Hasba szúrta élettársát

Hasba szúrta élettársát

Tájékoztatás vádemelésről.

Életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja az ügyészség azt a hajléktalan férfit, aki 40 éves élettársát hasba szúrta, majd ezt követően a nő még napokig nem kapott orvosi ellátást.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádiratának lényege szerint a 60-as éveiben járó vádlott 2019-ben szabadult hosszabb fegyházbüntetéséből, amit halált okozó testi sértés miatt kapott. Szabadulása után hajléktalanként élt Nyíregyházán, majd megismerkedett a 40 éves sértettel, és lassanként élettársak lettek.

2022. június 05-ét megelőzően kb. egy héttel mindketten a buszpályaudvar környékén tartózkodtak, és elfogyasztottak 2 liter bort. Ahogy a vádlott a magánál tartott késsel szeletelte a szalonnát, minden előzmény nélkül a köldöke alatt egy alkalommal közepes erővel megszúrta a padon mellette ülő élettársát, aki azonban annyira ittas volt, hogy nem érezte a szúrást. Az éjszakát még a parkban töltötte a vádlott és a sértett, aki másnap arra ébredt, hogy fáj a hasa. El is mentek a hajléktalanszállóra, ahol bekötözték a sebet, de a sértett nem akart orvoshoz fordulni. Ahogy teltek a napok, a nő fájdalmai fokozódtak, és 2022. június 05. napján elment a helyi kórházba, ahol azonnal műtétet hajtottak végre rajta.

A szúrás a nő hasüregébe hatolt, életveszélyes állapotot okozott, de szerencsére 2-3 hónap elteltével meggyógyult.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság 7 év fegyházbüntetésre ítélje a vádlottat abban az esetben, ha beismeri a bűncselekmény elkövetését és nem kéri tárgyalás tartását.

Az ügyben ítéletet a Nyíregyházi Törvényszék fog hozni.

Dr. Szilágyi László

sajtószóvivő

#kapcsolódó

A Zrínyi spanyol tagozatosai Andalúziában jártak

A Zrínyi spanyol tagozatosai Andalúziában...

Nem csak sok fantasztikus élménnyel, de a nyelvtudásuk gazdagodásával is térhettek...

Megkezdték a karácsonyi fények felszerelését a város különböző pontjain

Megkezdték a karácsonyi fények felszerelését...

Megkezdték a karácsonyi fények felszerelését a város különböző pontjain.