Alapjogokért Központ: a megkérdezettek 80 százaléka támogatja a fiatalok szja-mentességét

Alapjogokért Központ: a megkérdezettek 80 százaléka támogatja a fiatalok szja-mentességét

A felnőtt magyar társadalom 80 százaléka – még a kormányellenes válaszadók kétharmada is – egyetért a kormány azon döntésével, melynek értelmében január 1-től a 25 év alatti fiataloknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a bruttó átlagkereset szintjéig – derül ki az Alapjogokért Központ legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A január 3. és 5. között, ezer ember telefonos megkérdezésével készült kutatásból kiderült, a 8 milliónyi szavazati joggal rendelkező közül 6,4 millióan helyeselték a személyi jövedelemadó befizetésének elengedését, és csupán 16 százaléknyian mondták azt: nem értenek egyet azzal, hogy több százezer fiatal havi szinten átlagosan 40 ezer forinttal többet vihessen haza.

A kutatás rávilágított arra is, hogy a kormányhoz való viszonyulás kevésbé befolyásolta a megkérdezettek véleményét ebben az esetben, mint máskor megszokhattuk. A kormánypárti válaszadók 88 százaléka, de a kormányfővel kritikusok kétharmada (66 százalék) is egyetértett az szja-mentességet bevezető intézkedéssel, sőt, az ismeretlen pártpreferenciával rendelkezők 76 százaléka is erre az álláspontra helyezkedett.

A magyar választópolgárok tehát úgy gondolják, a 25 év alattiak adókedvezménye egy olyan ügy, amely pártokon átívelő konszenzust kellene, hogy legyen. A baloldal ezzel szemben az erről tartott decemberi voksoláson nem szavazta meg a fiatalok adómentességét” – írták a kutatásban.

hirado.hu

#kapcsolódó

November 1-jén nem kell majd behajtási díjat fizetni az Északi temetőben!

November 1-jén nem kell majd behajtási...

Alig egy héttel Mindenszentek előtt már most érezhetően nagyobb a forgalom...

Gasztrorendezvény a Sóstói Múzeumfaluban – Megkóstolhatják a régi Magyarország ízeit

Gasztrorendezvény a Sóstói Múzeumfaluban...

Ötödik alkalommal rendeznek Régi Magyarország Ízei gasztrorendezvényt. Ezen...