Ugorhat az 1 hónapos jogosítvány

Ugorhat az 1 hónapos jogosítvány

Tájékoztatás vádemelésről.

Közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja az ügyészség azt a fiatalembert, aki alig 1 hónapos jogosítványa birtokában figyelmetlenül hajtott ki a 41-es számú főútra, ahol ütközött egy szabályosan közlekedő személygépkocsival.

 

A vádirat szerint a fiatalember 2023. április elején szerzett jogosítványt, majd május közepén egyik vasárnap elkérte az édesanyja személygépkocsiját azért, hogy osztálytársával autózhassanak egyet. Ennek során a kora esti órákban Nyírmada felől a 41-es számú főútra akart kihajtani a vádlott, de a tiltó tábla ellenére nem adta meg az elsőbbséget a főúton szabályosan közlekedő másik személygépkocsinak.

 

A két gépkocsi összeütközött, a sofőröknek nem is lett sérülése, de a vétlen járműben utazó nőnek eltört a karja és zúzódott a koponyája, ahogy a vádlott utasának is zúzódásai keletkeztek.

 

Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetésre ítélje a vádlottat és tiltsa el a közúti járművezetéstől is, mert alapvető közlekedési szabályt szegett meg.

 

A mellékelt fotón a vétkes gépkocsi látható a baleset után.

 

 

 

Dr. Szilágyi László

sajtószóvivő

#kapcsolódó

Ismét lesz Kisállatbörze

Ismét lesz Kisállatbörze

Minden hónap második vasárnapján 6 és 14 óra között várja az érdeklődőket a...

Ma sem ússzuk meg szárazon, mutatjuk, hol szakadhat le az ég

Ma sem ússzuk meg szárazon, mutatjuk,...

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarok...