, hanem tovább lehessen azokat használni. A másik cél maga az adományozás, mellyel a mélyszegénységben élő családokat szeretnénk támogatni – részletezte a cégvezető, aki azt is bemutatta, mi mindent sikerült eddig összegyűjteni.

– Főként iskolatáskák kerülnek be, de minden olyan tanszer átadható a hulladékudvarokban, melyek a tanuláshoz kellenek. Ilyenek például a tolltartók, tornazsákok, írószerek, rajztáblák vagy vonalzók. De vannak még üres órarendek, füzetek is, valamint ollók, ecsetek, mágnesek – sorolta a cégvezető, s még elmondta: a nyíregyháziak már jól ismerik, hogyan működik az akció.

A tavalyi adománygyűjtés sikerrel zárult, ugyanis közel 150 iskolatáskát sikerült szétosztani. Az idei jelenleg féltávnál tart, Petró Árpád úgy gondolja: a begyűjtött tanszerek mennyiségéből adódóan legalább olyan zárásra számíthatnak, mint az előző években. A cégvezető azonban még hozzátette: már most több felkínált eszköz gyűlt össze, mint tavaly ilyenkor.

nyiregyhaza.hu

Petró Árpád arra is kitért, mikre érdemes a felajánláskor odafigyelni, ugyanis mint megtudtuk: olykor olyan tárgyak is bekerülnek, amelyek sajnos már nem alkalmasak a használatra.

– Arra kérjük a családokat, hogy olyan tanszereket, iskolatáskákat, tornazsákokat hozzanak be, amelyeket nyugodt szívvel tovább adhatunk a gyermekeknek. Természetesen még ezeket is át fogjuk válogatni, és csakis azok mennek majd tovább a családokhoz, melyek funkciójukat tekintve használható állapotban vannak.

Az akció augusztus 24-ig tart, a cégvezető azonban mindenkit megnyugtat: ha valaki nem tudja időben összegyűjteni és átadni a felajánlásait, azoktól később is átveszik majd az adományt és a megfelelő szervezeteknek továbbítják. A hulladékudvarok idén a Korányi Frigyes utca 3., valamint a Kerék utca 1. szám alatt találhatók meg.

 

Szerző: Csatári Jázmin Abigél

#kapcsolódó

Hétfő este nézz fel az égre, valami nagyon különlegeset fogsz látni!

Hétfő este nézz fel az égre, valami...

Hatvan éve nem volt ilyen, és szabad szemmel is gyönyörű lesz!

Diákolimpiai döntőben bizonyítottak a vasvárisok!

Diákolimpiai döntőben bizonyítottak...

Gratulálunk a döntőbe jutáshoz és az elért szép országos eredményhez!