Második hely a világranglistán

Második hely a világranglistán

Tarjányi István ezüstérmes lett Pisában.

Remekül szerepeltek a Nyíregyházi Sportcentrum kerekesszékes vívói a pisai kvalifikációs világkupa versenyen. Tarjányi István kiemeltként kezdett, mivel 3. a világranglistán. Magabiztosan nyert a brit Coutya ellen, majd nagy csatában, 15-14-re győzte le a kínai Zhut. 

- 14-10-re is vezetett István, de több vitatható ítélet után 14-13-ra feljött a kínai, majd egy tiszta találattal egyenlített is, de 14-14 után Pisti vitte be a döntő tust, így győzött – mondta Pákey Béla edző. 

A döntőben a lengyel Dabrowski ellen 15:10 lett a végeredmény a lengyel fiú javára, aki meglepetésre jutott a fináléba, honfitársa legyőzése után.  Tarjányi István végül ezüstérmes lett, a kvalifikációs világranglistán pedig a második helyre jött fel. 

- Dabrowski nagyon jó napot fogott ki, az esélyesebb Castrot is legyőzte, és sajnos én sem találtam az ellenszert vele szemben. De ami a legfontosabb, hogy megerősítettem a helyem az első háromban a világranglistán, ami paralimpiai részvételt érhet a végén - mondta Tarjányi István kerekesszékes vívó. 

Csapattársa, Csépke Bence először indulhatott külföldön világkupa versenyen, és a csoportmérkőzésekből 3 győzelemmel jutott tovább, aztán olasz ellenfelétől egy nagyon szoros asszóban 15:13 ra maradt alul, így 20. lett. Bence egy autóbaleset után kezdte el a vívást.  

- A baleset után kicsit depressziós lettem, és a párom találta meg nekem a kerekesszékes vívást. Pákey Béla és Tarjányi István személyisége valamint maga a sportág pedig meggyőzött, azóta rendszeresen járok edzésekre, és a mostani paralimpia még nagyon közel van, de a következőre szeretnék majd kijutni – tette hozzá Csépke Bence.

A Sportcentrum igyekszik minden feltételt biztosítani a versenyzőknek a felkészüléshez. 

- Egy nagyon jó kis csapatot alkotnak a kerekesszékes vívók, az Atlétikai Centrumban pedig jó körülmények között készülhetnek. A válogatott is itt edzőtáborozik majd, és Debrecenből is járnak át hozzánk sportolók edzésekre - mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.  

A következő kvalifikációs világkupa verseny Franciaországban lesz, április végén. 

Szerző: Dankó László

#kapcsolódó

Tűz volt a görögszállási vasútállomásnál

Tűz volt a görögszállási vasútállomásnál

Személyvonat villanymozdonyának segédüzemű motorja égett.

Elon Musk cége megkezdheti az agyimplantátumok embereken való tesztelését

Elon Musk cége megkezdheti az agyimplantátumok...

Elon Musk dollármilliárdos technológiai vállalkozó Neuralink nevű, az agyba...