Csehország is belehúzna az akkumulátorgyártásba, szerintük lemaradtak Magyarországhoz képest

Csehország is belehúzna az akkumulátorgyártásba, szerintük lemaradtak Magyarországhoz képest

Magyarország előnye egyelőre behozhatatlannak látszik a régióban - erről számolt be a Mandiner.

A csehek a VW vezérigazgatójával is tárgyaltak, de úgy látják, nem várhatnak tovább. A cseh ipar akkumulátorgyártásba kezdene. Magyarországon Debrecen és Nyíregyháza is meghatározható lesz az európai akkumulátorgyártás térképén.  

Az internetes portál előszőr a Bloomberget idézi:

„Csehország komoly ambíciókat dédelget, hogy a régió egyik vezető autóakkumulátor-gyártó központjává váljon, miután a Volkswagen AG-val folytatott gigagyár-tárgyalások elakadtak. Petr Fiala miniszterelnök ma hozta nyilvánosságra, hogy a német óriáscég még nem döntötte el a tervezett üzem megépítését. A cseh kormány azonban nem várhat tovább és úgy határozott, hogy a hazai akkumulátorgyártásba fektetnek.”

Fiala, cseh miniszterelnök  a Volkswagen vezérigazgatójával, Oliver Bluméval folytatott megbeszélését, majd sajtótájékoztatót tarott:

„Nem várhatunk tovább a Volkswagen döntésére. Ennek eredményeképpen Csehország az akkumulátorgyártás más projektekre fog összpontosítani.”

A cseh miniszterelnök ezzel annak adott hangot, hogy az autóipar elektromobilitásra való átállása stratégiai fontosságú az ország számára, mivel az autóipar közel 300 milliárd dollárt képvisel a cseh gazdaságban, és ráadásul ez az ágazat jelenleg a legnagyobb munkaadó és exportőr.

#kapcsolódó

Helyi hírek  Így alakul a piacok nyitvatartási rendje október 23-án Nyíregyházán

Helyi hírek Így alakul a piacok nyitvatartási...

Ezen a napon a Tokaji úti Vásártér teljes területe zárva tart.

Már több mint hatezren használják Nyíregyháza applikációját

Már több mint hatezren használják Nyíregyháza...

Időpontfoglalás, kedvezmények és hulladékszállítási menetrend – csak néhány...