Jó hír az időseknek! Novemberben érkezik a nyugdíjemelés és a nyugdíjprémium

Jó hír az időseknek! Novemberben érkezik a nyugdíjemelés és a nyugdíjprémium

A kormány döntése értelmében novemberben idén harmadik alkalommal emelkednek a nyugdíjak.

A szankciók okozta gazdasági válság ellenére a magyar növekedés strapabíró, ezért nyugdíjprémiumra is számíthatnak a szépkorúak. A januári 5 százalékos emelés után júliusban 3,9, novemberben pedig 4,5 százalékkal nőnek az idősek járandóságai, azaz 2022-ben mintegy 13,4 százalékos nyugdíjemelést hajtanak végre, amely az idén visszavezetett 13. havi nyugdíjra is vonatkozik.

A 2022-ben számos segítséget kaptak az idősek. A kormány visszavezette a baloldali kormányok által elvett 13. havi nyugdíjat, most pedig idén harmadik alkalommal hajt végre nyugdíjemelést, sőt nyugdíjprémiumot is kapnak az idősek.

Még október elején jelent meg a Magyar Közlönyben az a rendelet, amelynek értelmében november elsejétől, 2022 január 1-jei visszamenőleges hatállyal hivatalból 4,5 százalékkal kell emelni a nyugellátások összegét.

A januári 5 százalékos és a júliusi 3,9 százalékos emeléssel együtt ez azt jelenti, hogy 2022-ben összesen 13,4 százalékkal emelkedik a magyar nyugdíjak mértéke, ami a frissen visszakapott 13. havi nyugdíjra is vonatkozik.

hirado.hu

#kapcsolódó

Díjnyertes plakátokat készítettek a nyíregyházi Művészetis diákok

Díjnyertes plakátokat készítettek a...

A német testvérváros, Iserlohn plakátpályázatára.

Vadonatúj csarnokot épít az Euro Madura, Épületgépészeti Kivitelező és Mérnöki Kft.!

Vadonatúj csarnokot épít az Euro Madura,...

Jelentős előrelépést tett és fontos mérföldkőhöz érkezett az Euro Madura, Épületgépészeti...