Fontos határidő közeleg: ekkor kezdődik az óvodai és általános iskolai beiratkozás

Fontos határidő közeleg: ekkor kezdődik az óvodai és általános iskolai beiratkozás

Jelentősen meggyorsíthatjátok a dolgotokat, ha a személyes beiratkozás előtt már felviszitek a szükséges adatokat a KRÉTA rendszerbe.

Idén az óvodákban április 20-tól,, az általános iskolákban pedig április 21-én és 22-én tartják a beiratkozást.Mindenek előtt nézzetek utána annak, hogy a kiválasztott iskolában kérik-e a személyes beiratkozást.
Ugyanakkor a folyamat megkönnyítése érdekében akkor is érdemes a KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületét használtotok, ha igen, hiszen így már a beiratkozás előtti napokban rögzíteni tudjátok a személyes adatokat. Ennek segítségével a személyes beiratkozás során gyorsabban intézhetitek az adminisztrációs feladatokat.

Jó, de melyik a körzetes iskola?

Ha nem tudjátok, melyik a lakóhelyetek szerinti körzeti iskola, azt az Oktatási Hivatal keresőjének segítségével könnyen kideríthetitek. A „feladatellátás típusa” sorban az „általános iskolai körzet” sort kell kiválasztanotok, majd beírni a települést és megadni az utcanevet. A kereső megtalálja nektek a körzetes általános iskolát és annak adatait.

Ha több információt szeretnétek az adott általános iskoláról, egy másik – szintén az Oktatási Hivatal oldalán található – keresőt kell használnotok. Az iskola nevére keresve, majd a jobb oldalon található nagyító ikonra kattintva megnézhetitek például azt, hogy hány diákot tanítanak, hány pedagógus dolgozik az intézményben, valamint hogy milyen eredményeket értek el a diákok az országos kompetenciaméréseken.

Jön az óvodai beirakozás is

A héten nem csak az iskolakezdés előtt szülőknek lesz dolga, hanem azoknak is, akiknek a gyermeke legkésőbb augusztus 31-ig betölti a harmadik évét, nekik ugyanis szeptembertől legalább napi négy órában óvodába kell járniuk, a felvételt pedig a szülőnek, gondviselőnek kell kérelmeznie. A beiratkozásra egy hónap áll majd rendelkezésükre, ez ugyanis április 20 és május 20 között intézhető.

eduline.hu

#kapcsolódó

Karácsonyfáért ajándék

Karácsonyfáért ajándék

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, az ÉAK Nonprofit Kft. és a NYÍRVV...

Jelentős változásokkal jelent meg a 2023/2024-es szakképzési tanév rendje

Jelentős változásokkal jelent meg a...

A legfontosabb különbség, hogy a szakképzésben a tanulók nyáron szakmai gyakorlaton...