A cukrász tanulók között:
A vendégtéri szaktechnikus kategóriában:
A szakács szaktechnikus tanulók közül:
Felkészítője Kelemen Roland, a Hunguest Hotel Sóstó séfje, aki nemcsak mesterszakácsként, hanem kiváló mentoraként is segíti a fiatal tehetségek fejlődését.
Köszönik a segítséget Kelemen Rolandnak, valamint a Hunguest Hotel Sóstónak a támogatást és az elhivatott szakmai munkát!
Háttér
A Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara 2025. április 12-én 18. alkalommal rendezte meg a Pelikán Kupát az ABA-NOVÁK AGÓRA Kulturális Központban.
Az országos szinten meghirdetett versenyre szakács, cukrász, pincér, barista és pék szakmákban várjuk a tanulókat, felnőtteket, amatőr versenyzőket és csapatokat.
A megmérettetés színvonalát tovább emelte a nemzetközileg is elismert szakmai zsűri, akik a versenyműveket értékelték.
A rendezvény célja az volt, hogy a szakmák magas szintű és kreatív munkáit bemutassák a nagyközönségnek, valamint elismerést adjanak a kiemelkedő pályamunkák alkotóinak, hangsúlyozva szakmai kiválóságukat. A versenyzők inspirálódhattak egymás munkáiból, míg a látogatók különleges alkotásokkal gazdagodhattak.
A verseny kísérőrendezvényei – gasztronómiai kiállítások, bemutatók és kóstolók – tovább színesítették az eseményt, még vonzóbbá téve azt mind a versenyzők, mind a vendéglátás iránt érdeklődők számára.