Nyíregyháza a Kárpát-medence egyik legnagyobb kulturális seregszemléjén

Nyíregyháza a Kárpát-medence egyik legnagyobb kulturális seregszemléjén

Kolozsvári Magyar Napokat.

A múlt héten rendezték meg Kolozsváron a Kolozsvári Magyar Napokat, melyen a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. közösen népszerűsítette a város turisztikai attrakcióit. A 2023-ra sétálóutcaként felújított Farkas utcában Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéből több település is bemutatkozott, ugyancsak ebben az utcában alakították ki a Múzeumi sétányt, ahol sok más múzeum mellett a Jósa András Múzeum és a Kállay Gyűjtemény munkatársai gyermekfoglalkoztatókat tartottak.

A hőség végigkísérte a programsorozatot, ezért az igazi forgatagi hangulat a késő délutáni óráktól jellemezte a rendezvényt, s ekkor élénkült fel igazán a nyíregyházi sátor is. A LEGO sarok a gyerekek kedvence volt, s amíg a kicsik a kockákkal játszottak, szüleik böngészgethették a városi kiadványokat.

Több éve visszatérő vendégei vagyunk a Magyar Napoknak, a kolozsváriak nagy része járt már Nyíregyházán, ismerik, s kedvelik az attrakcióinkat. Követik az állatpark fejlesztéseit, sokan várják már a Jégkorszak nyitását. Romániában szeretik a magyar fürdőket, így az Aquarius Élményfürdő iránt is élénk volt az érdeklődés, többen tervezik utazásukat még az elkövetkező két hétben – tájékoztatta szerkesztőségünket Furkóné Szabó Marianna, a TDM ügyvezetője.  

#kapcsolódó

Márciusban újra Nyírségi Disznótoros Fesztivál és Nemzetközi Böllérverseny

Márciusban újra Nyírségi Disznótoros...

Még jelentkezhetnek a csapatok!

A zöld jövő és 25 millió forint a tét az E.ON Föld bajnokai pályázatán

A zöld jövő és 25 millió forint a tét...

Óvodai és iskolai közösségek fenntarthatósági ötleteit várják.