Újabb öntözőzsákok kerültek kihelyezésre Nyíregyházán

Újabb öntözőzsákok kerültek kihelyezésre Nyíregyházán

A NYÍRVV Nonprofit Kft. újabb 200 darab öntözőzsákot helyez ki városunkban a fiatal fák megóvása érdekében.

A NYÍRVV Nonprofit Kft. a meglévő 30 mellé, újabb kettőszáz faöntöző zsák kihelyezését kezdi meg a mai napon, a város közterületein lévő facsemeték öntözésének és egészséges fejlődésének érdekében. Az idei csapadékszegény időszakban nagy segítség a zöldfelületek ápolásában ez a könnyen kezelhető, csöpögtető öntözési megoldás.

A fák tövére helyezett öntözőzsákokból folyamatosan szivárog a víz, így mélyebbre tud hatolni a folyadék, amely nagyon ideális a fiatal fáknak. A 75 literes faöntöző zsák a törzset nem tartja nedvesen, a víz alul folyik ki belőle közvetlenül a talajra, a legkedvezőbb hasznosulást biztosító ütemben.

A faöntöző zsák használatának előnyei

  • A folyamatos vízkiáramlás biztosítja, hogy a talaj mélységében, a koronacsurgón belül nedvesedjen át
  • A faöntöző zsák a talajt fokozatosan, mélységében nedvesíti át, lehetővé téve, hogy a gyökerek mélyebbre hatoljanak, és gazdaságosabb, egészségesebb vízhasznosulást érjünk el
  • Csökkenti az öntözéssel egyébként gyakran kialakuló felszín irányában történő gyökérnövekedést
  • A csöpögtető rendszerekhez hasonlóan, folyamatos, egészséges vízellátást biztosít, használatával elkerülhetjük a tápanyagok kimosódását a talajból.
  • Tápoldatozásra is alkalmas
  • Vastagabb törzsű, idősebb fák esetén 2 darab faöntöző zsák összecipzározása is lehetséges, megduplázva a maximális fatörzs átmérőt és a vízmennyiséget
  • Könnyen kezelhető, áthelyezhető, egy cipzározással le- és felszerelhető, ellentétben a bonyolult és költséges csöpögtető-rendszerekkel
  • Olyan helyen is alkalmazható, ahol nem lehet megvalósítani másfajta öntözést

Az öntözőzsák nem csak abban segít, hogy folyamatosan vízzel látja el a fát, hanem erőssé és ellenállóvá is teszi a növényt.

Az öntözőzsákok használatának helyszínei: Örökösföld, Kertváros - Barna mező, Jósaváros, Belváros, Szegfű utca, Bujtosi Városliget, Sóstó. Mivel ezek az eszközök áthelyezhetők, ezért Nyíregyháza számos további helyszínein is alkalmazzuk.

Nyírvv Nonprofit Kft.

#kapcsolódó

Életmentőket avatnak a Kutatók Éjszakáján

Életmentőket avatnak a Kutatók Éjszakáján

Nyolc tudományos előadást és számos látványos kísérőprogramot kínál a Kutatók...

Március 15. - „Magyarország édes hazám!”

Március 15. - „Magyarország édes hazám!”

Március 14-én városszerte koszorúznak, 15-én pedig a Kossuth téren tartják...