TUDOK konferencia volt a Bánkiban

TUDOK konferencia volt a Bánkiban

"A Kutató Diákok Országos Szövetsége és a Kutató Diákokért Alapítvány a 2016/17-es tanévben is meghirdette a Tudományos Diákkörök XVII. Konferenciasorozatát (TUDOK 2016/2017). A Műszaki- és Reáltudományi Tematikus Konferenciának idén iskolánk adott otthont.

2017.02.10-én (pénteken) és 11-én (szombaton) két-két szekcióban versenyeztek a kutató diákok.

A konferencia nyitónapján a műszaki előadóké volt a főszerep, az NI és a Műszaki tudományok szekciókban mutatták be tehetséges diákok a munkájukat. Szombaton pedig a természettudományos bemutatók domináltak, a matematika és nanofizika, fizika összevont szekció, valamint a kémia szekció. A zsűri tagjait a Nyíregyházi Egyetemről, a Debreceni Egyetemről, iskolánk tanárai közül, illetve az NI (National Instruments, a régió legnagyobb nemzetközi elektronikai vállalata) szekcióba az NI mérnökei közül kérték fel.

A TUDOK rendezvényeken - eredmények tekintetében - jelentős múltunk van, hiszen Zsigó Zsolt tanár úr a kezdetektől részt vett ebben a munkában és a bánkis diákok Zsigó tanár úr mentorálásával 5 alkalommal nyertek nagydíjat korábbi országos döntőkben.

Most is indultak tanulóink a versenyen: Tóth Bence 10.D osztályos tanulónk az NI szekcióban "Okos kesztyű" témában, és Vas Bertalan 11.E osztályos tanulónk a Műszaki tudományok szekcióban "Számítógép vezérlése EMG-vel" témában. Illetve még egy nyíregyházi tanuló, Zsigó Miklós, a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium 9.D osztályos tanulója vett részt a versenyben a Műszaki tudományok szekcióban "Segít-e a matematika a kilóméteróra csalás elleni küzdelemben?" témában, mindhárman Zsigó Zsolt mentoráltjaként.

Idén sem kellett csalódnunk, mert a Zsigó Zsolt által mentorált mindhárom nyíregyházi tanuló továbbjutott az országos döntőbe, ráadásul Tóth Bence az NI szekció győzteseként!"


Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium

#kapcsolódó

Új járványügyi intézkedéseket vezet be a MÁV a nemzetközi vonalakon

Új járványügyi intézkedéseket vezet...

Új járványügyi intézkedéseket vezet be a MÁV a nemzetközi vonalakon

Debrecenben találták a hetedik koronavírusos beteget

Debrecenben találták a hetedik koronavírusos...

Debrecenben találták a hetedik koronavírusos beteget