Jó hír az időseknek! Novemberben érkezik a nyugdíjemelés és a nyugdíjprémium

Jó hír az időseknek! Novemberben érkezik a nyugdíjemelés és a nyugdíjprémium

A kormány döntése értelmében novemberben idén harmadik alkalommal emelkednek a nyugdíjak.

A szankciók okozta gazdasági válság ellenére a magyar növekedés strapabíró, ezért nyugdíjprémiumra is számíthatnak a szépkorúak. A januári 5 százalékos emelés után júliusban 3,9, novemberben pedig 4,5 százalékkal nőnek az idősek járandóságai, azaz 2022-ben mintegy 13,4 százalékos nyugdíjemelést hajtanak végre, amely az idén visszavezetett 13. havi nyugdíjra is vonatkozik.

A 2022-ben számos segítséget kaptak az idősek. A kormány visszavezette a baloldali kormányok által elvett 13. havi nyugdíjat, most pedig idén harmadik alkalommal hajt végre nyugdíjemelést, sőt nyugdíjprémiumot is kapnak az idősek.

Még október elején jelent meg a Magyar Közlönyben az a rendelet, amelynek értelmében november elsejétől, 2022 január 1-jei visszamenőleges hatállyal hivatalból 4,5 százalékkal kell emelni a nyugellátások összegét.

A januári 5 százalékos és a júliusi 3,9 százalékos emeléssel együtt ez azt jelenti, hogy 2022-ben összesen 13,4 százalékkal emelkedik a magyar nyugdíjak mértéke, ami a frissen visszakapott 13. havi nyugdíjra is vonatkozik.

hirado.hu

#kapcsolódó

Már csak az ország egyik felén élvezhetjük a napsütést

Már csak az ország egyik felén élvezhetjük...

Az időjárás tekintetében kettészakad az ország csütörtökön.

Vikár Sándor Zeneiskola - énekes tanulók országos sikere

Vikár Sándor Zeneiskola - énekes tanulók...

A nyíregyházi diákok három rangos eredménnyel tétek haza.