FELVESZI A HÁTIZSÁKOT A CANTEMUS

FELVESZI A HÁTIZSÁKOT A CANTEMUS

Nem mintha eddig nem lett volna elég fellépése a Nyíregyházi Cantemus Kórus énekeseinek, az utóbbi idõben még inkább megsokasodni látszanak a koncertek az intézmény kórusai körül.

A Szabó Soma, Liszt-díjas karnagy vezette Cantemus Fiúkórus pár hete érkezett haza az oroszországi Konakovóból, ahol egy fiúkórus fesztiválon mutatkoztak be nagy sikerrel. Közben a Szabó Dénes vezette Pro Musica Leánykar és Cantemus Gyermekkar Temesváron, Pozsonyban és Fertõdön adott nagy sikerû hangversenyeket. A napokban a Cantemus Ifjúsági Vegyeskar Szabó Soma vezetésével a csehországi Hradec Kralovéban ad hangversenyeket, majd június 16-án a Cantemus Vegyeskar vesz részt a Miskolci „Bartók Plusz” Operafesztivál ünnepélyes megnyitó koncertjén, ahol Kodály: Budavári Te Deum és Psalmus Hungaricus mûvében közremûködnek.

 

UTAZÁSOK ÉS KONCERTEK

 

A június 18-án a Kodály Zoltán Általános Iskolában 18 órakor kezdõdõ, hagyományos Évadzáró Hangversennyel sem zárulnak a kórusok programjai, hiszen még számos utazás, CD-felvétel és koncert vár az énekesekre. Június 21-én Szabó Dénes vezetésével a Cantemus Gyermekkar utazik Macedóniába, ahol egészen július 1-jéig koncerteznek majd. Június 24-én, Miskolcon egy izgalmasnak ígérkezõ õsbemutatón közremûködhet a Cantemus Vegyeskar, ahol Gyöngyösi Levente a kortárs magyar zene egyik kiválóságának legújabb alkotása a Mihail Bulgakov remekmûvébõl íródott „A Mester és Margarita” musical-operája hangzik majd fel. Június 27-én a nyíregyházi Kodály iskola hangversenytermében fogadnak az énekesek messzirõl jött, kedves vendégeket. Az USA-beli San Franciscóból érkezõ Young Women Kórus örvendezteti meg énekével a nyíregyházi hallgatóságot.

 

CD-FELVÉTEL AUSZTRIÁBAN

 

A hazai vendégfogadás után, július 4-étõl öt napon keresztül az ausztriai Maria Saal településen a Cantemus Vegyeskar tagjai sem fognak unatkozni. Itt történik ugyanis a kórus legújabb CD-jének felvétele, melyen repertoárjuk széles skáláját kívánják bemutatni. A vegyeskar hazaérkezését követõen július 11-étõl a Cantemus Gyermekkar tagjai veszik majd a hátizsákjukat és Firenzébe utaznak, ahol már inkább az évad egyfajta levezetéseként töltenek pár napot.

 

A BANCHIERI IS AKTÍV 

Az idei nyárra is marad még pár program. Szabó Soma karnagy Tajvanon vesz részt egy nemzetközi kórusfesztivál zsûrijének tagjaként, majd a mostanában ismét aktívvá váló, két új énekessel (Toldi Orsolya szoprán és Kinyik-Bartha Kinga alt) kiegészült (tavasszal már Londonban és Hannoverben is koncertezõ) Banchieri Énekegyüttessel utaznak július közepén Hongkongba egy fesztiválra, ahol bemutató koncerteket adnak és mesterkurzust tartanak a résztvevõknek.

#kapcsolódó

Megjelent a vlogger első könyve

Megjelent a vlogger első könyve

Dajka Lacit már nem kell bemutatni, óriási nézőkörrel rendelkezik. A kamionos...