Országos földrajz versenyeken remekeltek a kossuthos diákok

Országos földrajz versenyeken remekeltek a kossuthos diákok

Gratulálunk!

Az elmúlt hetekben több országos földrajz versenyen indultak iskolánk tanulói.
A Földgömb Nemzetközi Földrajzversenyen a gimnáziumból egy kétfős csapat indult. A csapatot Bihari Barbara 10.B és Kádár Anna 10.A osztályos tanulók alkották. A versenyt jó eredménnyel zárták, hiszen a középmezőny elején végeztek, a döntőbe viszont nem sikerült bejutniuk. A teljesítményük ennek ellenére nagyszerű volt, méltóan képviselték az iskolánkat.
A Jakucs László Nemzetközi Földrajzversenyen szintén egy kétfős csapat képviselte iskolánkat. A csapat tagjai Németh Kende Balázs és Szilágyi Botond 9.D osztályos tanulók voltak. A fiúk jól helytálltak, hiszen sikerült a középmezőnyben végezniük, amivel sok tapasztalatot szereztek a jövőre nézve, hiszen ezen a versenyen általában az idősebb korosztály tud eredményesebben szerepelni.
A Dr. Hajdú-Moharos József Országos Földrajzversenyen négy tanulónk indult két kategóriában és mind a négyen bejutottak az országos döntőbe, amelyet február 25-én rendeztek Karcagon. A döntőre sajnos nem tudott velünk utazni Pekk Lili 10.E osztályos tanuló, mivel a korosztályos labdarúgó válogatott edzőtáborában is helyt kellett állnia. A döntőben a diákok szóban adtak számot tudásukról. Mindhárom fiatal ügyesen szerepelt, ennek megfelelően a 9. évfolyamosok között Asztalos Réka 9.C osztályos tanuló 9. helyezést, míg Hankószki Péter 9.B osztályos tanuló 7. helyezést ért el. A 10. évfolyamosok között Hegedűs Miklós Zsombor 10.E osztályos tanuló 5. helyezéssel zárta a versenyt. Mindannyian ügyesek voltak!
Somoskői Dénes
Nagyon köszönjük Somoskői Dénesnek, hogy ilyen sok tanuló számára tette érdekessé a földrajz tudományát és a versenyzést- írja az iskola a Facebook oldalán.

#kapcsolódó

7-én kezdődnek az idei szóbeli érettségik az emelt szintű vizsgákkal

7-én kezdődnek az idei szóbeli érettségik...

Mi történik, ha nem jelentek meg rajta?

2000 gyermek iskolatáskáját szeretné megtölteni az Ökumenikus Segélyszervezet a becsengetésig

2000 gyermek iskolatáskáját szeretné...

20 hívás a 1353 adományvonalra most tanszercsomagot jelent egy gyermeknek.