Házszámtábla ellenőrzési akció

Házszámtábla ellenőrzési akció

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a város teljes területére kiterjedő házszám-felülvizsgálatot végzett az utóbbi években.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Közterület-felügyelete tájékoztatja a város polgárait, hogy 2022. szeptember 05-től figyelemfelhívó akció keretében megkezdi a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló helyi rendeletben foglalt, házszámtáblák meglétének az ellenőrzését.

A megállapított házszámokat a helyi önkormányzati rendelet értelmében az ingatlan tulajdonosának kell a közterületről jól látható módon az ingatlanon feltüntetni, melynek elmulasztása közigazgatási eljárást vonhat maga után. A közterület-felügyelők az ellenőrzésük során első ízben figyelmeztetik az ingatlan tulajdonosát a házszámtábla pótlására.

Az ellenőrzést különösen indokolttá teszi, hogy október 01-én kezdődik az országos népszámlálás, amely során a népszámláló biztosok munkáját nehezítené a nem megfelelő, vagy hiányos számozás.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a város teljes területére kiterjedő házszám-felülvizsgálatot végzett az utóbbi években.

Ennek eredményeként a város ingatlanjai túlnyomó többségének a házszám-megállapítása megtörtént. A megállapított házszámok területrészenkénti bontásban, utcánként megtekinthetőek a http://varoshaza.nyiregyhaza.hu/ugyintezes/cimfelulvizsgalat internetes oldalon, ahol a Közgyűlés által elfogadott házszám-megállapító határozatok is fellelhetőek. A jegyzői hatáskörben hozott határozatok ügyfélfogadási időben a Polgármesteri hivatal Igazgatási Osztályának ügyfélszolgálatán tekinthetőek meg, előzetes időpontfoglalás mellett.

Amennyiben a megállapított házszámokkal kapcsolatosan kérdés merül fel, a 42/524-524/ 392 és 183 mellékeken, illetve az igazgatas@nyiregyhaza.hu email címen érdeklődhetnek az ügyfelek.

#kapcsolódó

Sunwoda Nyíregyházán: az idei év eddig legnagyobb beruházása Magyarországon

Sunwoda Nyíregyházán: az idei év eddig...

Mint ismert, a Sunwoda cégcsoport eddigi legmodernebb akkumulátorgyárát építi...

Több mint egyhavi csapadék hullhat le péntekig az ország több pontján

Több mint egyhavi csapadék hullhat...

A délies szél megélénkül, helyenként meg is erősödik.