Ilyen volt a nyílt nap a Nyíregyházi Egyetemen

Ilyen volt a nyílt nap a Nyíregyházi Egyetemen

Több száz diák érkezett.

Hagyományos nyílt napját tartotta szerdán a Nyíregyházi Egyetem. A felvételi kampánynak ez már csak a folytatása, hiszen a tanév elejétől sorra járják a megye középiskoláit az intézmény oktatói, hogy tájékoztassák a diákokat az egyetem képzési lehetőségeiről. A rendezvényen valamennyi intézet megjelent. Nyitányként a Nemazalány és Szofi állt a színpadra.

Sok száz diák érkezett a Nyíregyházi Egyetem nyílt napjára, ahol valamennyi képzési terület bemutatkozott. Emellett standot állított a nyelvvizsgaközpont, az esélyegyenlőség és a diákhitel irodája. Bemutatkoztak az ösztöndíjat és a duális képzést szervezők is. A felsőoktatási intézmény rektora ajánlotta a képzési területeket és valamennyi támogatást – erkölcsi és anyagi segítséget –, mellyel megkönnyítik az egyetemi éveket. A legnagyobb érdeklődés talán a pilótaképzés bemutatóit kísérte.

„Ismereteket nyújtunk arról, hogy milyen szakjaink és milyen képzéseink vannak, az új dolgokról is most számot adunk. Szeretném kiemelni, hogy mivel modellváltó egyetem lettünk augusztus 1-től, egy szélesebb paletta nyílt meg előttünk abban, hogy hogyan támogathatjuk a hallgatóinkat. Szeretném kiemelni, hogy minden elsőéves osztatlan, nappalis hallgató 10 hónapon át havi 50 ezer forint ösztöndíjat fog kapni. Illetve minden elsőéves nappalis hallgató a tanulmányai megkezdéséhez laptopot fog kapni” – nyilatkozta Vassné prof. dr. Figula Erika, az egyetem rektora.

A középiskolák jó része támogatta, többen elfogadták az egyetem szervezésében szállító buszokat is, hogy mindenki hírt kaphasson arról, mit kínál a Nyíregyházi Egyetem.

A jövendőbeli diáktársak is beszéltek a csalogató ifjúsági programokról, majd a fiatalok megismerhették a campus épületeit, előadótermeit, és a teljes infrastruktúrát. A laboratóriumtól a hangversenytermeken át a sportlétesítményekig.

„Minket a Pedagógiai Kar érdekel. Magyartanár szeretnék lenni leginkább, aztán majd még eldől” – mondta Gallasz Viktória, a Vasvári Pál Gimnázium végzős diákja.

„Ismerjük a szakmát, a gépészetet, ebben szeretnénk elhelyezkedni, és nagyon reméljük, hogy ez össze is fog jönni” – így nyilatkozott Orosz André, a Kisvárdai II. Rákóczi Ferenc Technikum tanulója.

„Minden évben eljövünk erre a nyílt napra. Nagyon jó a kapcsolatunk a Műszaki Alapozó Tanszékkel. A diákjainkat ilyenkor elhozzuk. Beiskolázás, műhelylátogatás, új eszközök, új gépek megtekintése. Ez egy szakmai program általában az iskola életében. A diákjaink is nagyon szeretnek idejönni az egyetemre, érdeklődnek a továbbtanulásról. Nagyon jók az adottságok, jók a képzések, és azt gondoljuk, itt a helyünk. Szeretnénk, ha a diákjaink is minél többen tanulnának itt” – fogalmazott a kisvárdai technikum mérnöktanára, Kópé András.

A végzős középiskolások már tudják a következő fontos dátumot. A jelentkezőknek február 15-ig kell a felvi.hu oldalon az e-felvételi rendszerben teljes körűen feltölteniük a dokumentumokat.

Szerző: Matyasovszki Edit

Fotó: Szarka Lajos

#kapcsolódó

2500 négyzetméteren lángolt egy hulladéktelep

2500 négyzetméteren lángolt egy hulladéktelep

Ebben a nagy melegben ez sajnos jellemző. A nyári időszakban előfordul több...

Forgalomkorlátozás a felújításnál

Forgalomkorlátozás a felújításnál

A 36. sz. Polgár–Nyíregyháza II. rendű főút 49+500-49+840 km sz. közötti szakasz...