NYELVI TÁBOR SÓSTÓHEGYEN

NYELVI TÁBOR SÓSTÓHEGYEN

Nyelvi táborban gyakorolhatják az angol és a német nyelvet a nyíregyházi általános iskolások, hiszen a város Önkormányzatának nyári napközis tábori kínálatában nyelvi kurzus is szerepel. Négy héten át tanulhatnak reggel nyolctól délután négyig idegen nyelvet a gyerekek a sóstóhegyi iskolában.

SZITUÁCIÓS GYAKORLATOK

 

Nyíregyházi általános iskolások vettek részt abban a táborban, amit Nyíregyháza Önkormányzata szervezett a nyári vakáció idejében. Négy turnusban, csoportbontásban tanulhatják az érdeklődő gyerekek az angol, vagy a német nyelvet. A második turnusban összesen 46 gyerek tanulja az igeidőket, játékos feladatokon keresztül foglalkozik nyelvtannal, és fejleszti a tanév során elsajátított szókincsét. A nyelvoktatók nagy gondot fordítanak arra, hogy a táborozók merjenek idegen nyelven megszólalni, így többek között azt is gyakorolták, hogyan kell rendelni egy olyan étteremben, ahol angolul beszélnek.

 

KULCSKOMPETENCIÁK

 

Hajla Marianna nyelvtanár kifejtette, próbálnak a kulcskompetenciákra fókuszálni, játékokon keresztül fejlesztik a gyerekek beszéd- és íráskészségét. 
A gyerekek nem érzik tehernek a nyelvtanulást, van olyan iskolás, aki minden évben részt vesz a programokon.

Kiss Amelita Míra is minden nyáron él a táborozás lehetőségével. Azt mondta, azért tetszik neki, mert sok mindennel megismerkedhet, számos újdonságot tanulhat az órákon és megannyi programban vehet részt.



JÁTÉK MELLETT TANULÁS

 

A vakációzó diákok nem tanulnak egész nap. Különböző szabadidős tevékenységek is várnak rájuk. Az ismerkedést követően kézműves foglalkozás, erdei séta, lovaglás, kényárlángos sütés, úszás és fagyizás is színesíti a napközis tábor kínálatát.

Pásztor Tünde táborvezető azt mondta, a gyerekeknek azért nagyon jó ez a tábor, mert megismerkednek más iskolába járó gyerekekkel, így barátságok születhetnek. A legfontosabb viszont az, hogy a szülők biztonságos helyen tudják elhelyezni a gyermeküket.

 

TÁBOROK A SZÜNIDŐ ALATT

 

Napközis tábor még vár ezen a nyáron a nyíregyházi gyerekekre. A szünidő hátralévő részében többek között foci tábor és a Kis Vakond Tábor is fogadja a gyerekeket. Az önkormányzati segítséggel megvalósuló nyári napközis táborokban reggel nyolctól délután négyig szakemberek foglalkoznak a tanulókkal, és a napi háromszori étkezés mellett hasznos elfoglaltságokat biztosítanak nekik. A lehetőség nem megterhelő a szülők számára, hiszen a város 20,4 millió forintos támogatásának köszönhetően csupán az étkezésért kell díjat fizetni, ami 2450 forintot jelent a tábor öt napjára.


ME.

(Fotók: Szarka Lajos)

#kapcsolódó

TOVÁBB BŐVÜL A BGE SIKERES KÖZÉPISKOLAI PÁLYAORIENTÁCIÓS PROGRAMJA

TOVÁBB BŐVÜL A BGE SIKERES KÖZÉPISKOLAI...

ÚJABB 13 KÖZÉPISKOLA CSATLAKOZIK A KEZDEMÉNYEZÉSHEZ, AMELY MÁRA LEFEDI AZ ORSZÁG...