Kóstolja meg a régi Magyarország ízeit!

Kóstolja meg a régi Magyarország ízeit!

Gasztronómiai fesztivál!

Szeretettel hívják és várják a látogatókat szeptember 10-én a Sóstói Múzeumfaluba, hiszen lesz  számtalan érdekesség, mi szem-szájnak ingere. A RÉGI MAGYARORSZÁG ÍZEI gasztronómiai fesztiválon a nagyszerű főzőcsapatok már hajnalban benépesítik a Múzeumfalu portáit, hogy finomabbnál finomabb hagyományos ételekkel várják a látogatókat. A 10.00 órai kapunyitás után kóstolójegy ellenében ízlelhetik meg az érdeklődők a régi étkeket és szavazhatnak a fesztivál legízletesebb ételeire. 

A dübbencs, a strudli és a kovászos töltött káposzta mellett a faluközpontban izgalmas színpadi programokkal „ízesítjük” ezt a rendezvényt, melynek középpontjában az idén a sváb kultúra áll. 11.00 órakor nyílik meg a „Hui sott i gaa… – Haza kellett volna mennem…” Szatmári sváb emlékek című időszaki kiállításunk a jármi kisnemesi kúriában, melynek kapcsán sváb táncokkal is találkozhatnak a látogatók az Igrice Néptáncegyüttes jóvoltából. A nap folyamán dr. Marinka Melinda az újlétai magtárban „Az északkelet-magyarországi német telepítések kulturális lenyomata” címmel tart előadást, amely számtalan ismerettel és érdekességgel várja az érdeklődőket. 12.00 órakor a Kuckó Művésztanya vásári komédiája látható a színpadon, 13.30 órakor pedig szintén a színpadon felharsan a Kelet Brass Band! „Fűszerként” egész nap gazdagítják programunkat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Népművészeti Egyesület alkotói. Az Árpád-kori falurészbe középkori ízeket és középkori lovagi fesztivált varázsol a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat csapata. Fergeteges nótákkal érkezik hozzánk erre a napra a Beregdaróci asszonykórus, táncba hívja a jóllakot látogatókat a Nyíregyházi Tánctanoda, Antal Roland vezetésével, a színpadra pedig a Szabolcs Néptáncegyesület műsora hozz vidám, táncos jókedvet mindannyiunknak!

A programok végeztével a Sóstói Múzeumfalu 18.00 órakor zárja kapuit!

Legyenek vendégeink ezen a napon, hiszen nálunk, a Sóstói Múzeumfaluban él és élmény a hagyomány!

Belépőjegyárak:

felnőtt: 1300 Ft + 1db ajándék kóstolójegy 300 Ft értékben

diák/nyugdíjas: 800 Ft + 1db ajándék kóstolójegy 300 Ft értékben

#kapcsolódó

A végéhez közeledik az az 5 milliárdos útfejlesztési program

A végéhez közeledik az az 5 milliárdos...

További 20 utcában épül aszfaltozott út, és 5 utcában valósul meg teljes útfelújítás...

A hétfőre vezényelt autóbusz-vezetők 56 százaléka nem vette fel a munkát a SZAKSZ által szervezett sztrájk második napján

A hétfőre vezényelt autóbusz-vezetők...

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet 2024. január 28-ára és 29-ére...