Schanda Tamás: Közel 6900 elektromos bicikli megvásárlását támogatja a kormány

Schanda Tamás: Közel 6900 elektromos bicikli megvásárlását támogatja a kormány

A pályázat fő küldetése, hogy az autóval munkába járók a tisztább biciklik nyergébe üljenek át.

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázaton az igénylők 97 százaléka nyert el összesen közel 736 millió forintot - jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a minisztérium hétfői közleményében.

Az államtitkár hozzátette: a Klíma- és természetvédelmi akcióterv kiemelt célja a közlekedés zöldítése, ennek érdekében indította el a tárca a környezetkímélő kerékpározásra ösztönző kiírást is.

A tizenkettedik fordulóval a közelmúltban lezárult felhíváson nyertesek közel ötezer pedálszenzoros kerékpár megvételéhez kapnak fejenként legfeljebb 90 ezer forintos hozzájárulást. A programnak köszönhetően további több mint 1900 nyomatékszenzoros biciklihez legfeljebb 150 ezer forinttal olcsóbban jutnak hozzá új gazdáik.

Schanda Tamás elmondta: „A pályázat fő küldetése, hogy az autóval munkába járók a tisztább biciklik nyergébe üljenek át. Az új járművek testmozgásra bátorítják azokat is, akik számára túlzott megerőltetést jelentene a rásegítés nélküli kerekezés. A teremtett világ védelme mellett így a vásárlások megkönnyítésével a nyertesek egészségéért is teszünk”.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy az ITM a környezetbarát közlekedési módok térnyerését gyorsítja fel a Zöld Busz Programmal is. Az elektromos autóbuszok forgalomba állításával a 25 ezer feletti lélekszámú településeken csökken a zaj- és levegőszennyezés. A tisztább, csendesebb és a kerékpároknak köszönhetően kevésbé zsúfolt utcák javítják a városi életminőséget. A kormány már összesen több mint 20 milliárd forinttal ösztönözte a tisztán elektromos járművek beszerzését.

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázat döntési listái az IFKA honlapján érhetők el.

hirado.hu

#kapcsolódó

Tájékoztatás a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak részére történő pénzbeli támogatás kézbesítéséről

Tájékoztatás a rendszeres gyermekvédelmi...

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális Osztályának...

Holnap elstartol a Rally Hungary: Ez lesz a hétvége menetrendje!

Holnap elstartol a Rally Hungary: Ez...

A hétvégén ránk figyel Európa, újra nyíregyházi központtal rendezik meg a Rally...