Dr. Kovács Ferenc polgármester személyen ellenőrzite le a várostorta készítésének folyamatait a hét elején a Sipkay Barna középsikola tankonyhájában, illetve be is segített az előkészítési munkálatokba néhány lépés erejéig.
Csokoládés csoda
Most szombaton, vagyis május 17-én csokoládétortával kedveskednek a városnapi rendezvény résztvevőinek a Kossuth téren, amely a Csokoládés csoda fantázianevet viseli.
Nagy vállalkozás ez az intézmény számára, miután több mint 3500 szelet tortát fogunk megsütni, ehhez több mint 80 kg lisztet,50 kg cukrot, összességében 60 kg csokoládét használunk fel, illetve több mint 1500 darab tojásra is szükségünk van a torta elkészítéséhez. Kedden elkezdjük sütni a piskóta alapokat, szerdán készülnek a krémek, utána csütörtökön és pénteken fogjuk betölteni, majd a szeletelés, díszítés. Ez egy jó egyhetes munka, mire elkészül teljesen”
– mondta Takács Zoltán, a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum szakmai igazgatóhelyettese.
Az intézmény számára is fontos és nagy feladat a torta elkészítése, a diákok és a pedagógusok közös munkájára volt szükség a tökéletes végeredmény eléréséhez. A sütemény elkészítésekor a szakmai követelményeknek is meg kell felelniük, valamint a trendeket is követik, de még arra is figyeltek, hogy Nyíregyháza színei, vagyis a kék és a piros is megjelenjen a díszítésben.
Igazi különlegesség készül
A torta alapját egy puha, zamatos, nehéz felvert tészta adja, amelyet csokoládécseppek gazdagítanak. Ez az alsó réteg tökéletes alapot biztosít a további ízélményeknek. Erre egy különleges, ropogós réteg kerül, amely harmonikusan illeszkedik a gazdag, karakteres trüffelkrémekhez. A tortában kétféle selymes krém is helyet kapott: egy lágy tejcsokoládés és egy finom fehér csokoládés trüffel, amelyek között egy újabb kakaós felvert réteg hangsúlyozza, hogy ez a torta valóban a csokoládé szerelmeseinek készült.
A várostorta kóstolója május 18-án, szombaton 15:30-kor kezdődik a Kossuth téren.
Szerző: Nagy Boglárka