Ez finom lett! - Sipkaysok végeztek az élmezőnyben az országos versenyen

Ez finom lett! - Sipkaysok végeztek az élmezőnyben az országos versenyen

Szombaton Szolnokon rendezték meg a XVIII. Pelikán Kupát, ahol a Sipkay Barna Technikum tanulói ismét kiemelkedő eredményeket értek el.

A cukrász tanulók között:

  • Ignáth Henrietta és Dorostyák Petra páros ezüstérmet szerzett, felkészítőjük: Kollonay István.
  • Dencsák Alexandra munkáját bronzéremmel díjazták, felkészítője: Vaskó-Gyurkovics Patrícia.
  • Molnár Réka Viktória pedig oklevél minősítést kapott, felkészítője: Strankula Katalin.

A vendégtéri szaktechnikus kategóriában:

  • Kamhal Kinga kiváló teljesítményével aranyérmet érdemelt ki, felkészítője: Polonkai Miklós.

A szakács szaktechnikus tanulók közül:

  • Szabó Rella nemcsak aranyérmet nyert, hanem számos különdíjjal is elismerést aratott: a rangos Pelikán Kupával, az Ireks Stamag különdíjával, valamint egy 100.000 forint értékű Ireks Stamag továbbképzési utalvánnyal gazdagodott.

Felkészítője Kelemen Roland, a Hunguest Hotel Sóstó séfje, aki nemcsak mesterszakácsként, hanem kiváló mentoraként is segíti a fiatal tehetségek fejlődését.

Köszönik a segítséget Kelemen Rolandnak, valamint a Hunguest Hotel Sóstónak a támogatást és az elhivatott szakmai munkát!

Háttér

A Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara 2025. április 12-én 18. alkalommal rendezte meg a Pelikán Kupát az ABA-NOVÁK AGÓRA Kulturális Központban.

Az országos szinten meghirdetett versenyre szakács, cukrász, pincér, barista és pék szakmákban várjuk a tanulókat, felnőtteket, amatőr versenyzőket és csapatokat.

A megmérettetés színvonalát tovább emelte a nemzetközileg is elismert szakmai zsűri, akik a versenyműveket értékelték.

A rendezvény célja az volt, hogy a szakmák magas szintű és kreatív munkáit bemutassák a nagyközönségnek, valamint elismerést adjanak a kiemelkedő pályamunkák alkotóinak, hangsúlyozva szakmai kiválóságukat. A versenyzők inspirálódhattak egymás munkáiból, míg a látogatók különleges alkotásokkal gazdagodhattak.

A verseny kísérőrendezvényei – gasztronómiai kiállítások, bemutatók és kóstolók – tovább színesítették az eseményt, még vonzóbbá téve azt mind a versenyzők, mind a vendéglátás iránt érdeklődők számára.

#kapcsolódó

Micsoda februárra készülnek a színházban! - Mutatjuk a műsortervet!

Micsoda februárra készülnek a színházban!...

Két nagyszínpadi premierrel is várja a közönséget februárban a Móricz Zsigmond...

Újabb sportsikerek

Újabb sportsikerek

A Magyar Tűzoltósport Egyesület több tagja is részt vett a FireFit olaszországi...