Ugorhat az 1 hónapos jogosítvány

Ugorhat az 1 hónapos jogosítvány

Tájékoztatás vádemelésről.

Közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja az ügyészség azt a fiatalembert, aki alig 1 hónapos jogosítványa birtokában figyelmetlenül hajtott ki a 41-es számú főútra, ahol ütközött egy szabályosan közlekedő személygépkocsival.

 

A vádirat szerint a fiatalember 2023. április elején szerzett jogosítványt, majd május közepén egyik vasárnap elkérte az édesanyja személygépkocsiját azért, hogy osztálytársával autózhassanak egyet. Ennek során a kora esti órákban Nyírmada felől a 41-es számú főútra akart kihajtani a vádlott, de a tiltó tábla ellenére nem adta meg az elsőbbséget a főúton szabályosan közlekedő másik személygépkocsinak.

 

A két gépkocsi összeütközött, a sofőröknek nem is lett sérülése, de a vétlen járműben utazó nőnek eltört a karja és zúzódott a koponyája, ahogy a vádlott utasának is zúzódásai keletkeztek.

 

Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetésre ítélje a vádlottat és tiltsa el a közúti járművezetéstől is, mert alapvető közlekedési szabályt szegett meg.

 

A mellékelt fotón a vétkes gépkocsi látható a baleset után.

 

 

 

Dr. Szilágyi László

sajtószóvivő

#kapcsolódó

Falusi Majális a Sóstói Múzeumfaluban

Falusi Majális a Sóstói Múzeumfaluban

Május elsején 10 órakor nyitja kapuit a Sóstói Múzeumfalu.

Fontos fordulóponthoz érkezik a hitelmoratórium

Fontos fordulóponthoz érkezik a hitelmoratórium

Még két hétig jelezhetik az arra rászorulók bankjuknál, hogy továbbra is élnek...