Mustárház ifjúsági csere - Találkozás újra ismerős arcokkal

Mustárház ifjúsági csere - Találkozás újra ismerős arcokkal

A Mustárház és a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda tagjai egy újabb sikeres Erasmus+ projektet tudhatnak a hátuk mögött: 2022. szeptember 8-15. között az Eco-Democracy nevű program második fejezetét valósították meg Nyíregyházán. Az első ifjúsági csere 2022. május 20-27. között, a Szardínia szigetén található Sassariban zajlott le.

Jó volt újra látni külföldi barátainkat, akik Lengyelországból, Bulgáriából, Romániából és Olaszországból érkeztek hozzánk. A program az elsőhöz hasonlóan az ökológia és a demokrácia köré épült, annyi különbséggel, hogy most több gyakorlati feladatot csináltunk: az én személyes kedvencem az „Egy lépéssel előrébb" nevű szerepjáték volt, amihez kaptunk egy-egy személyleírást társadalmi helyzet, vallás, oktatás, vagyon szempontjából és ezek alapján 20 állítást kaptunk, amelyeknél ha úgy gondoltuk igaz a kitalált személyre, egyet léptünk előre. Megdöbbentő és érdekes gyakorlat, mindenképpen tanulságos.

A hét során különböző vitákkal, játékokkal ismertük meg a kijelölt témáinkat, például kártyajátékkal, ami szintén a demokrácia és a társadalom megismerésére szolgált, az „Élet hálója" című feladattal pedig a környezeti hatásokat, láncreakciókat tapasztalhattunk meg.

Alkalmunk volt a Nyíregyházi Egyetem professzorától, dr. Kiss Ferenctől meghallgatni egy különleges előadást az emberi hanyagságról és a boldogság folytonos kutatásáról, illetve a Polgármesteri Hivatal környezetvédelmi referensétől a város eddigi és további környezetvédelmi fejlesztéseiről is.

Mindannyiunk kedvenc napja a Kesznyétenen töltött idő volt, hiszen a Tiszaújvárosi Tájvédelmi Körzet öko-farmján volt lehetőségünk megismerni az ottani technikákat, a farm működését és persze az állatoknak is nagy csodájára jártunk.

Pihenésre is jutott idő, közös esték és egy hétfői szabadnap keretében: a csapat egyik fele a Nyíregyházi Állatparkba látogatott el, a többiek pedig Debrecen városát fedezték fel.

Mindannyian örültünk, hogy újra találkozhattunk a csapatok többi tagjával és tovább mélyíthettük tudásunkat a demokrácia és az ökológia témáiban.

Szabó Hanna Zsófia

Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda

#kapcsolódó

Bűnös TikTok-hirdetések

Bűnös TikTok-hirdetések

A virtuális piacterek árusait ugyanúgy ellenőrzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal...

Ingatlanpiac: lassult, megállt, néhol már csökkent a négyzetméterár

Ingatlanpiac: lassult, megállt, néhol...

Az Otthon Centrum sajtóközleménye.