Mentő csapattal segíti a törökországi földrengés áldozatait a Katolikus Karitász

Mentő csapattal segíti a törökországi földrengés áldozatait a Katolikus Karitász

Törökország tegnap négyes vészhelyzeti fokozatot jelentett be.

Törökország tegnap négyes vészhelyzeti fokozatot jelentett be, vagyis nemzetközi humanitárius segítséget kér a mentéshez. A Katolikus Karitász kötelességének érzi az azonnali segítségnyújtást.

A Katolikus Karitász a Budapest Önkéntes Mentőszervezet Egyesület és a Budapesti Tűzoltó Szövetség önkéntes tűzoltói közreműködésével mentőcsapatot indít a földrengés sújtotta török régiókba.

 “Minden óra és perc számít ilyen vészhelyzetben, de csapatunk kevesebb, mint 20 óra alatt összeállt, a mentés teljesítéséhez szükséges eszközökkel, szakértelemmel és felkészített önkéntesekkel” - mondta Écsy Gábor. a Katolikus Karitász országos igazgatója.

A mentésben résztvevő török partner csapatok örömmel fogadták a hírt, hogy a Caritas Hungarica segítségével is számolhatnak. A magyar önkéntes csapat, Gyurkó Gábor csapatvezető irányítása alatt ma kora reggeli órákban útnak indult 19 fővel, 5 gépjárművel és 2 utánfutóval, egy heti önellátás képességével a kárterületre, ahol csatlakozik török partner szervezetekhez. A csapat városi kutató-mentő, műszaki-mentő, kötéltechnikai mentő, egészségügyi, kutyás kutatási, vezetés-irányítási képességeket visz magával. 

A hosszabb távú segítségnyújtás érdekében a szervezet felvette a kapcsolatot a Karitász nemzetközi hálózatával és helyi szervezeteivel is.

Aki csatlakozni szeretne a földrengés áldozatait mentő és segítő összefogáshoz, a 1356-os adományvonal hívásával 500 forinttal segíthet, vagy online adományozással juttathatja el támogatását a karitasz.hu oldalon.

#kapcsolódó

Forgalomkorlátozás a felújításnál

Forgalomkorlátozás a felújításnál

A 36. sz. Polgár–Nyíregyháza II. rendű főút 49+500-49+840 km sz. közötti szakasz...

A Hübner 30 db facsemetét adományozott

A Hübner 30 db facsemetét adományozott

30 db facsemetét adományozott a Sóstói Múzeumfalunak a HÜBNER-H Kft.