Engedély nélkül üzemeltetett autóbontót

Engedély nélkül üzemeltetett autóbontót

Fel kellett számolnia a telephelyét annak a férfinak, aki éveken keresztül kereskedett bontott autóalkatrészekkel, és a területen engedély nélkül több ezer használt alkatrészt tárolt, köztük sok veszélyes hulladékot.

A középkorú helyi férfi Nyíregyháza egyik nagy forgalmú főútján bérelt ingatlanon évek óta engedély nélkül folytatott használt gépjármű alkatrész kereskedői tevékenységet, a hulladéknak minősülő autóipari alkatrészeket felvásárolta és árusította. A bontott alkatrészeket és forgalomból kivont, rendszám nélküli autókat két egymás melletti telephelyen tárolta. Mindez hulladékgazdálkodási tevékenységnek minősül, melyre a vádlottnak nem volt engedélye.

A kormányhivatal munkatársai tavaly télen, mindkét telephelyen ellenőrzést tartottak, mely során több ezer bontott autóalkatrészt, valamint több mint egy tucat hiányos autót találtak. Az alkatrészek között számos veszélyes hulladéknak minősülő motort, valamint szennyezett olajos hordó is volt. A rendszám nélküli bontott autókban pedig veszélyes hűtő- és fékfolyadék, valamint motorolaj volt. A vádlott a csaknem 20 tonna veszélyes hulladékot nem megfelelően tárolta, ezért a hatóság kötelezte a hulladék elszállítására, és 10 millió forintos bírságot is kiszabott. 

Az ügyészség a férfit különösen jelentős mennyiségű veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével vádolja, vele szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

 

Dr. Borsodi-Buss Emese

    helyettes sajtószóvivő

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG VÁRMEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

#kapcsolódó

Nyíregyházi állatok vicces videója! Nézd meg Te is!

Nyíregyházi állatok vicces videója!...

Több százan neveztek a videópályázatra, több mint hatvan nyertest hirdettek!

Karácsonyi bazár az Állatbarát Alapítványnál: ajándékok családtagjainknak és négylábú kedvenceinknek!

Karácsonyi bazár az Állatbarát Alapítványnál:...

Idén is karácsonyi bazár várja az érdeklődőket az Állatbarát Alapítvány Csatorna...