– Közel négy hónapot töltöttünk a családommal Amerikában, hogy megismerjük az igazi amerikai ételek, legfőképp pedig a hamburger receptjét. Ennek eredménye a Cock and Bull Diner, amely közel három éve várja családias szeretettel a megéhezőket – mesélt a kezdetekről a megálmodó és tulajdonos, Kopjáry Róbert.
TÖKÉLETES ÍZHARMÓNIA, EGYEDI ÉTELEK
Ne is készüljünk a szokásos zsemle, húspogácsa, zöldség ízvilágra – mert itt valami egészen más vár ránk. A mindig friss alapanyagokból készült ételek az Amerikából érkező fűszerek és mártások által valami egészen új és különleges kavalkádot eredményeznek. Ez az a hely, ahol a sültburgonyától kezdve a club szendvicsekig minden egyedi és utánozhatatlan, a titkos összetevőknek hála. A hamburgerek mellett kóstolhatunk különféle burritokat, gyros tálakat, salátákat, desszertként pedig a tulajdonos ajánlásával a nutellás gofrit válasszuk. Az én személyes kedvencem Bull Burger, ami a 100% marhahúsból készült házi húspogácsájával, a sajttal és az ínycsiklandozó mártással első harapásra belopta magát a szívembe.
HAMBURGEREZZ EGY LAKÓKOCSIBAN MARILYN MONROEVAL
A családi burgerező – melyért a tulajdonos felesége és sógora is sokat dolgozik – igazi színfoltja Nyíregyházának. Az Univerzum Üzletház mellett található lakókocsin (Keskeny utca 14.) a legtöbb járókelőnek megakad a szeme, azonban azt, hogy belül mi rejlik, nem is sejtik a gyanútlan nézelődők. A fémajtókat átlépve hatalmasat ugrunk térben és időben, hirtelen pin-up lányok társaságában találjuk magunkat, az extravagáns környezetben pedig a szintén Amerikából érkező üdítőital különlegességek is jobban csúsznak. A fiatalok között nagy népszerűségnek örvendő hely, így nem meglepően terjeszkedni is szeretne, ne lepődjün meg, ha egy Cock and Bull mozgó, második kiadással találjuk szembe magunkat az országúton száguldva.
Farkas Fanni
Fotók: Kohut Árpád