Idén tizenegyedik alkalommal rajtol el a Helló Nyíregyháza! április 25-én, a Kossuth téren. Az egész napos program részleteiről dr. Kovács Ferenc polgármester sajtótájékoztató keretében számolt be hétfőn. Délelőtt ifjúsági és civil szervezetek mutatkoznak be, délután pedig a zenei programoké lesz a főszerep. 19 órától a Bagossy Brothers Company lép színpadra – az ország egyik legnépszerűbb zenekaraként garantáltan megtölti majd a teret, ahogyan tavaly Dzsúdló is hatalmas tömeget vonzott.
Helló Nyíregyháza!, minden korosztálynak
A szervezők tematikus utcákkal is készülnek, amelyek minden korosztály számára tartalmas és szórakoztató programokat kínálnak.
„A Kossuth téren tematikus utcákkal várjuk az érdeklődőket: lesz Kölyök utca a gyerekeknek, Ízek utcája, ahol a gasztronómia kap főszerepet, valamint Ifjúsági és Civil utca, ahol elsősorban a fiatalokra fókuszáló civil szervezetek mutatkoznak be. Emellett Egészség utcával is készülünk, ahol egészségügyi szűrések, a Lions Club és a kórház szakemberei várják a látogatókat. De sok más program is várja a belvárosba látogatókat, bemutatkoznak a civil szervezetek, emellett itt lesz Nagykapos, amely több pályázatban is partnervárosunk a felvidékről, este pedig Bagossy Brothers koncert lesz."
– mondta dr. Kovács Ferenc.
Másnap a vadételek kerülnek középpontba
A gasztronómia hangsúlyos szerepet kap Nyíregyháza programkínálatában, ennek ékes példája, hogy a Helló Nyíregyháza! másnapján, április 26-án immár második alkalommal rendezik meg az Erdők-Mezők Asztala Vadgasztronómiai Fesztivált – erről is szó esett a hétfői sajtótájékoztatón. A rendezvény célja, hogy bemutassa a hazai vadételek különleges ízvilágát. A programot térzene, vásári hangulat és színpadi programok színesítik.
„26-án folytatódik a Kossuth téren a programsorozat, ekkor Erdők-Mezők Asztala Vadgasztronómiai Fesztivál lesz, sok kulturális és zenei programmal. Homonyik Sándor koncertje zárja majd a szombatot. Várunk mindenkit szeretettel
– tette hozzá a polgármester.
Két nap, két nagyszabású program
Az őz-, szarvas- és vaddisznóhúsból készült ételeket a helyszínen, friss alapanyagokból készítik el, és egy szakértő zsűri értékeli, köztük Reviczky Gábor színművész is. A látogatók 1000 forintos gasztrojeggyel kóstolhatják meg a finomságokat. Április végén tehát 2 nagyszabású programmal köszöntik a tavaszt Nyíregyházán, érdemes lesz 25-én és 26-án is ellátogatni a Kossuth térre.
Szerző: Boros Rita