Terrorban az Arany János Gimnázium 10. és 11. évfolyamos tanulói

Terrorban az Arany János Gimnázium  10. és 11. évfolyamos tanulói

Veres Alexandra 10.b osztályos tanulója mesélte el élményeit.

Mi, a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium 10 és 11. évfolyamos tanulói 2016. február 26-án látogatást tettünk a Terror Háza Múzeumban. A kísérőtanárainkkal reggel 6 órakor indultunk a nyíregyházi vasútállomásról és 10 órakor érkeztünk meg a budapesti Nyugati Pályaudvarra. Rövid séta után megérkeztünk az Andrássy út 60. számhoz, az emlékelőadás és kiállítás helyszínére.

TERROR HÁZA

Látogatásunk során megtekinthettük a nyilas és a kommunista diktatúra időszakának bemutatótermeit, az épület alagsorában a kínzókamrákat, cellákat, ahol a rabok töltötték kínszenvedéssel teli napjaikat. Nagy hatást gyakorolt ránk az épület közepén kiállított szovjet tank, amely az eltiport forradalom jelképe, valamint a tárlatvezetés végén a könnyek csarnoka.

VÁROSNÉZÉS

 A múzeum körbejárása után városnézés következett, aminek keretében eljutottunk a Hősök Terére, a Vajdahunyad várához, a visszautat az állomásra a kontinens legrégebbi földalattijával tettük meg. A nap végén kicsit elfáradva, de élményekkel tele indultunk vissza Nyíregyházára.

Veres Alexandra 10.b

#kapcsolódó

Óriási változások jönnek a Facebookon

Óriási változások jönnek a Facebookon

Mark Zuckerberg eget-földet megrengető változásokat jelentett be csütörtökön...

A hidegben fontos a bőrápolás

A hidegben fontos a bőrápolás

A kinti csípős hideg és fagyos szél, valamint a fűtött szobák száraz levegője...