Minden korábbinál több rendőr lesz idén a Balatonnál

Minden korábbinál több rendőr lesz idén a Balatonnál

Szinte hetente lesznek közbiztonsági akciók.

Minden korábbinál több rendőr lesz idén az idegenforgalmi főszezonban a Balatonnál és a Velencei-tónál. A jubiláló nyári fesztiválok ugyanis várhatóan rekord létszámú vendéget vonzanak majd, így ezeknek a rendezvényeknek a biztosítása kiemelt feladat lesz a rendőrség számára. A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság elkészítette a nyári razziák terveit. Ezekről csak annyit árultak el, hogy szinte minden hétre jut majd egy-egy kiemelt, összehangolt akció.

Már Martonvásáron megkezdődött a balatoni diszkórazzia tavaly augusztus 13-án. A Budapestről Siófokra tartó, éjszakai Bagolyvonatot az állomáson kábítószerkereső kutyával várták a rendőrök. Az akciót azért kezdték a vonaton, hogy még idejében kiszűrjék a fővárosból a balatoni szórakozóhelyekre tartó kábítószerdílereket és a körözött bűnözőket.

A diszkórazziák eredményeképpen a rendőrök egyre több dílert kapcsolnak le útközben, így a tőlük lefoglalt drog nem jut el a Balatonra. De fennakadnak a rostán azok is, akik közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel indulnak szórakozni.

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság soros elnöki tisztét idén ellátó Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság az idegenforgalmi főszezonban szinte minden hétre tervez egy-egy kiemelt, összehangolt akciót.

„Arra kell nekünk fókuszálni, hogy azokon a rendezvényeken, ahol még többen vannak jelen mint a hétköznapokban, akkor az ehhez szükséges mértékű rendőri megerősítés és rendőri jelenlét is biztosítva legyen” – mondta Szabó Vendel Fejér vármegyei rendőrfőkapitány.

A Balatonnál és a Velencei-tó partján idén nyáron minden korábbinál több lesz a rendőr. A közterületek mellett a strandok biztonságára is kiemelt figyelmet fordítanak majd.

„Erősíteni fogjuk a közterületi szolgálatunkat, a strandlopások elkerülése érdekében strandrendőri szolgálatot szervezünk, illetve visszatérő ellenőrzéssel fókuszálni fogunk a vasútállomásokra, az autóbusz-pályaudvarokra is” – mondta Kiss Róbert, az ORFK főosztályvezetője.

A nyárra tervezett, több megyére kiterjedő fokozott rendőri ellenőrzések célja, hogy kiszorítsák a bűnözőket az idegenforgalmi szempontból kiemelt körzetekből, hogy az itt élők és a vendégek pihenését, szórakozását semmi se zavarja meg.

hirado.hu

#kapcsolódó

Egy napon bírálta felül a másodfokú bíróság a férfi mindkét ítéletét

Egy napon bírálta felül a másodfokú...

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2022. október 26-án megtartott...

EMMI: Idén is mindenki számára ingyenes az influenza elleni védőoltás

EMMI: Idén is mindenki számára ingyenes...

Tavalyhoz hasonlóan, idén is ingyen biztosítjuk az influenza elleni védőoltást...