Kábítószer termesztőt tartóztatott le a bíróság

Kábítószer termesztőt tartóztatott le a bíróság

A Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírója 2022. október 14-én egy hónap időtartamra elrendelte a termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklás bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított Szabolcs megyei lakóházának udvarán és kertjében kábítószernek minősülő cannabis növényt termesztett, azokat gondozta és permetezte.

  1. október 12-én délelőtt a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság nyomozói házkutatást foganatosítottak nála, mely során 11 tő 120 és 220 cm közötti magasságú – cannabis növényt, és különböző növényi részeket – szárítás alatt lévő ágvégződéseket, virágzatokat foglaltak le.

 

A gyanúsított büntetett előéletű, korábban többször volt már büntetve hasonló bűncselekmény elkövetése miatt. Tekintettel arra, hogy a jelen eljárás tárgyát képező cselekményt a korábbi elítélését követően rövid időn belül követte el, továbbá figyelemmel a cselekmény elkövetésének körülményeire – így a kábítószer termesztéséhez szükséges kedvező körülmények igen hozzáértő kialakítására is – a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén az eljárás tárgyát képező bűncselekményt folytatná, vagy újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását.

 

A végzés végleges.

Resán Dalma

sajtószóvívő

#kapcsolódó

Milliókat hajlandó fizetni az olasz falu, hogy odaköltözzünk

Milliókat hajlandó fizetni az olasz...

Több ezer eurót ajánl egy olaszországi falucska.

Egymillió munkavállalónak nyújt segítséget a most elfogadott béremelés

Egymillió munkavállalónak nyújt segítséget...

Most már biztos: decembertől 15 százalékkal nő a minimálbér, a garantált bérminimum...