Nyíregyházi vízilabdázók az USA-ban

Nyíregyházi vízilabdázók az USA-ban

Az AQUA SE két serdülő játékosa, Rudik Zsombor és Székely Ábel június elején az Amerikai Egyesült Államokba utazott.

Hat hetet töltöttek Kaliforniában, a Los Angeles mellett található Redlands Renegades illetve a CHAWP (Chino Hills Area Water Polo) vízilabda csapatait erősítve. Az edzéseken való részvétel mellett lehetőséget kaptak, hogy tehetségüket különböző bajnokságokban bizonyítsák, úgymint US Club Championships, Kennedie June von Ryan Memorial, 2023 Bigfoot Classic, Hale Summer Championships.  A mérkőzéseken való jó teljesítményük eredményeképpen mindkét fiú éremmel gazdagodott.

nyiregyhaza.hu
A nyíregyházi játékosok a kint töltött idő alatt amerikai csapattársaik családjánál laktak, akik szeretettel várták őket és segítettek nekik a mielőbbi beilleszkedésben. A fiúk a sport mellett szabadidejükben az amerikai fiatalok életét élték és örök barátságokat kötöttek. Vendéglátóik által olyan helyekre jutottak el, mint Hollywood, San Diego, Malibu, Santa Monica.

nyiregyhaza.hu
Másfél hónap után az AQUA SE játékosai – akiket az amerikai családjaik jövő nyáron is visszavárnak – rengeteg tapasztalattal és élménnyel gazdagodva tértek haza és reméljük, a kint szerzett tudást a jövőben mind a sport, mind az angol nyelv területén kamatoztatni tudják. 
Ez is egy szakmai megerősítés a nyíregyházi vízilabda utánpótlás nevelés részére, hogy játékosaink jó úton járnak és a tanulás mellett bárhol megállják helyüket a nagyvilágban –
 tájékoztatott büszkén Szakács Roland az AQUA SE elnöke.

Szerző: Dankó László

#kapcsolódó