Hosszú ideje várt funkcióval gyarapodik az Instagram

Hosszú ideje várt funkcióval gyarapodik az Instagram

Idén már 12 éves az Instagram, ezt a funkciót azonban akár az első pillanattól is engedélyezhették volna.

12 évvel ezelőtt, 2010. október 6-án indult világhódító útjára az Instagram, ami mindig is az 1:1-es képarányú fotóival különböztette meg magát a többiektől. Ugyan kétségtelen, hogy az elmúlt évtizedben sok jó döntés vezetett oda, hogy az Instagram még mindig nagyon népszerű, a látszólag a TikTok árnyékába szoruló platform az elmúlt időben kicsit kétségbe esett, most azonban egy olyan funkciót vezethetnek be, ami ugyan a megjelenésük óta esedékes, lehet, hogy ez a tökéletes időzítés.

A szélesvásznú tartalmak a 2000-es évek elején kezdtek el terjedni, 2010 magasságában pedig már ez volt a piacvezető képarány. A 16:9-es és később, az okostelefonok terjedésével a 9:16-os tartalmak minden más arányt kiszorítottak a köztudatból, az Instagram azonban még sokáig megmaradt a retró hangulatú képmegosztónak, ahol sokan még mindig sárgás szűrővel posztolták a képeiket. Emlékeztek még a korai ikonjaira a platformnak? Na, annak a szelleme kísértett egészen mostanáig.

dőközben a Meta (ex-Facebook vállalat, nem platform) felvásárolta az Instagrammot, és ugyan a csapat elvileg még mindig nem rendelkezik elég emberrel ahhoz, hogy készítsenek egy rendes iPad appot, Adam Mosseri most elárulta, egy-két héten belül elindul egy tesztidőszak, amiben kipróbálják, hogyan működnek a 9:16-os fotók az alkalmazás felületén. Eddig a 8:10-es képarány volt a maximum, csak videók esetén volt engedélyezett a 9:16-os szélesség.

Az állított széles képek eddig csak sztoriként voltak posztolhatóak, ezek azonban 24 óra elteltével eltűntek és csak a profilon lehetett megtartani őket, highlightok formájában. Kíváncsian várjuk, hogy milyenek lesznek a visszajelzések és, hogy a platform közössége elfogadja-e ezt az újítást, ráférne már egy kis pozitív hangulat is az Instagram csapatára.

pcword.hu

#kapcsolódó

Több mint egymillió vendégéjszakát regisztráltak az őszi szünet alatt a hazai szálláshelyeken

Több mint egymillió vendégéjszakát...

Az őszi szünetben közel félmillió vendég indult útnak Magyarországon. A látogatók...

Gyémánt díjas a Váci Mihály Kulturális Központ is

Gyémánt díjas a Váci Mihály Kulturális...

2023-ban is Nyíregyháza lett a Marketing Fővárosa! Sorozatban negyedszer, idén...