Két ezüstérmet és egy összetett harmadik helyezést zsebeltek be a magyar diákok az első MI diákolimpián

Két ezüstérmet és egy összetett harmadik helyezést zsebeltek be a magyar diákok az első MI diákolimpián

A versenyt augusztus 9-15. között rendezték meg Bulgáriában.

A magyar középiskolások két ezüstérmet szereztek, emellett összetett harmadik helyezést értek el a bulgáriai Burgaszban rendezett Nemzetközi Mesterséges Intelligencia Diákolimpián - írja a honlapján az ELTE.

A versenyt első alkalommal, augusztus 9-15. között rendezték meg, azon hat kontinens 37 országának összesen 44 csapata mérettette meg magát. Magyarországról két csapat indult. A csapattagok kiválasztása és felkészítése a Neumann Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának és az ELTE Informatikai Karának együttműködésével valósult meg válogatóverseny és felkészítőtábor formájában.

A verseny három területre összpontosított: a természetesnyelv-feldolgozásra (NLP), valamint a gépi tanulásra és a gépi látásra. A csapatok tudományos és gyakorlati fordulóban mérték össze tudásukat.

"A gyakorlati fordulót Maria Ilieva, Bulgária közkedvelt énekesnőjének közreműködésével tartották. Ő készített egy különleges remixet a Love című dalából, a résztvevők feladata pedig az volt, hogy MI-eszközök felhasználásával a rendelkezésre álló négy óra alatt egyedi lemezborítót és videoklipet generáljanak" - írják.

Az egyetem közlése szerint Burgaszban mindkét magyar csapat ezüstérmet szerzett a tudományos feladatokban (rajtuk kívül a kínai, vietnámi, mongol és észt csapatok értek el ugyancsak ezüstöt), a gyakorlati feladatokért pedig az 1-es csapat kapott ezüstérmet. Az összesítésben ez utóbbi csapat a 3. helyet szerezte meg.

A két csapat tagjai Vajda Ádám, Szilágyi Balázs, Kovács-Bánhalmi Hédi Zita és Ungár Vince, illetve Christ Miranda Anna, Lehotai Gergely, Molnár István Ádám és Nagy Dávid Leonárd voltak. A csapatokat Huszár Ferenc, a Cambridge-i Egyetem docense és Szalay Gergő, az ELTE Informatikai Kar PhD-hallgatója vezette.

eduline.hu

#kapcsolódó

Lakóházzal egybeépített melléképület és terasz égett vasárnap kora hajnalban a nyíregyházi Simai úton

Lakóházzal egybeépített melléképület...

A lángok kis mértékben a ház egyik szobájára is átterjedtek.

Jóga: százak élvezik jótékony hatását a Mozdulj, Nyíregyházával is!

Jóga: százak élvezik jótékony hatását...

Napra pontosan ma 8 évvel ezelőtt indult el a Mozdulj, Nyíregyháza!