Imádod a Túró Rudit?

Imádod a Túró Rudit?

Csináld meg magad otthon!

Túró Rudi házilag 

Hozzávalók – 10 db termetesebb rudihoz:

• 25 dkg túró
• 1 narancs reszelt héja,és leve
• 4 teáskanál zselatin (kb. 10 g)
• 5 g hideg víz
• 5 evőkanál porcukor

Elkészítés

Mindenek előtt a túrót egy nagyobb tálba (amiben a későbbiekben összedolgozzuk majd a masszát) áttörjük egy szűrőn. Hozzáreszeljük a megmosott narancs héját, hozzáadjuk a porcukrot.

A zselatint beáztatjuk. Porzselatin esetén a következőkre figyeljünk: a zselatin mennyiségének ötszörösébe áztassuk be. Vagyis egy rész zselatint 5 rész,(ha a gyümölcs levét is felhasználjuk, azt is mérjük meg,és kevesebb vizet fogjunk) hideg vízben kell megduzzasztani. Esetünkben 4 teáskanál (nem púpozott) zselatint használunk, ami összességében 10 gramm. Ehhez mérten 50 gramm hideg vizet öntünk a porra, elkeverjük, és hagyjuk, hogy a zselatin megduzzadjon. A megduzzadt zselatint megolvasztjuk, majd robotgéppel alaposan belekeverjük a túrós masszába.

A kész, kikevert masszát minimum fél órára a hűtőbe tesszük.Hengereket sodrunk,zsírpapírra tesszük,egy tálcára,és betesszük a fagyasztóba kis időre.

Míg a túrós rudak a fagyasztóban hűsölnek, elkezdjük olvasztani a csokoládét.
Zsírpapírra kávéskanállal csíkokat húzunk,arra helyezzük majd a rudikat.
Egy széles szűrő lapáttal,beleengedjük a rudikat a csokiba,és ráhelyezzük a csokicsíkokra.Már csak meg kell várni hogy megdermedjenek.


ketkes.com

#kapcsolódó

Cseresznyés babapiskótás süti

Cseresznyés babapiskótás süti

Csak pár dolog kell hozzá és gyorsan elkészül.

Hóember, hóember, hóember...

Hóember, hóember, hóember...

Igaz hó még nem esett, de nem feltétlenül szükséges ahhoz, hogy hóembert készíthessünk....