Az emberek 64 százaléka házhoz szállíttatja a karácsonyi ajándékokat

Az emberek 64 százaléka házhoz szállíttatja a karácsonyi ajándékokat

Az elemzés szerint az európaiak 39 százaléka már megkezdte az ünnepi vásárlást.

Az Oracle Retail fogyasztói kutatása szerint a vevők 14 százaléka többet is hajlandó fizetni a gyorsabb vagy garantált szállításért, mások pedig, 29 százalékuk, a kényelmesebb módját választják az ajándékozásnak és ajándékkártyát vesznek konkrét tárgyak helyett.

Mike Webster, az Oracle Retail vezető alelnöke és általános igazgatója a közlemény szerint hangsúlyozta, a fogyasztók továbbra is az alapján értékelik majd a kiskereskedőket, hogy képesek-e teljesíteni kívánságlistájukat az ünnepi szezonban.

A elemzés szerint az európaiak 39 százaléka már megkezdte az ünnepi vásárlást, és a válaszadók 64 százaléka házhoz szállíttatja majd az ajándékokat. Több mint 60 százalékuk úgy véli, nagyon fontos a szállítási részletes nyomon követése, mivel így biztos lehet abban, hogy időben megérkezik a rendelt áru.

A vevők 36 százaléka szerint elsősorban a gyors szállítás határozza meg, hogy kitől rendelnek, leginkább készletről, mert 27 százalékuk már azelőtt másik eladót választ, mielőtt a kiskereskedő újra feltöltené a készleteket.

A felmérés szerint a vevői lista élén az ajándékkártyák állnak, mivel a nők és az idősebbek 30-34 százaléka is azt mondta, hogy leginkább ezt szeretne kapni.

hirado.hu

#kapcsolódó

ContiTech: robottechnológiával erősített a nyíregyházi nagyfoglalkoztató

ContiTech: robottechnológiával erősített...

Mérföldkőhöz ért a ContiTech Magyarország Kft., hiszen egy ideje robottechnológiát...

15 új vagy átépített csomópont és 14 körforgalom: évtizedekre javult a közlekedés biztonsága és dinamikája Nyíregyházán

15 új vagy átépített csomópont és 14...

Útfelmarás, forgalomkorlátozás, forgalomelterelés. Fogalmak, amelyekkel a sofőrök...