VASS LAJOS NAGYDÍJJAL JUTALMAZTÁK A NYÍREGYHÁZI DIÁKLÁNYT

VASS LAJOS NAGYDÍJJAL JUTALMAZTÁK A NYÍREGYHÁZI DIÁKLÁNYT

A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium diákja, Barna Anikó (17) számos sikere után egy újabb díjat zsebelt be, mégpedig a Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjében. A fiatal tehetséget Vass Lajos Nagydíjban részesítette a zsűri, és ez még csak a kezdet, hiszen a kilenc éve citerázással foglalatoskodó lány minél több versenyen szeretne részt venni, hogy megismerjék nevét a szakmabeliek.

– A Vass Lajos Népzenei Versenyre való felkészülés két évig tartott, mivel ez a megmérettetés három fordulóból állt. 2015 elején Mándokon, az elődöntőn Arany Fokozatot kaptam, így juthattam tovább a 2016 májusában Berettyóújfaluban megrendezett középdöntőre, ahol Kiemelt Aranyban részesített a zsűri. Ennek köszönhetem, hogy eljutottam 2016 novemberében Budapestre a Kárpát-medencei döntőbe – emlékezett vissza a fiatal lány.

 

 

Anikó azt is elárulta, nagy izgalom övezte a megmérettetést, hiszen az országhatáron túlról is érkeztek résztvevők. – A budapesti döntőn a középdöntőn már sikeres összeállításomat játszottam, ami nem más, mint Takács Józsefné játéka nyomán a Szentlőrinci citeramuzsika. Az ifjúsági korosztályban minősültem, ahol voltak énekesek, hangszeresek Erdélytől Dunántúlig. Ezen a Kárpát-medencei döntőn már minden továbbjutó ért el valamilyen eredményt. Ez lehetett Nívódíj, Kiemelt Nívódíj, vagy a Vass Lajos Nagydíj. Én sikeresen megkaphattam a Vass Lajos Nagydíjat, felkészülésemet Dragony Gábor segítette, aki a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnáziumban is tanít engem – mesélte a nyíregyházi diáklány.

 

 

Nincs megállás, Anikó hamarosan újra színpadra áll, november 19-én újabb versenyen méretteti meg magát Dévaványán – szurkoljunk neki Mi is!


Ha érdekel honnan indult a fiatal lány, és miért szeretett bele a citerázásba, IDE kattintva megtudhatod.

 

Farkas Fanni

Fotók: Internet

#kapcsolódó

SZELEKT ÁKOS AZ ÚJ KISKEDVENC

SZELEKT ÁKOS AZ ÚJ KISKEDVENC

Szereted az agypörgető, gondolkodtató játékokat? Akkor Neked alkotta meg Mikó...

„Digitális Pedagógus Díj” az Eötvös Gyakorlóiskola tanárának

„Digitális Pedagógus Díj” az Eötvös...

Szép és értékes elismerésben részesült a Nyíregyházi Egyetem Eötvös Gyakorló...