Görögkatolikus farsangi bál a Continental Arénában

Görögkatolikus farsangi bál a Continental Arénában

ÉGIG ÉRT A FARSANG A GÖRÖGKATOLIKUS BÁLON

Több ezer görögkatolikus mulatozott szombat este Nyíregyházán. A szabolcsi megyeszékhelyen rendezte meg hagyományos farsangi bálját a Görögkatolikus Metropólia. A színes mulatságnak a Continental Aréna adott helyet.

Megrakott kosarakkal, kiváló pálinkákkal és borokkal érkeztek a görögkatolikusok a Continental Arénába. A farsangi batyus bálnak nagy hagyománya van a hívek körében. Ilyenkor aki csak teheti a legfinomabb ételeket, süteményeket hozza el, és természetesen az ünnepi alkalmakra fenntartott házi pálinkák is előkerülnek. A színes társasági eseményen a metropólia mind a három egyházmegyéje igyekszik képviseltetni magát. Csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből 86 egyházközség asztaltársasága szórakozott önfeledten a farsangi bálon.


A rendezvényen részt vett Kocsis Fülöp metropolita és Szócska A. Ábel apostoli kormányzó is, akik köszöntötték az egybegyülteket. Kocsis Fülöp arról is beszélt, hogy az isteni irgalom jelenik meg minden mulatságban.

 

A köszöntők után keringőjükkel a hajdúdorogi Szent Bazil Oktatási Központ végzős diákjai nyitották meg a zenés-táncos estét.


A nyíregyházi Szívtiproll mellett, Varga Miklós és a Desperado együttes is a nagyközönség elé lépett. A rendezvényen országgyűlési képviselők, önkormányzati vezetők, egyházi és világi méltóságok is tiszteletüket tették.

 

Z. Pintye Zsolt

#kapcsolódó

A SIKERES CSOK FOLYTATÓDIK JÖVŐRE IS

A SIKERES CSOK FOLYTATÓDIK JÖVŐRE IS

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Nyíregyházán tartotta őszi hétvégéjét....

Hozd el a nagyit is!

Hozd el a nagyit is!

NYVSC Családi egészségnap március 11-én 9 órától a Continental Arénában! Ingyenes...