Megérkezett a tél: mínusz 10 fok és hóesés várható

Megérkezett a tél: mínusz 10 fok és hóesés várható

Derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hideg idő és többször havazás is várható a jövő héten. Hajnalonként néhol akár mínusz 10 Celsius-fokot is mérhetnek, illetve napközben is alig fagypont felett alakul a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

(Forrás: OMSZ)

Hétfőn várható több-kevesebb napsütés, legtovább északkeleten marad borult az ég. Néhol fordulhat elő havaseső-zápor, hózápor, Borsod északi felében tartós havazás is lehet, és akár néhány centiméteres tapadó hóréteg is kialakulhat.

Nagy területen megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban többnyire mínusz 1 és plusz 5, napközben plusz 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

(Forrás: OMSZ)

Kedden reggelre foltokban köd képződhet, majd több-kevesebb napsütés valószínű. A nap első felében nem valószínű csapadék, de később északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső várható.

(Forrás: OMSZ)

Több helyen élénk, erős, az északi hegyvidéki területeken akár viharos lehet a szél. Hajnalban általában mínusz 6 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet, de a szélvédett fagyzugokban akár mínusz 10 fokig is hűlhet a levegő. Délután 3-7 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szerdára virradóra is várható kisebb havazás, havas eső, eső. Napközben eleinte többnyire erősen felhős vagy borult ég lesz a jellemző, délelőtt még eső is lehet, de azután több órára kisüt a nap.

(Forrás: OMSZ)

Nagy területen megélénkül, megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban általában 0, plusz 5 fok között, de a kevésbé felhős és szeles északkeleti határvidéken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Délután 5-12 fok várható, északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel.

Csütörtökön egyre többfelé várható csapadék, kezdetben jellemzően eső lesz, majd a nap második felében elsősorban a hegyekben havas eső, havazás valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 7, a legmagasabb hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

(Forrás: OMSZ)

Pénteken túlnyomóan borult lesz az ég. Délen, délkeleten az eső mellett esetleg rövidebb időre havas esőbe, hóba is átválthat a csapadék. Ezt követően néhol lehetnek hózáporok. Többfelé lesz erős a szél. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 7, a maximumhőmérséklet plusz 2 és 7 fok között várható.

Szombaton napos idő valószínű, érdemi csapadék nélkül. Hajnalra általában mínusz 10 és 0 fok közé hűl le a levegő, a délutáni órákban plusz 2-6 fokot mérhetnek.

Vasárnap túlnyomóan erősen felhős vagy borult lesz az ég, eső, havas eső, hó egyaránt előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 10 és plusz 1, napközben 0 és plusz 8 fok közötti értékek várhatók – olvasható az előrejelzésben.

#kapcsolódó

Fontos határidő jár le, hétfő éjfélig lehet jelentkezni a keresztféléves felvételire

Fontos határidő jár le, hétfő éjfélig...

Fontos határidő jár le, hétfő éjfélig lehet jelentkezni a keresztféléves felvételire