Vádemelés az orosi kettős emberölés miatt

Vádemelés az orosi kettős emberölés miatt

Vádemelés az orosi kettős emberölés miatt

A 42 éves fiút és annak 65 éves édesapját is egy-egy lövéssel ölte meg bosszúból az a vádlott, aki ellen most emelt vádat az ügyészség. 

 

A vádirat lényege szerint a vádlott felesége 2019 februárjától a munkahelyén közelebbi kapcsolatba került a főnökével, a későbbi sértettel. A vádlott néhány hónap elteltével tudomást szerzett a kapcsolatról, ezért a házassága megromlott, többször veszekedett a feleségével, aki kis időre el is költözött tőle.

 

2019. augusztus 26. napján a vádlott házastársa felkereste a sértettet annak lakásán, ahol szóváltás alakult ki köztük. A feleség ezt elmondta a férjének, aki úgy érezte, hogy a sértett lekezelően beszélt a nővel. Ezt követően a vádlott féltékenységtől és sértettségtől hajtva magához vette az engedéllyel tartott golyós vadászpuskáját, azt megtöltötte öt lőszerrel, majd gépkocsival a sértett házához ment. A járműből kiszállva egy célzott lövést adott le a családi ház udvarán tartózkodó sértettre, aki ekkor fedezéket keresett, majd bemenekült a házba. A vádlott a lakóház bejárati ajtajára újabb célzott lövést adott le, és eltalálta a zárt ajtó mögött, neki háttal álló sértettet. A lövéstől a sértett a helyszínen elhalálozott.

 

A lövések hallatán a sértett szomszédban lakó 65 éves édesapja kijött az utcára, ám eközben a vádlott rálőtt, de nem találta el. Az édesapa, látva a puskát kezében tartó vádlottat, őt felelősségre vonta, majd elindult fia háza felé, amikor is a vádlott hátulról egy célzott lövéssel néhány méterről őt is lelőtte. A sértett a helyszínen elhalálozott. Ezt követően a vádlott gépkocsijával Nyíregyháza külterületére ment, és egy félreeső helyen várakozott, majd az őt nagy erőkkel kereső helyi rendőröknek megadta magát.

 

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség aljas indokból több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat. A vádiratban az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak azzal, hogy legkorábban 35 év múlva vizsgálja meg a bíróság azt, hogy a vádlott feltételes szabadságra bocsátható-e.

 

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.



Dr. Révész Norbert

főügyészhelyettes

#kapcsolódó

Újabb 6,6 millió szájmaszkot gyárt a büntetés-végrehajtás

Újabb 6,6 millió szájmaszkot gyárt...

Újabb 6,6 millió szájmaszkot gyárt a büntetés-végrehajtás

KÖRÖS-KÖRÜL ARANYCSIPKE

KÖRÖS-KÖRÜL ARANYCSIPKE

Körös-körül aranycsipke címmel tart karácsonyi gálaműsort a Vásárhelyi László...