Hat gyermekét veszélyeztette az édesanya

Hat gyermekét veszélyeztette az édesanya

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy harmincéves nő ellen.

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy harmincéves nő ellen, aki úgy ment el a városba bevásárolni, hogy hat gyermekét magára hagyta a családi házban, akik közül az ötéves kisfiú beszedte a konyhaszekrényen tárolt gyógyszert, amitől életveszélyes állapotba került.

 

A vádirat lényege szerint a nő az élettársával hat gyermeket nevelt a beregi településen lévő családi házukban, a gyermekek egy és nyolc év közöttiek voltak. Az anya nem dolgozott, háztartásbeliként a gyermekek ellátása volt a feladata. Ezen szülői kötelezettségét azonban megszegte,

 

mert 2020-2021. években több alkalommal is magára hagyta a családi házban a kiskorúakat, esetenként több órára, és ilyenkor elment bevásárolni a közeli városba. A gyermekeknek az egészséges érzelmi és erkölcsi fejlődése veszélyeztetve volt amiatt, hogy felügyelet nélkül tartózkodtak órákon át a családi házban.

 

2021. július 7-én reggel az anyjuk autóbusszal ismét elutazott a közeli városba azért, hogy bevásároljon. Élettársa nem tartózkodott otthon, mert kora reggel munkába ment. A felügyelet nélkül maradt ötéves kisfiú a szekrényről levett egy levélnyi epilepszia elleni gyógyszert, amelyből olyan mennyiséget fogyasztott el, hogy életveszélyes állapotba került, lényegében megmérgezte önmagát. A gyermeket mentőhelikopter szállította kórházba, ahol 10-15 nap alatt gyógyult meg.

 

A gyámhatóság az eset után intézkedett mind a hat kiskorú gyermek nevelésbe vételéről, így ők már nem a szüleik háztartásában élnek.

 

Az ügyészség gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével és hat rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja az édesanyát. A vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a nőt, továbbá tiltsa el minden olyan foglalkozástól, amellyel 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné. Azt is indítványozta az ügyészség, hogy az édesanya szülői felügyeleti jogát is szüntesse meg a bíróság valamennyi gyermeke vonatkozásában.

 

A mellékelt fotón az a gyógyszer látható, amelyből az ötéves kisfiú nagyobb mennyiséget elfogyasztott.

 

 

   Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség

#kapcsolódó

Don Juan mindenütt hódít - Nyíregyházán az ő gazdag története, sőt élő- és háttértörténete bontakozik ki a színpadon

Don Juan mindenütt hódít - Nyíregyházán...

Horváth Illés újabb rendezését láthatja a Móricz Zsigmond Színház közönsége,...

Szupermenza: megújult a konyha és az étterem a kertvárosi iskolában

Szupermenza: megújult a konyha és az...

Egészséges, tápláló és finom ételek friss, magyar alapanyagokból, korszerű...