Extrém sportverseny Nyíregyházán

Extrém sportverseny Nyíregyházán

2020-ban már olimpiai sportág lesz a BMX freestyle. Kevesen tudják, de a magyar bajnok nyíregyházi. Ifj. Ujváry Zoltán a világbajnokságon is indulhatott, és rengeteget kapott ettől az extrém sporttól.

Rövidesen hazai környezetben is versenyezhetnek a nyíregyháziak. Megalakult az Extrém BMX Sportegyesület, mely rövidesen új szakágakkal is bővülhet. A város is az egyesület mögé állt, így fejlesztéseket is szeretnének megvalósítani.


- A fiatalok nagyon lelkesek, tele vannak tervekkel, ezért fontos, hogy a város a támogatásáról biztosította az egyesületet - mondta Ujváry Zoltán a Nyíregyházi Extrém BMX Sportegyesület elnöke. 

Már létezik egy extrém sportpark az Esélycentrum területén, melyet a közelmúltban felújítottak. A tervek szerint ezt szeretnék több mint a kétszeresére, 2000 négyzetméteresre bővíteni. Szó van egy fedett csarnok létrehozásáról is, ilyen Európában mindössze kettő van. A Nyíregyházi Sportcentrum is kapcsolódik az egyesülethez és segítik a munkájukat. Versenyeket is szervez majd az egyesület. Május 20-án már egy pénzdíjas viadal helyszíne lesz Nyíregyháza.

- Egy rangos viadal házigazdái leszünk, és hazai környezetben mutathatják meg a fiatalok, hogy mire képesek - mondta Hajnal Gusztáv, a Sportcentrum szabadidősport igazgatója. 

Dankó László

#kapcsolódó

Kikért izgulhatunk ma?

Kikért izgulhatunk ma?

A Duna Arénában ma is telt ház előtt állhatnak rajtkőre legkiválóbb úszóink...

Sportcentrumos sikerek

Sportcentrumos sikerek

Hódmezővásárhelyen rendezték a 2016. évi Delfin Országos Úszóbajnokságot a...