Csellengő diákot kísértek vissza az iskolába nyíregyházi körzeti megbízottak

Csellengő diákot kísértek vissza az iskolába nyíregyházi körzeti megbízottak

Csellengő diákot kísértek vissza az iskolába nyíregyházi körzeti megbízottak

Engedély nélkül maradt távol az iskolai foglalkozásoktól a 12 éves lány.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai 2019. november 27-én délelőtt egy nyíregyházi bevásárlóközpontban igazoltattak egy lány. A tanuló először rossz adatokat adott meg az intézkedő rendőröknek, ezért valós személyazonossága megállapítása érdekében a rendőrkapitányságra előállították. Kiderült, hogy a lány még csak 12 éves, és engedély nélkül maradt távol az iskolai foglalkozásoktól. A rendőrök az iskolai mulasztásról kiértesítették a lány törvényes képviselőjét, és az oktatási intézmény vezetőjét. Kiderült, hogy a fiatal már előző nap sem jelent meg a tanítási órákon. A körzeti megbízottak az iskolakerülő lányt visszakísérték az oktatási intézménybe, és átadták az igazgatónak.

A rendőrség rendszeresen tart ifjúságvédelmi ellenőrzéseket. A program célja kettős: a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint védelmük, hogy az iskolakerülés, vagy a szökés ideje alatt nem váljanak bűncselekmény áldozatává.

A rendőrség a szülők felelősségére is felhívja a figyelmet. Időnként ellenőrizzék és bizonyosodjanak meg arról, hogy gyermekük valóban beért-e az iskolába, és érdeklődjenek a pedagógusoktól, hogy minden tanórán jelen volt-e! Amennyiben arra gyanakszanak, hogy a gyermek iskolaidőben tanulás helyett a csellengést választja, beszélgessenek el vele és tisztázzák az iskolakerülés okát!


police.hu

#kapcsolódó

Több százan tekertek ma Tokajba! Videóval!

Több százan tekertek ma Tokajba! Videóval!

Az első Bringa Piknik rendezvényen több százan vettek részt. A Kossuth térről...

Fontos változások jönnek az útlevélnél és a személyi igazolványnál

Fontos változások jönnek az útlevélnél...

A kormány benyújtott egy bürokráciacsökkentő törvényjavaslatot. Változás jön...