A gyros egy görög húsétel, mely valószínűleg az Oszmán Birodalomból ered, titka pedig a minőségi alapanyagokban rejlik. Ez áll a Giri-Gyros sikerének hátterében is, az ételbár megálmodója, Girán Lászlóné Ildikó elárulta, saját gyártású pékáruban kínálják termékeiket és a legfontosabb számukra, hogy az ételeik a vendégek egyedi ízlésének megfelelően legyen összeállítva.
A HELY, AMI SOSEM ÜRES
Évek óta közlekedek a Giri mellett, és sosem láttam üresen a belső teret. Mi sem bizonyíthatná jobban népszerűségét, ami az eltelt évek és a sorra nyitott újdonsült gyorsétkezdék mellett sem kopott meg. Bőséges a választék is; a gyros mellett kaphatunk pizzát a legkülönfélébb feltétekkel, hamburgert, hot-dogot, saslikot és francia pirítóst is, ami személy szerint a második kedvencem. Az első helyen természetesen az utánozhatatlan Giri-féle gyros áll, közepesen csípősen, dupla füstölt, valamint trappista sajttal megszórva. Ha kíváncsiak vagytok a város egyik kedvencére, keressétek fel a Giri-Gyros Ételbárt, mely a Sólyom utca 22. szám alatt várja a vendégeket – de az ínycsiklandozó illatokat követve enélkül is odataláltok!
Farkas Fanni
Fotók: Kohut Árpád