Pályázati felhívás, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonában lévő ingatlanok értékesítésére

Pályázati felhívás, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata  tulajdonában lévő ingatlanok értékesítésére

Részletes feltételek itt!

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyonának meghatározásáról, a vagyon feletti tulajdonjog gyakorlásának szabályozásáról szóló 48/2012. (XII.14.) önkormányzati rendeletének vonatkozó paragrafusai, továbbá a rendelet 3. számú mellékletének, a Versenyeztetési Szabályzat vonatkozó pontjai alapján nyílt, kétfordulós pályázati eljárás keretében ÉRTÉKESÍTÉSRE MEGHIRDETI az Önkormányzat tulajdonában álló alábbi ingatlanokat:

 

Hely

Művelési

ág

Terület

(m2)

Hrsz

Licit induló ára

(Ft)

Bánatpénz

(Ft)

Holló u. 61.

beépítetlen terület

459

1523

48.514.000,-

5.000.000,-

Katona u. 8/a.

beépítetlen terület

424

4860

49.530.000,-

5.000.000,-

Közép u. 35.

lakóház, udvar,

gazd. épületből kialakításra kerülő beépítetlen terület

553 >

  > 469

3353

44.450.000,-

4.500.000,-

Laktanya tér 20.

beépítetlen terület

503

4259/1

51.181.000,-

5.000.000,-

Nyíregyházi út 15.

kivett udvar

1087

02108/99

42.871.390,-

4.000.000,-

Gárdonyi u. 18.

beépítetlen terület

323

2409

14.795.500,-

1.500.000,-

Nárcisz u. 50.

beépítetlen terület

573

9546/7

7.620.000,-

800.000,-

Nyírség u. 2/b.

beépítetlen terület

1188

27760/1

16.596.360,-

1.700.000,-

Vásárosnamény-

Tisza-part

üdülőépület, udvar

64

4350

9.354.820,-

950.000,-

A licit induló ár az ÁFA-t tartalmazza.

Az első fordulóban a részletes pályázati kiírás szerinti tartalmú pályázat 2023. augusztus 29. napján (kedd) 1200 óráig nyújtható be.

A második fordulóban, a versenytárgyalásra a részletes pályázati kiírásban meghatározott időpontban kerül sor.

A kiíró fenntartja magának azt a jogot, hogy az eljárás bármely szakaszában a felhívást indoklás nélkül visszavonja, vagy a pályázatot eredménytelennek nyilvánítsa.

A részletes pályázati kiírás - melyben foglaltak ismerete és betartása az érvényes pályázat benyújtásának elengedhetetlen feltétele - átvehető a Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Osztály Nyíregyháza, Kossuth tér 1. "D" épület I./150. sz. irodahelyiségében vagy letölthető a varoshaza.nyiregyhaza.hu honlapról. További információ kérhető személyesen, vagy telefonon (42/524-540; 42/524-524/334m.) ügyfélfogadási időben.

RÉSZLETES PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

tulajdonában lévő ingatlan értékesítésére

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyonának meghatározásáról, a vagyon feletti tulajdonjog gyakorlásának szabályozásáról szóló 48/2012. (XII.14.) önkormányzati rendeletének vonatkozó paragrafusai, továbbá a rendelet 3. számú mellékletének, a Versenyeztetési Szabályzat vonatkozó pontjai alapján

nyílt, kétfordulós pályázati eljárás keretében

értékesíteni kívánja az Önkormányzat tulajdonában lévő Nyíregyháza belterület 9546/7 hrsz-ú ingatlant.

Értékesítésre kijelölt ingatlan adatai:

Hely

Megnevezés

Hrsz.

Licit induló ára

(bruttó Ft)

Licitlépcső

(bruttó Ft)

Nyíregyháza, Nárcisz u. 50.

beépítetlen terület

9546/7

7.620.000,-

100.000,-

A licit induló ár az ÁFA-t tartalmazza.

 

I.                    A pályázat célja:

Az ingatlan tulajdonjogának értékesítése.

FIGYELEM: Az ingatlanra a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 14. § (2)  bekezdésében foglaltak szerint a Magyar Államot elővásárlási jog illeti meg. Az elővásárlási jog gyakorlására az Önkormányzat, mint eladó az adásvételi szerződés megkötését követően, az adásvételi szerződés megküldésével hívja fel a jogosultat.

 

II.              A pályázatra beküldött ajánlatnak tartalmaznia kell:

  • a pályázó nevét (cégnevét), lakhelyét (székhelyét), személyi azonosító jelét és adóazonosító jelét (cégjegyzék-, vagy egyéb nyilvántartási számát és adószámát);
  • a versenytárgyaláson résztvevő személy azonosító adatait és - amennyiben a pályázó nem a versenytárgyaláson résztvevő természetes személy - képviseleti jogosultságát (cégkivonat, aláírási címpéldány, meghatalmazás, vagy más megfelelő okirat);
  • a megajánlott vételárat,
  • nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy nyertes pályázat esetén az ingatlan vételárát a Magyar Államot megillető elővásárlási jogról lemondó nyilatkozat kézhezvétele után 15 napon belül, pénzintézeti hitelből 45 napon belül maradéktalanul megfizeti.
  • a bánatpénz megfizetését igazoló bizonylatot,
  • nyilatkozatot arra vonatkozólag, hogy a pályázati felhívásban, valamint a vonatkozó 48/2012.(XII.14.) önkormányzati rendeletben foglaltakat a pályázó magára nézve kötelezően elfogadja.
  • a pályázó számlaszámát, amelyre - amennyiben nem Ő a nyertes – bánatpénze visszautalható

A bánatpénz összegét készpénzátutalási megbízáson, vagy az OTP Bank NyRt.-nél vezetett 11744003-15402006 sz. költségvetési elszámolási számlára kell megfizetni.

 

III.            A pályázatok benyújtásának helye, ideje:

 

Az első fordulóban a magyar nyelven elkészített pályázatot név, cégjelzés nélküli zárt borítékban kell benyújtani a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Osztályához (4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. D épület 150. szoba) 2023. augusztus 29. napján 12,00 óráig, „Nyíregyháza, Nárcisz u. 50. sz. alatti ingatlan" jelige feltüntetésével. Itt kerül sor a második fordulóban, a nyílt versenytárgyalásra a táblázatban megjelölt időpontban.

IV.            A pályázat benyújtásának módja:

A pályázatot zárt, sértetlen borítékban 1 db eredeti példányban kell megküldeni, vagy személyesen benyújtani a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata címére. Kiíró csak lezárt és sértetlen, a benyújtási határidő lejártáig megérkezett borítékot vesz át.

 

A pályázat cégszerű (meghatalmazás csatolása esetén meghatalmazotti) aláírással ellátva kérjük benyújtani.

 

V.                 A pályázatok bontásának helye és időpontja:

A pályázati ajánlatok bontására 2023. augusztus 30. napján 13,30 órai kezdettel, Nyíregyháza, Kossuth tér 1.sz,. D. épület 150. szobában kerül sor, amelyen a Pályázó személyesen vagy képviselője útján vesz részt. A bontásról jegyzőkönyv készül.

VI.                  A versenyeztetési eljárásban a következő szabályokat kell alkalmazni:

  1. A pályázatokat lezárt borítékban kell elhelyezni, azok tartalmáról más személyeknek, pályázóknak tájékoztatás nem adható. A borítékokat irodai bélyegzővel, a pályázatot benyújtó és az átvevő dolgozó aláírásával kell ellátni.

Az a személy, aki a versenytárgyalást zavarja (pl.: mobiltelefont használ, stb.) a tárgyalás további menetéből kizárható, így annak ellenére, hogy érvényes pályázatot nyújtott be, az eljárásban a továbbiakban nem vehet részt a verseny tisztaságának biztosítása érdekében.

A versenytárgyalás a borítékolt pályázatok bontásával kezdődik, melyek lényeges tartalmát a tárgyalásvezető a jelenlévőkkel ismerteti.

A tárgyalásvezető megvizsgálja a beérkezett ajánlatok érvényességét, pályázati kiírásnak való megfelelőségét.

 

  1. A tárgyalásvezető ezt követően az első fordulót lezárja.

 

  1. A licitálás a legmagasabb összegű érvényes ajánlatról indul, míg azonos összegű ajánlatok esetén az érvényes ajánlatot benyújtó pályázók (cég)nevének abc sorrendjében történik. Az írásbeli ajánlatot tartani nem lehet, a pályázó a legmagasabb összegű ajánlatot a licitlépcsővel emelheti, vagy jogosult a licitből kiszállni.

 

A jelenlévő pályázók csak a licitlépcső szerinti emelkedéssel licitálhatnak az ingatlan vételárára.

 

  1. Amennyiben a legmagasabb ajánlat is elhangzott, úgy a tárgyalásvezető az eljárást lezárja.

 

VII.                A pályázat bírálata, a pályázati eljárás eredményének kihirdetése, közzététele:

A pályázati ajánlatok elbírálására vonatkozó végső döntést Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata képviseletében Dr. Kovács Ferenc polgármester, vagy meghatalmazottja, a bontást követően legkésőbb 15 napon belül hozza meg, mely döntésről a döntést követően a pályázót legkésőbb 5 munkanapon belül írásban  értesíti.

Az értesítésben a Kiíró közli a nyertes pályázóval a pályázat nyertességének tényét.

Bírálati szempont:

  • a legmagasabb megajánlott vételár.

VIII.           A szerződés megkötése:

A Kiíró a nyertes pályázóval a döntés meghozatalát követő 15 napon belül  adásvételi szerződést köt, melyben a felek rögzíteni kötelesek az adásvétel feltételeit.

Amennyiben a nyertes pályázó a szerződést 15 napon belül nem köti meg, és a vételárat ezen határidőn belül – pénzintézeti hitel igénybevétele esetén 45 napon belül - nem egyenlíti ki, úgy a Kiíró a döntésétől függően szerződési ajánlatot tehet a második helyezett pályázónak, vagy új pályázatot írhat ki.

Amennyiben a nyertes pályázó a fenti határidőn belül az adásvételi szerződést nem köti meg, vagy a vételárat nem fizeti meg, úgy a bánatpénzt elveszíti, egyébként a bánatpénz a vételár összegébe beszámít.

A második helyezett részére a bánatpénz a nyertes pályázóval történt szerződéskötést követő 15 napon belül visszafizetésre kerül. A nyertes visszalépése esetén, az eladó ajánlatot tehet a második helyezettnek a szerződés megkötésére az általa megajánlott feltételekkel. Amennyiben a második helyezett pályázó sem köt szerződést, vagy nem fizeti meg a vételárat, úgy a bánatpénzt ő is elveszíti.

Amennyiben az állam élni kíván elővásárlási jogával, abban az esetben az erre vonatkozó nyilatkozat kézhezvételétől számított 15 napon belül az első és második helyezett pályázónak a bánatpénz visszautalásra kerül.

A többi pályázó részére a bánatpénz az eredményhirdetéstől számított 15 napon belül visszautalásra kerül.

Amennyiben az eljárást a kiíró eredménytelennek nyilvánítja, a bánatpénz valamennyi pályázó számára 15 napon belül visszautalásra kerül.

IX.                   Eredménytelen a pályázati eljárás, ha

  • nem került benyújtásra érvényes pályázati ajánlat,
  • benyújtott pályázat nem felel meg a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek,
  • a Kiíró a pályázatot eredménytelennek nyilvánítja.

X.                 Titokvédelmi szabályok:

A pályázó a szerződéskötésig köteles titokban tartani ajánlata tartalmát, köteles továbbá a pályázati eljárás befejezését követően is bizalmasan kezelni a Kiíró által a rendelkezésére bocsátott minden tényt, információt, adatot, azokról harmadik személynek tájékoztatást nem adhat.

Jelen pályázati kiírás bármely érdeklődő részére átadásra kerül, a pályázati felhívással együtt.

A pályázat benyújtásához a részletes pályázati kiírás és a pályázati felhívás együtt értelmezendő.

 

RÉSZLETES PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

tulajdonában lévő ingatlan értékesítésére

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyonának meghatározásáról, a vagyon feletti tulajdonjog gyakorlásának szabályozásáról szóló 48/2012. (XII.14.) önkormányzati rendeletének vonatkozó paragrafusai, továbbá a rendelet 3. számú mellékletének, a Versenyeztetési Szabályzat vonatkozó pontjai alapján

nyílt, kétfordulós pályázati eljárás keretében

értékesíteni kívánja az Önkormányzat tulajdonában lévő Nyíregyháza belterület 4259/1 hrsz-ú beépítetlen terület megnevezésű ingatlant.

Értékesítésre kijelölt ingatlan adatai:

Hely

Megnevezés

Hrsz.

Licit induló ára

(bruttó Ft)

Licitlépcső

(bruttó Ft)

Nyíregyháza,

Laktanya tér 20

beépítetlen terület

4259/1

51.181.000,-

100.000,-

A licit induló ár az ÁFA-t tartalmazza.

Az utcában valamennyi közművezeték kiépült, a rákötés lehetőségét a közműgazdákkal kell egyeztetni.

Az ingatlan 5 éves beépítési kötelezettség előírásával kerül elidegenítésre. A kötelezettség nem, vagy nem határidőben történő teljesítése esetén az eladó - választása szerint - jogosult az adásvételi szerződéstől egyoldalú nyilatkozatával elállni, vagy késedelmi kötbér megfizetését követelni a vevőtől. Az eladó elállása esetén felek az eredeti állapotot állítják helyre, vagyis a vevő köteles az ingatlant az eladó tulajdonába és birtokába visszaadni, az eladó pedig köteles az eredeti vételárat kamatok nélkül a vevő részére visszafizetni. Amennyiben az eladó nem él elállási jogával, a vevőtől követelheti, hogy késedelmi kötbérként a nettó vételár 1%-át havonta fizesse meg az eladó részére. A késedelem kezdő napja a beépítési kötelezettség lejártát követő első nap.

 

I.                    A pályázat célja:

Az ingatlan tulajdonjogának értékesítése.

FIGYELEM: Az ingatlanra a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 14. § (2)  bekezdésében foglaltak szerint a Magyar Államot elővásárlási jog illeti meg. Az elővásárlási jog gyakorlására az Önkormányzat, mint eladó az adásvételi szerződés megkötését követően, az adásvételi szerződés megküldésével hívja fel a jogosultat.

 

II.              A pályázatra beküldött ajánlatnak tartalmaznia kell:

  • a pályázó nevét (cégnevét), lakhelyét (székhelyét), személyi azonosító jelét és adóazonosító jelét (cégjegyzék-, vagy egyéb nyilvántartási számát és adószámát);
  • a versenytárgyaláson résztvevő személy azonosító adatait és - amennyiben a pályázó nem a versenytárgyaláson résztvevő természetes személy - képviseleti jogosultságát (cégkivonat, aláírási címpéldány, meghatalmazás, vagy más megfelelő okirat);
  • a megajánlott vételárat,
  • nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy nyertes pályázat esetén az ingatlan vételárát a Magyar Államot megillető elővásárlási jogról lemondó nyilatkozat kézhezvétele után 15 napon belül, pénzintézeti hitelből 45 napon belül maradéktalanul megfizeti.
  • a bánatpénz megfizetését igazoló bizonylatot,
  • nyilatkozatot arra vonatkozólag, hogy a pályázati felhívásban, valamint a vonatkozó 48/2012.(XII.14.) önkormányzati rendeletben foglaltakat a pályázó magára nézve kötelezően elfogadja.
  • a pályázó számlaszámát, amelyre - amennyiben nem Ő a nyertes – bánatpénze visszautalható

A bánatpénz összegét készpénzátutalási megbízáson, vagy az OTP Bank NyRt.-nél vezetett 11744003-15402006 sz. költségvetési elszámolási számlára kell megfizetni.

 

III.            A pályázatok benyújtásának helye, ideje:

 

Az első fordulóban a magyar nyelven elkészített pályázatot név, cégjelzés nélküli zárt borítékban kell benyújtani a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Osztályához (4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. D épület 150. szoba) 2023. augusztus 29. napján 12,00 óráig, „Nyíregyháza, Laktanya tér 20. sz. alatti ingatlan" jelige feltüntetésével. Itt kerül sor a második fordulóban, a nyílt versenytárgyalásra a táblázatban megjelölt időpontban.

 

IV.            A pályázat benyújtásának módja:

A pályázatot zárt, sértetlen borítékban 1 db eredeti példányban kell megküldeni, vagy személyesen benyújtani a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata címére. Kiíró csak lezárt és sértetlen, a benyújtási határidő lejártáig megérkezett borítékot vesz át.

 

A pályázat cégszerű (meghatalmazás csatolása esetén meghatalmazotti) aláírással ellátva kérjük benyújtani.

 

V.                 A pályázatok bontásának helye és időpontja:

A pályázati ajánlatok bontására 2023. augusztus 30. napján 10,30 órai kezdettel, Nyíregyháza, Kossuth tér 1.sz.,D. épület 150. szobában kerül sor, amelyen a Pályázó személyesen vagy képviselője útján vesz részt. A bontásról jegyzőkönyv készül.

VI.                  A versenyeztetési eljárásban a következő szabályokat kell alkalmazni:

  1. A pályázatokat lezárt borítékban kell elhelyezni, azok tartalmáról más személyeknek, pályázóknak tájékoztatás nem adható. A borítékokat irodai bélyegzővel, a pályázatot benyújtó és az átvevő dolgozó aláírásával kell ellátni.

Az a személy, aki a versenytárgyalást zavarja (pl.: mobiltelefont használ, stb.) a tárgyalás további menetéből kizárható, így annak ellenére, hogy érvényes pályázatot nyújtott be, az eljárásban a továbbiakban nem vehet részt a verseny tisztaságának biztosítása érdekében.

A versenytárgyalás a borítékolt pályázatok bontásával kezdődik, melyek lényeges tartalmát a tárgyalásvezető a jelenlévőkkel ismerteti.

A tárgyalásvezető megvizsgálja a beérkezett ajánlatok érvényességét, pályázati kiírásnak való megfelelőségét.

 

  1. A tárgyalásvezető ezt követően az első fordulót lezárja.

 

  1. A licitálás a legmagasabb összegű érvényes ajánlatról indul, míg azonos összegű ajánlatok esetén az érvényes ajánlatot benyújtó pályázók (cég)nevének abc sorrendjében történik. Az írásbeli ajánlatot tartani nem lehet, a pályázó a legmagasabb összegű ajánlatot a licitlépcsővel emelheti, vagy jogosult a licitből kiszállni.

 

A jelenlévő pályázók csak a licitlépcső szerinti emelkedéssel licitálhatnak az ingatlan vételárára.

 

  1. Amennyiben a legmagasabb ajánlat is elhangzott, úgy a tárgyalásvezető az eljárást lezárja.

VII.                A pályázat bírálata, a pályázati eljárás eredményének kihirdetése, közzététele:

A pályázati ajánlatok elbírálására vonatkozó végső döntést Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata képviseletében Dr. Kovács Ferenc polgármester, vagy meghatalmazottja, a bontást követően legkésőbb 15 napon belül hozza meg, mely döntésről a döntést követően a pályázót legkésőbb 5 munkanapon belül írásban  értesíti.

Az értesítésben a Kiíró közli a nyertes pályázóval a pályázat nyertességének tényét.

Bírálati szempont:

  • a legmagasabb megajánlott vételár.

VIII.           A szerződés megkötése:

A Kiíró a nyertes pályázóval a döntés meghozatalát követő 15 napon belül  adásvételi szerződést köt, melyben a felek rögzíteni kötelesek az adásvétel feltételeit.

Amennyiben a nyertes pályázó a szerződést 15 napon belül nem köti meg, és a vételárat ezen határidőn belül – pénzintézeti hitel igénybevétele esetén 45 napon belül - nem egyenlíti ki, úgy a Kiíró a döntésétől függően szerződési ajánlatot tehet a második helyezett pályázónak, vagy új pályázatot írhat ki.

Amennyiben a nyertes pályázó a fenti határidőn belül az adásvételi szerződést nem köti meg, vagy a vételárat nem fizeti meg, úgy a bánatpénzt elveszíti, egyébként a bánatpénz a vételár összegébe beszámít.

A második helyezett részére a bánatpénz a nyertes pályázóval történt szerződéskötést követő 15 napon belül visszafizetésre kerül. A nyertes visszalépése esetén, az eladó ajánlatot tehet a második helyezettnek a szerződés megkötésére az általa megajánlott feltételekkel. Amennyiben a második helyezett pályázó sem köt szerződést, vagy nem fizeti meg a vételárat, úgy a bánatpénzt ő is elveszíti.

Amennyiben az állam élni kíván elővásárlási jogával, abban az esetben az erre vonatkozó nyilatkozat kézhezvételétől számított 15 napon belül az első és második helyezett pályázónak a bánatpénz visszautalásra kerül.

A többi pályázó részére a bánatpénz az eredményhirdetéstől számított 15 napon belül visszautalásra kerül.

Amennyiben az eljárást a kiíró eredménytelennek nyilvánítja, a bánatpénz valamennyi pályázó számára 15 napon belül visszautalásra kerül.

 

IX.                   Eredménytelen a pályázati eljárás, ha

  • nem került benyújtásra érvényes pályázati ajánlat,
  • benyújtott pályázat nem felel meg a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek,
  • a Kiíró a pályázatot eredménytelennek nyilvánítja.

 

X.                 Titokvédelmi szabályok:

A pályázó a szerződéskötésig köteles titokban tartani ajánlata tartalmát, köteles továbbá a pályázati eljárás befejezését követően is bizalmasan kezelni a Kiíró által a rendelkezésére bocsátott minden tényt, információt, adatot, azokról harmadik személynek tájékoztatást nem adhat.

Jelen pályázati kiírás bármely érdeklődő részére átadásra kerül, a pályázati felhívással együtt.

A pályázat benyújtásához a részletes pályázati kiírás és a pályázati felhívás együtt értelmezendő.

RÉSZLETES PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

tulajdonában lévő ingatlan értékesítésére

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyonának meghatározásáról, a vagyon feletti tulajdonjog gyakorlásának szabályozásáról szóló 48/2012. (XII.14.) önkormányzati rendeletének vonatkozó paragrafusai, továbbá a rendelet 3. számú mellékletének, a Versenyeztetési Szabályzat vonatkozó pontjai alapján

nyílt, kétfordulós pályázati eljárás keretében

értékesíteni kívánja az Önkormányzat tulajdonában lévő Nyíregyháza külterület 02108/99 hrsz-ú kivett udvar megnevezésű ingatlant.

 

Értékesítésre kijelölt ingatlan adatai:

Hely

Megnevezés

Hrsz.

Licit induló ára

(bruttó Ft)

Licitlépcső

(bruttó Ft)

Nyíregyháza,

Nyíregyházi út 15.

kivett udvar

02108/99

42.871.390,-

100.000,-

A licit induló ár az ÁFA-t tartalmazza.

Az ingatlan 5 éves beépítési kötelezettség előírásával kerül elidegenítésre. A kötelezettség nem, vagy nem határidőben történő teljesítése esetén az eladó - választása szerint - jogosult az adásvételi szerződéstől egyoldalú nyilatkozatával elállni, vagy késedelmi kötbér megfizetését követelni a vevőtől. Az eladó elállása esetén felek az eredeti állapotot állítják helyre, vagyis a vevő köteles az ingatlant az eladó tulajdonába és birtokába visszaadni, az eladó pedig köteles az eredeti vételárat kamatok nélkül a vevő részére visszafizetni. Amennyiben az eladó nem él elállási jogával, a vevőtől követelheti, hogy késedelmi kötbérként a nettó vételár 1%-át havonta fizesse meg az eladó részére. A késedelem kezdő napja a beépítési kötelezettség lejártát követő első nap.

 

I.                    A pályázat célja:

Az ingatlan tulajdonjogának értékesítése.

FIGYELEM: Az ingatlanra a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 14. § (2)  bekezdésében foglaltak szerint a Magyar Államot elővásárlási jog illeti meg. Az elővásárlási jog gyakorlására az Önkormányzat, mint eladó az adásvételi szerződés megkötését követően, az adásvételi szerződés megküldésével hívja fel a jogosultat.

 

II.              A pályázatra beküldött ajánlatnak tartalmaznia kell:

  • a pályázó nevét (cégnevét), lakhelyét (székhelyét), személyi azonosító jelét és adóazonosító jelét (cégjegyzék-, vagy egyéb nyilvántartási számát és adószámát);
  • a versenytárgyaláson résztvevő személy azonosító adatait és - amennyiben a pályázó nem a versenytárgyaláson résztvevő természetes személy - képviseleti jogosultságát (cégkivonat, aláírási címpéldány, meghatalmazás, vagy más megfelelő okirat);
  • a megajánlott vételárat,
  • nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy nyertes pályázat esetén az ingatlan vételárát a Magyar Államot megillető elővásárlási jogról lemondó nyilatkozat kézhezvétele után 15 napon belül, pénzintézeti hitelből 45 napon belül maradéktalanul megfizeti.
  • a bánatpénz megfizetését igazoló bizonylatot,
  • nyilatkozatot arra vonatkozólag, hogy a pályázati felhívásban, valamint a vonatkozó 48/2012.(XII.14.) önkormányzati rendeletben foglaltakat a pályázó magára nézve kötelezően elfogadja.
  • a pályázó számlaszámát, amelyre - amennyiben nem Ő a nyertes – bánatpénze visszautalható

A bánatpénz összegét készpénzátutalási megbízáson, vagy az OTP Bank NyRt.-nél vezetett 11744003-15402006 sz. költségvetési elszámolási számlára kell megfizetni.

 

III.            A pályázatok benyújtásának helye, ideje:

Az első fordulóban a magyar nyelven elkészített pályázatot név, cégjelzés nélküli zárt borítékban kell benyújtani a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Osztályához (4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. D épület 150. szoba) 2023. augusztus 29. napján 12,00 óráig, „Nyíregyháza, Nyíregyházi út 15. sz. alatti ingatlan" jelige feltüntetésével. Itt kerül sor a második fordulóban, a nyílt versenytárgyalásra a táblázatban megjelölt időpontban.

 

IV.            A pályázat benyújtásának módja:

A pályázatot zárt, sértetlen borítékban 1 db eredeti példányban kell megküldeni, vagy személyesen benyújtani a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata címére. Kiíró csak lezárt és sértetlen, a benyújtási határidő lejártáig megérkezett borítékot vesz át.

 

A pályázat cégszerű (meghatalmazás csatolása esetén meghatalmazotti) aláírással ellátva kérjük benyújtani.

 

V.                 A pályázatok bontásának helye és időpontja:

A pályázati ajánlatok bontására 2023. augusztus 30. napján 11,00 órai kezdettel, Nyíregyháza, Kossuth tér 1.sz,. D. épület 150. szobában kerül sor, amelyen a Pályázó személyesen vagy képviselője útján vesz részt. A bontásról jegyzőkönyv készül.

VI.                  A versenyeztetési eljárásban a következő szabályokat kell alkalmazni:

  1. A pályázatokat lezárt borítékban kell elhelyezni, azok tartalmáról más személyeknek, pályázóknak tájékoztatás nem adható. A borítékokat irodai bélyegzővel, a pályázatot benyújtó és az átvevő dolgozó aláírásával kell ellátni.

Az a személy, aki a versenytárgyalást zavarja (pl.: mobiltelefont használ, stb.) a tárgyalás további menetéből kizárható, így annak ellenére, hogy érvényes pályázatot nyújtott be, az eljárásban a továbbiakban nem vehet részt a verseny tisztaságának biztosítása érdekében.

A versenytárgyalás a borítékolt pályázatok bontásával kezdődik, melyek lényeges tartalmát a tárgyalásvezető a jelenlévőkkel ismerteti.

A tárgyalásvezető megvizsgálja a beérkezett ajánlatok érvényességét, pályázati kiírásnak való megfelelőségét.

 

  1. A tárgyalásvezető ezt követően az első fordulót lezárja.

 

  1. A licitálás a legmagasabb összegű érvényes ajánlatról indul, míg azonos összegű ajánlatok esetén az érvényes ajánlatot benyújtó pályázók (cég)nevének abc sorrendjében történik. Az írásbeli ajánlatot tartani nem lehet, a pályázó a legmagasabb összegű ajánlatot a licitlépcsővel emelheti, vagy jogosult a licitből kiszállni.

 

A jelenlévő pályázók csak a licitlépcső szerinti emelkedéssel licitálhatnak az ingatlan vételárára.

 

  1. Amennyiben a legmagasabb ajánlat is elhangzott, úgy a tárgyalásvezető az eljárást lezárja.

VII.                A pályázat bírálata, a pályázati eljárás eredményének kihirdetése, közzététele:

A pályázati ajánlatok elbírálására vonatkozó végső döntést Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata képviseletében Dr. Kovács Ferenc polgármester, vagy meghatalmazottja, a bontást követően legkésőbb 15 napon belül hozza meg, mely döntésről a döntést követően a pályázót legkésőbb 5 munkanapon belül írásban  értesíti.

Az értesítésben a Kiíró közli a nyertes pályázóval a pályázat nyertességének tényét.

Bírálati szempont:

  • a legmagasabb megajánlott vételár.

VIII.           A szerződés megkötése:

A Kiíró a nyertes pályázóval a döntés meghozatalát követő 15 napon belül  adásvételi szerződést köt, melyben a felek rögzíteni kötelesek az adásvétel feltételeit.

Amennyiben a nyertes pályázó a szerződést 15 napon belül nem köti meg, és a vételárat ezen határidőn belül – pénzintézeti hitel igénybevétele esetén 45 napon belül - nem egyenlíti ki, úgy a Kiíró a döntésétől függően szerződési ajánlatot tehet a második helyezett pályázónak, vagy új pályázatot írhat ki.

Amennyiben a nyertes pályázó a fenti határidőn belül az adásvételi szerződést nem köti meg, vagy a vételárat nem fizeti meg, úgy a bánatpénzt elveszíti, egyébként a bánatpénz a vételár összegébe beszámít.

A második helyezett részére a bánatpénz a nyertes pályázóval történt szerződéskötést követő 15 napon belül visszafizetésre kerül. A nyertes visszalépése esetén, az eladó ajánlatot tehet a második helyezettnek a szerződés megkötésére az általa megajánlott feltételekkel. Amennyiben a második helyezett pályázó sem köt szerződést, vagy nem fizeti meg a vételárat, úgy a bánatpénzt ő is elveszíti.

Amennyiben az állam élni kíván elővásárlási jogával, abban az esetben az erre vonatkozó nyilatkozat kézhezvételétől számított 15 napon belül az első és második helyezett pályázónak a bánatpénz visszautalásra kerül.

A többi pályázó részére a bánatpénz az eredményhirdetéstől számított 15 napon belül visszautalásra kerül.

Amennyiben az eljárást a kiíró eredménytelennek nyilvánítja, a bánatpénz valamennyi pályázó számára 15 napon belül visszautalásra kerül.

IX.                   Eredménytelen a pályázati eljárás, ha

  • nem került benyújtásra érvényes pályázati ajánlat,
  • benyújtott pályázat nem felel meg a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek,
  • a Kiíró a pályázatot eredménytelennek nyilvánítja.

X.                 Titokvédelmi szabályok:

A pályázó a szerződéskötésig köteles titokban tartani ajánlata tartalmát, köteles továbbá a pályázati eljárás befejezését követően is bizalmasan kezelni a Kiíró által a rendelkezésére bocsátott minden tényt, információt, adatot, azokról harmadik személynek tájékoztatást nem adhat.

Jelen pályázati kiírás bármely érdeklődő részére átadásra kerül, a pályázati felhívással együtt.

A pályázat benyújtásához a részletes pályázati kiírás és a pályázati felhívás együtt értelmezendő.

RÉSZLETES PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

tulajdonában lévő ingatlan értékesítésére

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyonának meghatározásáról, a vagyon feletti tulajdonjog gyakorlásának szabályozásáról szóló 48/2012. (XII.14.) önkormányzati rendeletének vonatkozó paragrafusai, továbbá a rendelet 3. számú mellékletének, a Versenyeztetési Szabályzat vonatkozó pontjai alapján

nyílt, kétfordulós pályázati eljárás keretében

értékesíteni kívánja az Önkormányzat tulajdonában lévő Nyíregyháza belterület 2409 hrsz-ú 323 m2 területű lakóház, udvar, gazdasági épületből kialakítására kerülő beépítetlen terület megnevezésű ingatlant.

 

Értékesítésre kijelölt ingatlan adatai:

Hely

Megnevezés

Hrsz

Licit induló ára

(Ft ÁFA-s)

Licitlépcső

(Ft)

Nyíregyháza, Gárdonyi u. 18.

beépítetlen terület

2409

14.795.500,-

100.000.-

A licit induló ár az ÁFA-t is tartalmazza.

 

I.           A pályázat célja:

Az ingatlan tulajdonjogának értékesítése.

FIGYELEM: Az ingatlanra a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 14. § (2)  bekezdésében foglaltak szerint a Magyar Államot elővásárlási jog illeti meg. Az elővásárlási jog gyakorlására az Önkormányzat, mint eladó az adásvételi szerződés megkötését követően, az adásvételi szerződés megküldésével hívja fel a jogosultat.

 

II.         A pályázatra beküldött ajánlatnak tartalmaznia kell:

  • a pályázó nevét (cégnevét), lakhelyét (székhelyét), személyi azonosító jelét és adóazonosító jelét (cégjegyzék-, vagy egyéb nyilvántartási számát és adószámát);
  • a versenytárgyaláson résztvevő személy azonosító adatait és - amennyiben a pályázó nem a versenytárgyaláson résztvevő természetes személy - képviseleti jogosultságát (cégkivonat, aláírási címpéldány, meghatalmazás, vagy más megfelelő okirat);
  • a megajánlott vételárat,
  • nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy nyertes pályázat esetén az ingatlan vételárát a Magyar Államot megillető elővásárlási jogról lemondó nyilatkozat kézhezvétele után 15 napon belül, pénzintézeti hitelből 45 napon belül maradéktalanul megfizeti.
  • a bánatpénz megfizetését igazoló bizonylatot,
  • nyilatkozatot arra vonatkozólag, hogy a pályázati felhívásban, valamint a vonatkozó 48/2012.(XII.14.) önkormányzati rendeletben foglaltakat a pályázó magára nézve kötelezően elfogadja.
  • a pályázó számlaszámát, amelyre - amennyiben nem Ő a nyertes – bánatpénze visszautalható

A bánatpénz összegét készpénzátutalási megbízáson, vagy az OTP Bank NyRt.-nél vezetett 11744003-15402006 sz. költségvetési elszámolási számlára kell megfizetni.

 

III.       A pályázatok benyújtásának helye, ideje:

 

Az első fordulóban a magyar nyelven elkészített pályázatot név, cégjelzés nélküli zárt borítékban kell benyújtani a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Osztályához (4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. D épület 150. szoba) 2023. augusztus 29. napján 12,00 óráig, „Nyíregyháza, Gárdonyi u. 18. sz. alatti ingatlan" jelige feltüntetésével. Itt kerül sor a második fordulóban, a nyílt versenytárgyalásra a táblázatban megjelölt időpontban.

IV.       A pályázat benyújtásának módja:

A pályázatot zárt, sértetlen borítékban 1 db eredeti példányban kell megküldeni, vagy személyesen benyújtani a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata címére. Kiíró csak lezárt és sértetlen, a benyújtási határidő lejártáig megérkezett borítékot vesz át.

 

A pályázat cégszerű (meghatalmazás csatolása esetén meghatalmazotti) aláírással ellátva kérjük benyújtani.

 

V.         A pályázatok bontásának helye és időpontja:

A pályázati ajánlatok bontására 2023. augusztus 30. napján 13,00 órai kezdettel, Nyíregyháza, Kossuth tér 1.sz,. D. épület 150. szobában kerül sor, amelyen a Pályázó személyesen vagy képviselője útján vesz részt. A bontásról jegyzőkönyv készül.

VI.       A versenyeztetési eljárásban a következő szabályokat kell alkalmazni:

  1. A pályázatokat lezárt borítékban kell elhelyezni, azok tartalmáról más személyeknek, pályázóknak tájékoztatás nem adható. A borítékokat irodai bélyegzővel, a pályázatot benyújtó és az átvevő dolgozó aláírásával kell ellátni.

Az a személy, aki a versenytárgyalást zavarja (pl.: mobiltelefont használ, stb.) a tárgyalás további menetéből kizárható, így annak ellenére, hogy érvényes pályázatot nyújtott be, az eljárásban a továbbiakban nem vehet részt a verseny tisztaságának biztosítása érdekében.

A versenytárgyalás a borítékolt pályázatok bontásával kezdődik, melyek lényeges tartalmát a tárgyalásvezető a jelenlévőkkel ismerteti.

A tárgyalásvezető megvizsgálja a beérkezett ajánlatok érvényességét, pályázati kiírásnak való megfelelőségét.

 

  1. A tárgyalásvezető ezt követően az első fordulót lezárja.
  1. A licitálás a legmagasabb összegű érvényes ajánlatról indul, míg azonos összegű ajánlatok esetén az érvényes ajánlatot benyújtó pályázók (cég)nevének abc sorrendjében történik. Az írásbeli ajánlatot tartani nem lehet, a pályázó a legmagasabb összegű ajánlatot a licitlépcsővel emelheti, vagy jogosult a licitből kiszállni.

 

A jelenlévő pályázók csak a licitlépcső szerinti emelkedéssel licitálhatnak az ingatlan vételárára.

 

  1. Amennyiben a legmagasabb ajánlat is elhangzott, úgy a tárgyalásvezető az eljárást lezárja.

 

VII.     A pályázat bírálata, a pályázati eljárás eredményének kihirdetése, közzététele:

A pályázati ajánlatok elbírálására vonatkozó végső döntést Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata képviseletében Dr. Kovács Ferenc polgármester, vagy meghatalmazottja, a bontást követően legkésőbb 15 napon belül hozza meg, mely döntésről a döntést követően a pályázót legkésőbb 5 munkanapon belül írásban  értesíti.

Az értesítésben a Kiíró közli a nyertes pályázóval a pályázat nyertességének tényét.

Bírálati szempont:

  • a legmagasabb megajánlott vételár.

VIII.   A szerződés megkötése:

A Kiíró a nyertes pályázóval a Nyíregyháza belterület 2409 hrsz-ú ingatlan művelési ágának beépítetlen területté változtatására irányuló ingatlan-nyilvántartási eljárást követő 15 napon belül  adásvételi szerződést köt, melyben a felek rögzíteni kötelesek az adásvétel feltételeit.

Amennyiben a nyertes pályázó a szerződést 15 napon belül nem köti meg, és a vételárat ezen határidőn belül – pénzintézeti hitel igénybevétele esetén 45 napon belül - nem egyenlíti ki, úgy a Kiíró a döntésétől függően szerződési ajánlatot tehet a második helyezett pályázónak, vagy új pályázatot írhat ki.

Amennyiben a nyertes pályázó a fenti határidőn belül az adásvételi szerződést nem köti meg, vagy a vételárat nem fizeti meg, úgy a bánatpénzt elveszíti, egyébként a bánatpénz a vételár összegébe beszámít.

A második helyezett részére a bánatpénz a nyertes pályázóval történt szerződéskötést követő 15 napon belül visszafizetésre kerül. A nyertes visszalépése esetén, az eladó ajánlatot tehet a második helyezettnek a szerződés megkötésére az általa megajánlott feltételekkel. Amennyiben a második helyezett pályázó sem köt szerződést, vagy nem fizeti meg a vételárat, úgy a bánatpénzt ő is elveszíti.

Amennyiben az állam élni kíván elővásárlási jogával, abban az esetben az erre vonatkozó nyilatkozat kézhezvételétől számított 15 napon belül az első és második helyezett pályázónak a bánatpénz visszautalásra kerül.

A többi pályázó részére a bánatpénz az eredményhirdetéstől számított 15 napon belül visszautalásra kerül.

Amennyiben az eljárást a kiíró eredménytelennek nyilvánítja, a bánatpénz valamennyi pályázó számára 15 napon belül visszautalásra kerül.

IX.       Eredménytelen a pályázati eljárás, ha

  • nem került benyújtásra érvényes pályázati ajánlat,
  • benyújtott pályázat nem felel meg a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek,
  • a Kiíró a pályázatot eredménytelennek nyilvánítja.

X.         Titokvédelmi szabályok:

A pályázó a szerződéskötésig köteles titokban tartani ajánlata tartalmát, köteles továbbá a pályázati eljárás befejezését követően is bizalmasan kezelni a Kiíró által a rendelkezésére bocsátott minden tényt, információt, adatot, azokról harmadik személynek tájékoztatást nem adhat.

Jelen pályázati kiírás bármely érdeklődő részére átadásra kerül, a pályázati felhívással együtt.

A pályázat benyújtásához a részletes pályázati kiírás és a pályázati felhívás együtt értelmezendő.

RÉSZLETES PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

tulajdonában lévő ingatlan értékesítésére

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyonának meghatározásáról, a vagyon feletti tulajdonjog gyakorlásának szabályozásáról szóló 48/2012. (XII.14.) önkormányzati rendeletének vonatkozó paragrafusai, továbbá a rendelet 3. számú mellékletének, a Versenyeztetési Szabályzat vonatkozó pontjai alapján

nyílt, kétfordulós pályázati eljárás keretében

értékesíteni kívánja az Önkormányzat tulajdonában lévő Nyíregyháza belterület 4860 hrsz-ú 424 m2 alapterületű ingatlant.

Értékesítésre kijelölt ingatlan adatai:

Hely

Megnevezés

Hrsz.

Licit induló ára

(bruttó Ft)

Licitlépcső

(bruttó Ft)

Nyíregyháza, Katona u. 8/a.

beépítetlen terület

4860

49.530.000,-

100.000,-

A licit induló ár az ÁFA-t tartalmazza.

 

I.                    A pályázat célja:

Az ingatlan tulajdonjogának értékesítése.

FIGYELEM: Az ingatlanra a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 14. § (2)  bekezdésében foglaltak szerint a Magyar Államot elővásárlási jog illeti meg. Az elővásárlási jog gyakorlására az Önkormányzat, mint eladó az adásvételi szerződés megkötését követően, az adásvételi szerződés megküldésével hívja fel a jogosultat.

 

II.              A pályázatra beküldött ajánlatnak tartalmaznia kell:

  • a pályázó nevét (cégnevét), lakhelyét (székhelyét), személyi azonosító jelét és adóazonosító jelét (cégjegyzék-, vagy egyéb nyilvántartási számát és adószámát);
  • a versenytárgyaláson résztvevő személy azonosító adatait és - amennyiben a pályázó nem a versenytárgyaláson résztvevő természetes személy - képviseleti jogosultságát (cégkivonat, aláírási címpéldány, meghatalmazás, vagy más megfelelő okirat);
  • a megajánlott vételárat,
  • nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy nyertes pályázat esetén az ingatlan vételárát a Magyar Államot megillető elővásárlási jogról lemondó nyilatkozat kézhezvétele után 15 napon belül, pénzintézeti hitelből 45 napon belül maradéktalanul megfizeti.
  • a bánatpénz megfizetését igazoló bizonylatot,
  • nyilatkozatot arra vonatkozólag, hogy a pályázati felhívásban, valamint a vonatkozó 48/2012.(XII.14.) önkormányzati rendeletben foglaltakat a pályázó magára nézve kötelezően elfogadja.
  • a pályázó számlaszámát, amelyre - amennyiben nem Ő a nyertes – bánatpénze visszautalható

A bánatpénz összegét készpénzátutalási megbízáson, vagy az OTP Bank NyRt.-nél vezetett 11744003-15402006 sz. költségvetési elszámolási számlára kell megfizetni.

 

III.            A pályázatok benyújtásának helye, ideje:

 

Az első fordulóban a magyar nyelven elkészített pályázatot név, cégjelzés nélküli zárt borítékban kell benyújtani a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Osztályához (4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. D épület 150. szoba) 2023. augusztus 29. napján 12,00 óráig, „Nyíregyháza, Katona u. 8/a. sz. alatti ingatlan" jelige feltüntetésével. Itt kerül sor a második fordulóban, a nyílt versenytárgyalásra a táblázatban megjelölt időpontban.

IV.            A pályázat benyújtásának módja:

A pályázatot zárt, sértetlen borítékban 1 db eredeti példányban kell megküldeni, vagy személyesen benyújtani a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata címére. Kiíró csak lezárt és sértetlen, a benyújtási határidő lejártáig megérkezett borítékot vesz át.

 

A pályázat cégszerű (meghatalmazás csatolása esetén meghatalmazotti) aláírással ellátva kérjük benyújtani.

 

V.                 A pályázatok bontásának helye és időpontja:

A pályázati ajánlatok bontására 2023. augusztus 30. napján 9,30 órai kezdettel, Nyíregyháza, Kossuth tér 1.sz,. D. épület 150. szobában kerül sor, amelyen a Pályázó személyesen vagy képviselője útján vesz részt. A bontásról jegyzőkönyv készül.

VI.                  A versenyeztetési eljárásban a következő szabályokat kell alkalmazni:

  1. A pályázatokat lezárt borítékban kell elhelyezni, azok tartalmáról más személyeknek, pályázóknak tájékoztatás nem adható. A borítékokat irodai bélyegzővel, a pályázatot benyújtó és az átvevő dolgozó aláírásával kell ellátni.

Az a személy, aki a versenytárgyalást zavarja (pl.: mobiltelefont használ, stb.) a tárgyalás további menetéből kizárható, így annak ellenére, hogy érvényes pályázatot nyújtott be, az eljárásban a továbbiakban nem vehet részt a verseny tisztaságának biztosítása érdekében.

A versenytárgyalás a borítékolt pályázatok bontásával kezdődik, melyek lényeges tartalmát a tárgyalásvezető a jelenlévőkkel ismerteti.

A tárgyalásvezető megvizsgálja a beérkezett ajánlatok érvényességét, pályázati kiírásnak való megfelelőségét.

 

  1. A tárgyalásvezető ezt követően az első fordulót lezárja.

 

  1. A licitálás a legmagasabb összegű érvényes ajánlatról indul, míg azonos összegű ajánlatok esetén az érvényes ajánlatot benyújtó pályázók (cég)nevének abc sorrendjében történik. Az írásbeli ajánlatot tartani nem lehet, a pályázó a legmagasabb összegű ajánlatot a licitlépcsővel emelheti, vagy jogosult a licitből kiszállni.

 

A jelenlévő pályázók csak a licitlépcső szerinti emelkedéssel licitálhatnak az ingatlan vételárára.

 

  1. Amennyiben a legmagasabb ajánlat is elhangzott, úgy a tárgyalásvezető az eljárást lezárja.

 

VII.                A pályázat bírálata, a pályázati eljárás eredményének kihirdetése, közzététele:

A pályázati ajánlatok elbírálására vonatkozó végső döntést Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata képviseletében Dr. Kovács Ferenc polgármester, vagy meghatalmazottja, a bontást követően legkésőbb 15 napon belül hozza meg, mely döntésről a döntést követően a pályázót legkésőbb 5 munkanapon belül írásban  értesíti.

 

Az értesítésben a Kiíró közli a nyertes pályázóval a pályázat nyertességének tényét.

Bírálati szempont:

  • a legmagasabb megajánlott vételár.

VIII.           A szerződés megkötése:

A Kiíró a nyertes pályázóval a döntés meghozatalát követő 15 napon belül  adásvételi szerződést köt, melyben a felek rögzíteni kötelesek az adásvétel feltételeit.

Amennyiben a nyertes pályázó a szerződést 15 napon belül nem köti meg, és a vételárat ezen határidőn belül – pénzintézeti hitel igénybevétele esetén 45 napon belül - nem egyenlíti ki, úgy a Kiíró a döntésétől függően szerződési ajánlatot tehet a második helyezett pályázónak, vagy új pályázatot írhat ki.

Amennyiben a nyertes pályázó a fenti határidőn belül az adásvételi szerződést nem köti meg, vagy a vételárat nem fizeti meg, úgy a bánatpénzt elveszíti, egyébként a bánatpénz a vételár összegébe beszámít.

A második helyezett részére a bánatpénz a nyertes pályázóval történt szerződéskötést követő 15 napon belül visszafizetésre kerül. A nyertes visszalépése esetén, az eladó ajánlatot tehet a második helyezettnek a szerződés megkötésére az általa megajánlott feltételekkel. Amennyiben a második helyezett pályázó sem köt szerződést, vagy nem fizeti meg a vételárat, úgy a bánatpénzt ő is elveszíti.

Amennyiben az állam élni kíván elővásárlási jogával, abban az esetben az erre vonatkozó nyilatkozat kézhezvételétől számított 15 napon belül az első és második helyezett pályázónak a bánatpénz visszautalásra kerül.

A többi pályázó részére a bánatpénz az eredményhirdetéstől számított 15 napon belül visszautalásra kerül.

Amennyiben az eljárást a kiíró eredménytelennek nyilvánítja, a bánatpénz valamennyi pályázó számára 15 napon belül visszautalásra kerül.

 

IX.                   Eredménytelen a pályázati eljárás, ha

  • nem került benyújtásra érvényes pályázati ajánlat,
  • benyújtott pályázat nem felel meg a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek,
  • a Kiíró a pályázatot eredménytelennek nyilvánítja.

 

X.                 Titokvédelmi szabályok:

A pályázó a szerződéskötésig köteles titokban tartani ajánlata tartalmát, köteles továbbá a pályázati eljárás befejezését követően is bizalmasan kezelni a Kiíró által a rendelkezésére bocsátott minden tényt, információt, adatot, azokról harmadik személynek tájékoztatást nem adhat.

Jelen pályázati kiírás bármely érdeklődő részére átadásra kerül, a pályázati felhívással együtt.

A pályázat benyújtásához a részletes pályázati kiírás és a pályázati felhívás együtt értelmezendő.

RÉSZLETES PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

tulajdonában lévő ingatlan értékesítésére

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyonának meghatározásáról, a vagyon feletti tulajdonjog gyakorlásának szabályozásáról szóló 48/2012. (XII.14.) önkormányzati rendeletének vonatkozó paragrafusai, továbbá a rendelet 3. számú mellékletének, a Versenyeztetési Szabályzat vonatkozó pontjai alapján

nyílt, kétfordulós pályázati eljárás keretében

értékesíteni kívánja az Önkormányzat tulajdonában lévő Nyíregyháza belterület 27760/1 hrsz-ú ingatlant.

Értékesítésre kijelölt ingatlan adatai:

Hely

Megnevezés

Hrsz.

Licit induló ára

(bruttó Ft)

Licitlépcső

(bruttó Ft)

Nyíregyháza, Nyírség u. 2/b.

beépítetlen terület

27760/1

16.596.360,-

100.000,-

A licit induló ár az ÁFA-t tartalmazza.

 

I.                    A pályázat célja:

Az ingatlan tulajdonjogának értékesítése.

FIGYELEM: Az ingatlanra a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 14. § (2)  bekezdésében foglaltak szerint a Magyar Államot elővásárlási jog illeti meg. Az elővásárlási jog gyakorlására az Önkormányzat, mint eladó az adásvételi szerződés megkötését követően, az adásvételi szerződés megküldésével hívja fel a jogosultat.

 

II.              A pályázatra beküldött ajánlatnak tartalmaznia kell:

  • a pályázó nevét (cégnevét), lakhelyét (székhelyét), személyi azonosító jelét és adóazonosító jelét (cégjegyzék-, vagy egyéb nyilvántartási számát és adószámát);
  • a versenytárgyaláson résztvevő személy azonosító adatait és - amennyiben a pályázó nem a versenytárgyaláson résztvevő természetes személy - képviseleti jogosultságát (cégkivonat, aláírási címpéldány, meghatalmazás, vagy más megfelelő okirat);
  • a megajánlott vételárat,
  • nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy nyertes pályázat esetén az ingatlan vételárát a Magyar Államot megillető elővásárlási jogról lemondó nyilatkozat kézhezvétele után 15 napon belül, pénzintézeti hitelből 45 napon belül maradéktalanul megfizeti.
  • a bánatpénz megfizetését igazoló bizonylatot,
  • nyilatkozatot arra vonatkozólag, hogy a pályázati felhívásban, valamint a vonatkozó 48/2012.(XII.14.) önkormányzati rendeletben foglaltakat a pályázó magára nézve kötelezően elfogadja.
  • a pályázó számlaszámát, amelyre - amennyiben nem Ő a nyertes – bánatpénze visszautalható

A bánatpénz összegét készpénzátutalási megbízáson, vagy az OTP Bank NyRt.-nél vezetett 11744003-15402006 sz. költségvetési elszámolási számlára kell megfizetni.

 

III.            A pályázatok benyújtásának helye, ideje:

 

Az első fordulóban a magyar nyelven elkészített pályázatot név, cégjelzés nélküli zárt borítékban kell benyújtani a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Osztályához (4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. D épület 150. szoba) 2023. augusztus 29. napján 12,00 óráig, „Nyíregyháza, Nyírség u. 2/b. sz. alatti ingatlan" jelige feltüntetésével. Itt kerül sor a második fordulóban, a nyílt versenytárgyalásra a táblázatban megjelölt időpontban.

IV.            A pályázat benyújtásának módja:

A pályázatot zárt, sértetlen borítékban 1 db eredeti példányban kell megküldeni, vagy személyesen benyújtani a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata címére. Kiíró csak lezárt és sértetlen, a benyújtási határidő lejártáig megérkezett borítékot vesz át.

 

A pályázat cégszerű (meghatalmazás csatolása esetén meghatalmazotti) aláírással ellátva kérjük benyújtani.

 

V.                 A pályázatok bontásának helye és időpontja:

A pályázati ajánlatok bontására 2023. augusztus 30. napján 14,00 órai kezdettel, Nyíregyháza, Kossuth tér 1.sz,. D. épület 150. szobában kerül sor, amelyen a Pályázó személyesen vagy képviselője útján vesz részt. A bontásról jegyzőkönyv készül.

 

VI.                  A versenyeztetési eljárásban a következő szabályokat kell alkalmazni:

  1. A pályázatokat lezárt borítékban kell elhelyezni, azok tartalmáról más személyeknek, pályázóknak tájékoztatás nem adható. A borítékokat irodai bélyegzővel, a pályázatot benyújtó és az átvevő dolgozó aláírásával kell ellátni.

Az a személy, aki a versenytárgyalást zavarja (pl.: mobiltelefont használ, stb.) a tárgyalás további menetéből kizárható, így annak ellenére, hogy érvényes pályázatot nyújtott be, az eljárásban a továbbiakban nem vehet részt a verseny tisztaságának biztosítása érdekében.

A versenytárgyalás a borítékolt pályázatok bontásával kezdődik, melyek lényeges tartalmát a tárgyalásvezető a jelenlévőkkel ismerteti.

A tárgyalásvezető megvizsgálja a beérkezett ajánlatok érvényességét, pályázati kiírásnak való megfelelőségét.

 

  1. A tárgyalásvezető ezt követően az első fordulót lezárja.

 

  1. A licitálás a legmagasabb összegű érvényes ajánlatról indul, míg azonos összegű ajánlatok esetén az érvényes ajánlatot benyújtó pályázók (cég)nevének abc sorrendjében történik. Az írásbeli ajánlatot tartani nem lehet, a pályázó a legmagasabb összegű ajánlatot a licitlépcsővel emelheti, vagy jogosult a licitből kiszállni.

 

A jelenlévő pályázók csak a licitlépcső szerinti emelkedéssel licitálhatnak az ingatlan vételárára.

 

  1. Amennyiben a legmagasabb ajánlat is elhangzott, úgy a tárgyalásvezető az eljárást lezárja.

 

VII.                A pályázat bírálata, a pályázati eljárás eredményének kihirdetése, közzététele:

A pályázati ajánlatok elbírálására vonatkozó végső döntést Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata képviseletében Dr. Kovács Ferenc polgármester, vagy meghatalmazottja, a bontást követően legkésőbb 15 napon belül hozza meg, mely döntésről a döntést követően a pályázót legkésőbb 5 munkanapon belül írásban  értesíti.

Az értesítésben a Kiíró közli a nyertes pályázóval a pályázat nyertességének tényét.

Bírálati szempont:

  • a legmagasabb megajánlott vételár.

VIII.           A szerződés megkötése:

A Kiíró a nyertes pályázóval a döntés meghozatalát követő 15 napon belül  adásvételi szerződést köt, melyben a felek rögzíteni kötelesek az adásvétel feltételeit.

Amennyiben a nyertes pályázó a szerződést 15 napon belül nem köti meg, és a vételárat ezen határidőn belül – pénzintézeti hitel igénybevétele esetén 45 napon belül - nem egyenlíti ki, úgy a Kiíró a döntésétől függően szerződési ajánlatot tehet a második helyezett pályázónak, vagy új pályázatot írhat ki.

Amennyiben a nyertes pályázó a fenti határidőn belül az adásvételi szerződést nem köti meg, vagy a vételárat nem fizeti meg, úgy a bánatpénzt elveszíti, egyébként a bánatpénz a vételár összegébe beszámít.

A második helyezett részére a bánatpénz a nyertes pályázóval történt szerződéskötést követő 15 napon belül visszafizetésre kerül. A nyertes visszalépése esetén, az eladó ajánlatot tehet a második helyezettnek a szerződés megkötésére az általa megajánlott feltételekkel. Amennyiben a második helyezett pályázó sem köt szerződést, vagy nem fizeti meg a vételárat, úgy a bánatpénzt ő is elveszíti.

Amennyiben az állam élni kíván elővásárlási jogával, abban az esetben az erre vonatkozó nyilatkozat kézhezvételétől számított 15 napon belül az első és második helyezett pályázónak a bánatpénz visszautalásra kerül.

A többi pályázó részére a bánatpénz az eredményhirdetéstől számított 15 napon belül visszautalásra kerül.

Amennyiben az eljárást a kiíró eredménytelennek nyilvánítja, a bánatpénz valamennyi pályázó számára 15 napon belül visszautalásra kerül.

IX.                   Eredménytelen a pályázati eljárás, ha

  • nem került benyújtásra érvényes pályázati ajánlat,
  • benyújtott pályázat nem felel meg a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek,
  • a Kiíró a pályázatot eredménytelennek nyilvánítja.

X.                 Titokvédelmi szabályok:

A pályázó a szerződéskötésig köteles titokban tartani ajánlata tartalmát, köteles továbbá a pályázati eljárás befejezését követően is bizalmasan kezelni a Kiíró által a rendelkezésére bocsátott minden tényt, információt, adatot, azokról harmadik személynek tájékoztatást nem adhat.

Jelen pályázati kiírás bármely érdeklődő részére átadásra kerül, a pályázati felhívással együtt.

A pályázat benyújtásához a részletes pályázati kiírás és a pályázati felhívás együtt értelmezendő.

RÉSZLETES PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

tulajdonában lévő ingatlan értékesítésére

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyonának meghatározásáról, a vagyon feletti tulajdonjog gyakorlásának szabályozásáról szóló 48/2012. (XII.14.) önkormányzati rendeletének vonatkozó paragrafusai, továbbá a rendelet 3. számú mellékletének, a Versenyeztetési Szabályzat vonatkozó pontjai alapján

nyílt, kétfordulós pályázati eljárás keretében

értékesíteni kívánja az Önkormányzat tulajdonában lévő Vásárosnamény belterület 4350 hrsz-ú üdülőépület, udvar megnevezésű 64 m2 alapterületű ingatlant.

 

Értékesítésre kijelölt ingatlan adatai:

Hely

Megnevezés

Hrsz.

Licit induló ára

(bruttó Ft)

Licitlépcső

(bruttó Ft)

Vásárosnamény, Tisza-part

üdülőépület, udvar

4350

9.354.820,-

100.000,-

A licit induló ár az ÁFA-t tartalmazza.

Az ingatlan a gergelyiugornyai szabadstrand mellett, a Szamos és a Tisza találkozásánál található. Acél cölöpökön álló fa könnyűszerkezetes épület. Alsó szinten fedett parkoló, zuhanyzó, wc található. Az emeleten nappali-konyha, 1 hálószoba, zuhanyzó, wc, tetőtérben 2 hálószoba, közlekedő található. Több helyen beázási nyomok láthatóak, az épület részleges felújításra szorul.

 

I.                    A pályázat célja:

Az ingatlan tulajdonjogának értékesítése.

FIGYELEM: Az ingatlanra a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 14. § (2)  bekezdésében foglaltak szerint a Magyar Államot elővásárlási jog illeti meg. Az elővásárlási jog gyakorlására az Önkormányzat, mint eladó az adásvételi szerződés megkötését követően, az adásvételi szerződés megküldésével hívja fel a jogosultat.

 

II.              A pályázatra beküldött ajánlatnak tartalmaznia kell:

  • a pályázó nevét (cégnevét), lakhelyét (székhelyét), személyi azonosító jelét és adóazonosító jelét (cégjegyzék-, vagy egyéb nyilvántartási számát és adószámát);
  • a versenytárgyaláson résztvevő személy azonosító adatait és - amennyiben a pályázó nem a versenytárgyaláson résztvevő természetes személy - képviseleti jogosultságát (cégkivonat, aláírási címpéldány, meghatalmazás, vagy más megfelelő okirat);
  • a megajánlott vételárat,
  • nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy nyertes pályázat esetén az ingatlan vételárát a Magyar Államot megillető elővásárlási jogról lemondó nyilatkozat kézhezvétele után 15 napon belül, pénzintézeti hitelből 45 napon belül maradéktalanul megfizeti.
  • a bánatpénz megfizetését igazoló bizonylatot,
  • nyilatkozatot arra vonatkozólag, hogy a pályázati felhívásban, valamint a vonatkozó 48/2012.(XII.14.) önkormányzati rendeletben foglaltakat a pályázó magára nézve kötelezően elfogadja.
  • a pályázó számlaszámát, amelyre - amennyiben nem Ő a nyertes – bánatpénze visszautalható

A bánatpénz összegét készpénzátutalási megbízáson, vagy az OTP Bank NyRt.-nél vezetett 11744003-15402006 sz. költségvetési elszámolási számlára kell megfizetni.

III.            A pályázatok benyújtásának helye, ideje:

Az első fordulóban a magyar nyelven elkészített pályázatot név, cégjelzés nélküli zárt borítékban kell benyújtani a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Osztályához (4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. D épület 150. szoba) 2023. augusztus 29. napján 12,00 óráig, „Vásárosnamény, Tisza-part 4350 hrsz. alatti ingatlan" jelige feltüntetésével. Itt kerül sor a második fordulóban, a nyílt versenytárgyalásra a táblázatban megjelölt időpontban.

IV.            A pályázat benyújtásának módja:

A pályázatot zárt, sértetlen borítékban 1 db eredeti példányban kell megküldeni, vagy személyesen benyújtani a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata címére. Kiíró csak lezárt és sértetlen, a benyújtási határidő lejártáig megérkezett borítékot vesz át.

A pályázat cégszerű (meghatalmazás csatolása esetén meghatalmazotti) aláírással ellátva kérjük benyújtani.

V.                 A pályázatok bontásának helye és időpontja:

A pályázati ajánlatok bontására 2023. augusztus 30. napján 14,30 órai kezdettel, Nyíregyháza, Kossuth tér 1.sz,. D. épület 150. szobában kerül sor, amelyen a Pályázó személyesen vagy képviselője útján vesz részt. A bontásról jegyzőkönyv készül.

VI.                  A versenyeztetési eljárásban a következő szabályokat kell alkalmazni:

  1. A pályázatokat lezárt borítékban kell elhelyezni, azok tartalmáról más személyeknek, pályázóknak tájékoztatás nem adható. A borítékokat irodai bélyegzővel, a pályázatot benyújtó és az átvevő dolgozó aláírásával kell ellátni.

Az a személy, aki a versenytárgyalást zavarja (pl.: mobiltelefont használ, stb.) a tárgyalás további menetéből kizárható, így annak ellenére, hogy érvényes pályázatot nyújtott be, az eljárásban a továbbiakban nem vehet részt a verseny tisztaságának biztosítása érdekében.

A versenytárgyalás a borítékolt pályázatok bontásával kezdődik, melyek lényeges tartalmát a tárgyalásvezető a jelenlévőkkel ismerteti.

A tárgyalásvezető megvizsgálja a beérkezett ajánlatok érvényességét, pályázati kiírásnak való megfelelőségét.

 

  1. A tárgyalásvezető ezt követően az első fordulót lezárja.

 

  1. A licitálás a legmagasabb összegű érvényes ajánlatról indul, míg azonos összegű ajánlatok esetén az érvényes ajánlatot benyújtó pályázók (cég)nevének abc sorrendjében történik. Az írásbeli ajánlatot tartani nem lehet, a pályázó a legmagasabb összegű ajánlatot a licitlépcsővel emelheti, vagy jogosult a licitből kiszállni.

 

A jelenlévő pályázók csak a licitlépcső szerinti emelkedéssel licitálhatnak az ingatlan vételárára.

 

  1. Amennyiben a legmagasabb ajánlat is elhangzott, úgy a tárgyalásvezető az eljárást lezárja.

 

VII.                A pályázat bírálata, a pályázati eljárás eredményének kihirdetése, közzététele:

A pályázati ajánlatok elbírálására vonatkozó végső döntést Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata képviseletében Dr. Kovács Ferenc polgármester, vagy meghatalmazottja, a bontást követően legkésőbb 15 napon belül hozza meg, mely döntésről a döntést követően a pályázót legkésőbb 5 munkanapon belül írásban  értesíti.

Az értesítésben a Kiíró közli a nyertes pályázóval a pályázat nyertességének tényét.

Bírálati szempont:

  • a legmagasabb megajánlott vételár.

VIII.           A szerződés megkötése:

A Kiíró a nyertes pályázóval a döntés meghozatalát követő 15 napon belül  adásvételi szerződést köt, melyben a felek rögzíteni kötelesek az adásvétel feltételeit.

Amennyiben a nyertes pályázó a szerződést 15 napon belül nem köti meg, és a vételárat ezen határidőn belül – pénzintézeti hitel igénybevétele esetén 45 napon belül - nem egyenlíti ki, úgy a Kiíró a döntésétől függően szerződési ajánlatot tehet a második helyezett pályázónak, vagy új pályázatot írhat ki.

Amennyiben a nyertes pályázó a fenti határidőn belül az adásvételi szerződést nem köti meg, vagy a vételárat nem fizeti meg, úgy a bánatpénzt elveszíti, egyébként a bánatpénz a vételár összegébe beszámít.

A második helyezett részére a bánatpénz a nyertes pályázóval történt szerződéskötést követő 15 napon belül visszafizetésre kerül. A nyertes visszalépése esetén, az eladó ajánlatot tehet a második helyezettnek a szerződés megkötésére az általa megajánlott feltételekkel. Amennyiben a második helyezett pályázó sem köt szerződést, vagy nem fizeti meg a vételárat, úgy a bánatpénzt ő is elveszíti.

Amennyiben az állam élni kíván elővásárlási jogával, abban az esetben az erre vonatkozó nyilatkozat kézhezvételétől számított 15 napon belül az első és második helyezett pályázónak a bánatpénz visszautalásra kerül.

A többi pályázó részére a bánatpénz az eredményhirdetéstől számított 15 napon belül visszautalásra kerül.

Amennyiben az eljárást a kiíró eredménytelennek nyilvánítja, a bánatpénz valamennyi pályázó számára 15 napon belül visszautalásra kerül.

IX.                   Eredménytelen a pályázati eljárás, ha

  • nem került benyújtásra érvényes pályázati ajánlat,
  • benyújtott pályázat nem felel meg a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek,
  • a Kiíró a pályázatot eredménytelennek nyilvánítja.

X.                 Titokvédelmi szabályok:

A pályázó a szerződéskötésig köteles titokban tartani ajánlata tartalmát, köteles továbbá a pályázati eljárás befejezését követően is bizalmasan kezelni a Kiíró által a rendelkezésére bocsátott minden tényt, információt, adatot, azokról harmadik személynek tájékoztatást nem adhat.

Jelen pályázati kiírás bármely érdeklődő részére átadásra kerül, a pályázati felhívással együtt.

A pályázat benyújtásához a részletes pályázati kiírás és a pályázati felhívás együtt értelmezendő.

RÉSZLETES PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

tulajdonában lévő ingatlan értékesítésére

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyonának meghatározásáról, a vagyon feletti tulajdonjog gyakorlásának szabályozásáról szóló 48/2012. (XII.14.) önkormányzati rendeletének vonatkozó paragrafusai, továbbá a rendelet 3. számú mellékletének, a Versenyeztetési Szabályzat vonatkozó pontjai alapján

nyílt, kétfordulós pályázati eljárás keretében

értékesíteni kívánja az Önkormányzat tulajdonában lévő Nyíregyháza belterület 3353 hrsz-ú lakóház, udvar gazdasági épület megnevezésű ingatlanból kialakításra kerülő 469 m2 beépítetlen terület megnevezésű ingatlant.

 

Értékesítésre kijelölt ingatlan adatai:

Hely

Megnevezés

Hrsz.

Licit induló ára

(bruttó Ft)

Licitlépcső

(bruttó Ft)

Nyíregyháza, Közép u. 35.

lakóház, udvar,

gazd. épületből kialakításra kerülő beépítetlen terület

3353

44.450.000,-

100.000,-

A licit induló ár az ÁFA-t tartalmazza.

Az utcában valamennyi közművezeték kiépült, a rákötés lehetőségét a közműgazdákkal kell egyeztetni.

Az ingatlan 5 éves beépítési kötelezettség előírásával kerül elidegenítésre. A kötelezettség nem, vagy nem határidőben történő teljesítése esetén az eladó - választása szerint - jogosult az adásvételi szerződéstől egyoldalú nyilatkozatával elállni, vagy késedelmi kötbér megfizetését követelni a vevőtől. Az eladó elállása esetén felek az eredeti állapotot állítják helyre, vagyis a vevő köteles az ingatlant az eladó tulajdonába és birtokába visszaadni, az eladó pedig köteles az eredeti vételárat kamatok nélkül a vevő részére visszafizetni. Amennyiben az eladó nem él elállási jogával, a vevőtől követelheti, hogy késedelmi kötbérként a nettó vételár 1%-át havonta fizesse meg az eladó részére. A késedelem kezdő napja a beépítési kötelezettség lejártát követő első nap.

I.                    A pályázat célja:

Az ingatlan tulajdonjogának értékesítése.

FIGYELEM: Az ingatlanra a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 14. § (2)  bekezdésében foglaltak szerint a Magyar Államot elővásárlási jog illeti meg. Az elővásárlási jog gyakorlására az Önkormányzat, mint eladó az adásvételi szerződés megkötését követően, az adásvételi szerződés megküldésével hívja fel a jogosultat.

II.              A pályázatra beküldött ajánlatnak tartalmaznia kell:

  • a pályázó nevét (cégnevét), lakhelyét (székhelyét), személyi azonosító jelét és adóazonosító jelét (cégjegyzék-, vagy egyéb nyilvántartási számát és adószámát);
  • a versenytárgyaláson résztvevő személy azonosító adatait és - amennyiben a pályázó nem a versenytárgyaláson résztvevő természetes személy - képviseleti jogosultságát (cégkivonat, aláírási címpéldány, meghatalmazás, vagy más megfelelő okirat);
  • a megajánlott vételárat,
  • nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy nyertes pályázat esetén az ingatlan vételárát a Magyar Államot megillető elővásárlási jogról lemondó nyilatkozat kézhezvétele után 15 napon belül, pénzintézeti hitelből 45 napon belül maradéktalanul megfizeti.
  • a bánatpénz megfizetését igazoló bizonylatot,
  • nyilatkozatot arra vonatkozólag, hogy a pályázati felhívásban, valamint a vonatkozó 48/2012.(XII.14.) önkormányzati rendeletben foglaltakat a pályázó magára nézve kötelezően elfogadja.
  • a pályázó számlaszámát, amelyre - amennyiben nem Ő a nyertes – bánatpénze visszautalható

A bánatpénz összegét készpénzátutalási megbízáson, vagy az OTP Bank NyRt.-nél vezetett 11744003-15402006 sz. költségvetési elszámolási számlára kell megfizetni.

III.            A pályázatok benyújtásának helye, ideje:

Az első fordulóban a magyar nyelven elkészített pályázatot név, cégjelzés nélküli zárt borítékban kell benyújtani a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Osztályához (4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. D épület 150. szoba) 2023. augusztus 29. napján 12,00 óráig, „Nyíregyháza, Közép u. 35. sz. alatti ingatlan" jelige feltüntetésével. Itt kerül sor a második fordulóban, a nyílt versenytárgyalásra a táblázatban megjelölt időpontban.

IV.            A pályázat benyújtásának módja:

A pályázatot zárt, sértetlen borítékban 1 db eredeti példányban kell megküldeni, vagy személyesen benyújtani a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata címére. Kiíró csak lezárt és sértetlen, a benyújtási határidő lejártáig megérkezett borítékot vesz át.

A pályázat cégszerű (meghatalmazás csatolása esetén meghatalmazotti) aláírással ellátva kérjük benyújtani.

V.                 A pályázatok bontásának helye és időpontja:

A pályázati ajánlatok bontására 2023. augusztus 30. napján 10,00 órai kezdettel, Nyíregyháza, Kossuth tér 1.sz.,D. épület 150. szobában kerül sor, amelyen a Pályázó személyesen vagy képviselője útján vesz részt. A bontásról jegyzőkönyv készül.

VI.                  A versenyeztetési eljárásban a következő szabályokat kell alkalmazni:

  1. A pályázatokat lezárt borítékban kell elhelyezni, azok tartalmáról más személyeknek, pályázóknak tájékoztatás nem adható. A borítékokat irodai bélyegzővel, a pályázatot benyújtó és az átvevő dolgozó aláírásával kell ellátni.

Az a személy, aki a versenytárgyalást zavarja (pl.: mobiltelefont használ, stb.) a tárgyalás további menetéből kizárható, így annak ellenére, hogy érvényes pályázatot nyújtott be, az eljárásban a továbbiakban nem vehet részt a verseny tisztaságának biztosítása érdekében.

A versenytárgyalás a borítékolt pályázatok bontásával kezdődik, melyek lényeges tartalmát a tárgyalásvezető a jelenlévőkkel ismerteti.

A tárgyalásvezető megvizsgálja a beérkezett ajánlatok érvényességét, pályázati kiírásnak való megfelelőségét.

 

  1. A tárgyalásvezető ezt követően az első fordulót lezárja.

 

  1. A licitálás a legmagasabb összegű érvényes ajánlatról indul, míg azonos összegű ajánlatok esetén az érvényes ajánlatot benyújtó pályázók (cég)nevének abc sorrendjében történik. Az írásbeli ajánlatot tartani nem lehet, a pályázó a legmagasabb összegű ajánlatot a licitlépcsővel emelheti, vagy jogosult a licitből kiszállni.

 

A jelenlévő pályázók csak a licitlépcső szerinti emelkedéssel licitálhatnak az ingatlan vételárára.

 

  1. Amennyiben a legmagasabb ajánlat is elhangzott, úgy a tárgyalásvezető az eljárást lezárja.

VII.                A pályázat bírálata, a pályázati eljárás eredményének kihirdetése, közzététele:

A pályázati ajánlatok elbírálására vonatkozó végső döntést Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata képviseletében Dr. Kovács Ferenc polgármester, vagy meghatalmazottja, a bontást követően legkésőbb 15 napon belül hozza meg, mely döntésről a döntést követően a pályázót legkésőbb 5 munkanapon belül írásban  értesíti.

Az értesítésben a Kiíró közli a nyertes pályázóval a pályázat nyertességének tényét.

Bírálati szempont:

  • a legmagasabb megajánlott vételár.

VIII.           A szerződés megkötése:

A Kiíró a nyertes pályázóval a Nyíregyháza belterület 3353 hrsz-ú ingatlan telekalakítási eljárását, művelési ágának beépítetlen területté változtatására irányuló ingatlan-nyilvántartási eljárást követő 15 napon belül adásvételi szerződést köt, melyben a felek rögzíteni kötelesek az adásvétel feltételeit.

Amennyiben a nyertes pályázó a szerződést 15 napon belül nem köti meg, és a vételárat ezen határidőn belül – pénzintézeti hitel igénybevétele esetén 45 napon belül - nem egyenlíti ki, úgy a Kiíró a döntésétől függően szerződési ajánlatot tehet a második helyezett pályázónak, vagy új pályázatot írhat ki.

Amennyiben a nyertes pályázó a fenti határidőn belül az adásvételi szerződést nem köti meg, vagy a vételárat nem fizeti meg, úgy a bánatpénzt elveszíti, egyébként a bánatpénz a vételár összegébe beszámít.

A második helyezett részére a bánatpénz a nyertes pályázóval történt szerződéskötést követő 15 napon belül visszafizetésre kerül. A nyertes visszalépése esetén, az eladó ajánlatot tehet a második helyezettnek a szerződés megkötésére az általa megajánlott feltételekkel. Amennyiben a második helyezett pályázó sem köt szerződést, vagy nem fizeti meg a vételárat, úgy a bánatpénzt ő is elveszíti.

Amennyiben az állam élni kíván elővásárlási jogával, abban az esetben az erre vonatkozó nyilatkozat kézhezvételétől számított 15 napon belül az első és második helyezett pályázónak a bánatpénz visszautalásra kerül.

A többi pályázó részére a bánatpénz az eredményhirdetéstől számított 15 napon belül visszautalásra kerül.

Amennyiben az eljárást a kiíró eredménytelennek nyilvánítja, a bánatpénz valamennyi pályázó számára 15 napon belül visszautalásra kerül.

IX.                   Eredménytelen a pályázati eljárás, ha

  • nem került benyújtásra érvényes pályázati ajánlat,
  • benyújtott pályázat nem felel meg a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek,
  • a Kiíró a pályázatot eredménytelennek nyilvánítja.

X.                 Titokvédelmi szabályok:

A pályázó a szerződéskötésig köteles titokban tartani ajánlata tartalmát, köteles továbbá a pályázati eljárás befejezését követően is bizalmasan kezelni a Kiíró által a rendelkezésére bocsátott minden tényt, információt, adatot, azokról harmadik személynek tájékoztatást nem adhat.

Jelen pályázati kiírás bármely érdeklődő részére átadásra kerül, a pályázati felhívással együtt.

A pályázat benyújtásához a részletes pályázati kiírás és a pályázati felhívás együtt értelmezendő.

RÉSZLETES PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

tulajdonában lévő ingatlan értékesítésére

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyonának meghatározásáról, a vagyon feletti tulajdonjog gyakorlásának szabályozásáról szóló 48/2012. (XII.14.) önkormányzati rendeletének vonatkozó paragrafusai, továbbá a rendelet 3. számú mellékletének, a Versenyeztetési Szabályzat vonatkozó pontjai alapján

nyílt, kétfordulós pályázati eljárás keretében

értékesíteni kívánja az Önkormányzat tulajdonában lévő Nyíregyháza belterület 1523 hrsz-ú ingatlant.

Értékesítésre kijelölt ingatlan adatai:

Hely

Megnevezés

Hrsz.

Licit induló ára

(bruttó Ft)

Licitlépcső

(bruttó Ft)

Nyíregyháza, Holló u. 61.

beépítetlen terület

1523

48.514.000,-

100.000,-

A licit induló ár az ÁFA-t tartalmazza.

Az ingatlan szabályozási tervi besorolás szerint kisvárosias lakózóna (Lk). Beépítés módja zártsorú, megengedett építménymagasság: 7,5-9,5 m.

Az utcában valamennyi közművezeték kiépült, a rákötés lehetőségét a közműgazdákkal kell egyeztetni.

Az ingatlan 5 éves beépítési kötelezettség előírásával kerül elidegenítésre. A kötelezettség nem, vagy nem határidőben történő teljesítése esetén az eladó - választása szerint - jogosult az adásvételi szerződéstől egyoldalú nyilatkozatával elállni, vagy késedelmi kötbér megfizetését követelni a vevőtől. Az eladó elállása esetén felek az eredeti állapotot állítják helyre, vagyis a vevő köteles az ingatlant az eladó tulajdonába és birtokába visszaadni, az eladó pedig köteles az eredeti vételárat kamatok nélkül a vevő részére visszafizetni. Amennyiben az eladó nem él elállási jogával, a vevőtől követelheti, hogy késedelmi kötbérként a nettó vételár 1%-át havonta fizesse meg az eladó részére. A késedelem kezdő napja a beépítési kötelezettség lejártát követő első nap.

I.                    A pályázat célja:

Az ingatlan tulajdonjogának értékesítése.

FIGYELEM: Az ingatlanra a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 14. § (2)  bekezdésében foglaltak szerint a Magyar Államot elővásárlási jog illeti meg. Az elővásárlási jog gyakorlására az Önkormányzat, mint eladó az adásvételi szerződés megkötését követően, az adásvételi szerződés megküldésével hívja fel a jogosultat.

II.              A pályázatra beküldött ajánlatnak tartalmaznia kell:

  • a pályázó nevét (cégnevét), lakhelyét (székhelyét), személyi azonosító jelét és adóazonosító jelét (cégjegyzék-, vagy egyéb nyilvántartási számát és adószámát);
  • a versenytárgyaláson résztvevő személy azonosító adatait és - amennyiben a pályázó nem a versenytárgyaláson résztvevő természetes személy - képviseleti jogosultságát (cégkivonat, aláírási címpéldány, meghatalmazás, vagy más megfelelő okirat);
  • a megajánlott vételárat,
  • nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy nyertes pályázat esetén az ingatlan vételárát a Magyar Államot megillető elővásárlási jogról lemondó nyilatkozat kézhezvétele után 15 napon belül, pénzintézeti hitelből 45 napon belül maradéktalanul megfizeti.
  • a bánatpénz megfizetését igazoló bizonylatot,
  • nyilatkozatot arra vonatkozólag, hogy a pályázati felhívásban, valamint a vonatkozó 48/2012.(XII.14.) önkormányzati rendeletben foglaltakat a pályázó magára nézve kötelezően elfogadja.
  • a pályázó számlaszámát, amelyre - amennyiben nem Ő a nyertes – bánatpénze visszautalható

A bánatpénz összegét készpénzátutalási megbízáson, vagy az OTP Bank NyRt.-nél vezetett 11744003-15402006 sz. költségvetési elszámolási számlára kell megfizetni.

III.            A pályázatok benyújtásának helye, ideje:

Az első fordulóban a magyar nyelven elkészített pályázatot név, cégjelzés nélküli zárt borítékban kell benyújtani a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Osztályához (4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. D épület 150. szoba) 2023. augusztus 29. napján 12,00 óráig, „Nyíregyháza, Holló u. 61. sz. alatti ingatlan" jelige feltüntetésével. Itt kerül sor a második fordulóban, a nyílt versenytárgyalásra a táblázatban megjelölt időpontban.

IV.            A pályázat benyújtásának módja:

A pályázatot zárt, sértetlen borítékban 1 db eredeti példányban kell megküldeni, vagy személyesen benyújtani a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata címére. Kiíró csak lezárt és sértetlen, a benyújtási határidő lejártáig megérkezett borítékot vesz át.

A pályázat cégszerű (meghatalmazás csatolása esetén meghatalmazotti) aláírással ellátva kérjük benyújtani.

V.                 A pályázatok bontásának helye és időpontja:

A pályázati ajánlatok bontására 2023. augusztus 30. napján 9,00 órai kezdettel, Nyíregyháza, Kossuth tér 1.sz,. D. épület 150. szobában kerül sor, amelyen a Pályázó személyesen vagy képviselője útján vesz részt. A bontásról jegyzőkönyv készül.

VI.                  A versenyeztetési eljárásban a következő szabályokat kell alkalmazni:

  1. A pályázatokat lezárt borítékban kell elhelyezni, azok tartalmáról más személyeknek, pályázóknak tájékoztatás nem adható. A borítékokat irodai bélyegzővel, a pályázatot benyújtó és az átvevő dolgozó aláírásával kell ellátni.

Az a személy, aki a versenytárgyalást zavarja (pl.: mobiltelefont használ, stb.) a tárgyalás további menetéből kizárható, így annak ellenére, hogy érvényes pályázatot nyújtott be, az eljárásban a továbbiakban nem vehet részt a verseny tisztaságának biztosítása érdekében.

A versenytárgyalás a borítékolt pályázatok bontásával kezdődik, melyek lényeges tartalmát a tárgyalásvezető a jelenlévőkkel ismerteti.

A tárgyalásvezető megvizsgálja a beérkezett ajánlatok érvényességét, pályázati kiírásnak való megfelelőségét.

 

  1. A tárgyalásvezető ezt követően az első fordulót lezárja.

 

  1. A licitálás a legmagasabb összegű érvényes ajánlatról indul, míg azonos összegű ajánlatok esetén az érvényes ajánlatot benyújtó pályázók (cég)nevének abc sorrendjében történik. Az írásbeli ajánlatot tartani nem lehet, a pályázó a legmagasabb összegű ajánlatot a licitlépcsővel emelheti, vagy jogosult a licitből kiszállni.

 

A jelenlévő pályázók csak a licitlépcső szerinti emelkedéssel licitálhatnak az ingatlan vételárára.

 

  1. Amennyiben a legmagasabb ajánlat is elhangzott, úgy a tárgyalásvezető az eljárást lezárja.

VII.                A pályázat bírálata, a pályázati eljárás eredményének kihirdetése, közzététele:

A pályázati ajánlatok elbírálására vonatkozó végső döntést Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata képviseletében Dr. Kovács Ferenc polgármester, vagy meghatalmazottja, a bontást követően legkésőbb 15 napon belül hozza meg, mely döntésről a döntést követően a pályázót legkésőbb 5 munkanapon belül írásban  értesíti.

Az értesítésben a Kiíró közli a nyertes pályázóval a pályázat nyertességének tényét.

Bírálati szempont:

  • a legmagasabb megajánlott vételár.

 

VIII.           A szerződés megkötése:

A Kiíró a nyertes pályázóval a döntés meghozatalát követő 15 napon belül  adásvételi szerződést köt, melyben a felek rögzíteni kötelesek az adásvétel feltételeit.

Amennyiben a nyertes pályázó a szerződést 15 napon belül nem köti meg, és a vételárat ezen határidőn belül – pénzintézeti hitel igénybevétele esetén 45 napon belül - nem egyenlíti ki, úgy a Kiíró a döntésétől függően szerződési ajánlatot tehet a második helyezett pályázónak, vagy új pályázatot írhat ki.

Amennyiben a nyertes pályázó a fenti határidőn belül az adásvételi szerződést nem köti meg, vagy a vételárat nem fizeti meg, úgy a bánatpénzt elveszíti, egyébként a bánatpénz a vételár összegébe beszámít.

A második helyezett részére a bánatpénz a nyertes pályázóval történt szerződéskötést követő 15 napon belül visszafizetésre kerül. A nyertes visszalépése esetén, az eladó ajánlatot tehet a második helyezettnek a szerződés megkötésére az általa megajánlott feltételekkel. Amennyiben a második helyezett pályázó sem köt szerződést, vagy nem fizeti meg a vételárat, úgy a bánatpénzt ő is elveszíti.

Amennyiben az állam élni kíván elővásárlási jogával, abban az esetben az erre vonatkozó nyilatkozat kézhezvételétől számított 15 napon belül az első és második helyezett pályázónak a bánatpénz visszautalásra kerül.

A többi pályázó részére a bánatpénz az eredményhirdetéstől számított 15 napon belül visszautalásra kerül.

Amennyiben az eljárást a kiíró eredménytelennek nyilvánítja, a bánatpénz valamennyi pályázó számára 15 napon belül visszautalásra kerül.

IX.                   Eredménytelen a pályázati eljárás, ha

  • nem került benyújtásra érvényes pályázati ajánlat,
  • benyújtott pályázat nem felel meg a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek,
  • a Kiíró a pályázatot eredménytelennek nyilvánítja.

X.                 Titokvédelmi szabályok:

A pályázó a szerződéskötésig köteles titokban tartani ajánlata tartalmát, köteles továbbá a pályázati eljárás befejezését követően is bizalmasan kezelni a Kiíró által a rendelkezésére bocsátott minden tényt, információt, adatot, azokról harmadik személynek tájékoztatást nem adhat.

Jelen pályázati kiírás bármely érdeklődő részére átadásra kerül, a pályázati felhívással együtt.

A pályázat benyújtásához a részletes pályázati kiírás és a pályázati felhívás együtt értelmezendő.

#kapcsolódó

Megbüntették a Ryanairt tisztességtelen kereskedelmi gyakorlata miatt

Megbüntették a Ryanairt tisztességtelen...

Varga Judit igazságügyi miniszter közösségi oldalán számolt be a Ryanair-ügy...