Viharkárok, köztük huszonnégy sérült fa

Viharkárok, köztük huszonnégy sérült fa

Hírek a katasztrófavédelemtől.

Tűzeset, tűzoltás nem volt hétfőn Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében.

Napközben három műszaki mentést végeztek a térségbeli tűzoltók. Árokba hajtott egy utánfutós személygépkocsi a 471-es út 55-ös kilométerszelvényénél. Személyi sérülés nem történt. A rendőrségi helyszínelés után a nyírbátori hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével szüntették meg a közúti akadályt.

Pótkocsijával együtt oldalára borult egy mezőgazdasági vontató a demecseri Kálvin téren. A búzát szállító traktort a helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították. 

Meghibásodott egy propán bután gázpalack egy újfehértói lakóházban. A tulajdonos nem tudta elzárni. A helyi önkormányzati tűzoltók a gáztűzhelyről leszerelték a palackot, az udvarra kivitték. Személyi sérülés nem történt.


Tegnap kora este nagy esővel, erőteljesebb széllel érte el Szabolcs-Szatmár-Bereget is a vihar. Úttestre, villanyvezetékekre dőlt fák, nagy méretű leszakadt faágak miatt érkezett a legtöbb segélykérés. A térségbeli tűzoltó egységek többek között a Szamosangyalos és Pátyod, valamint a Baktalórántháza és Nyírkércs közötti útnál, a nyíregyházi Zsurló, Törzs és Tó utcáknál, Tiszanagyfalu, Nagycserkesz, Botpalád és Nyírtelek településeken avatkoztak be. 

A szél három botpaládi és egy magosligeti ház tetőszerkezetét bontotta meg, Balkányban pedig négy ingatlan pincéjébe folyt be nagy mennyiségű csapadék.

Vihar után érdemes körbejárni az otthonunkat és felmérni a keletkezett károkat. Ha sérült a közműhálózat, értesítsük a szolgáltatót, azonban az elszakadt elektromos vezetéket ne közelítsük meg, ilyen esetben azonnal hívjuk a 112-es segélyhívó számot.

Fotó: Rutkai-Dér Vivien tűzoltó főhadnagy

#kapcsolódó

14 év alatti a legtöbb influenzás beteg

14 év alatti a legtöbb influenzás beteg...

Remélhetőleg már csökkenni fog a fertőzöttek száma

Több dobogós helyet is kaptak a Szakképzési Centrum Diákjai a Szakma Sztár Fesztiválon

Több dobogós helyet is kaptak a Szakképzési...

Több szakmában is dobogóra állhattak a Nyíregyházi Szakképzési Centrum iskoláinak...